Náš dom má 50 rokov je v nom pomerne stabilná klíma. V lete príjemne a v zime ked zakúrime, tak veľmi rýchlo teplo. Podlahy sme teraz urobili drevené s tvrdenou upravou proti poškriabaniu. Ale ked mi praskla s veľkým treskom sviečka vo veľkom ťažkom skle, tak horúce ulomky aj tak podlahu mierne poškodili. Boli to také maličký dieročky, ktoré muž zacelil akýmsi prípravkom na to určeným.
Stěžovací vlákno
DrowRanger Tak byt musíš mat vždy v takom stave ako tesne pred návštevou . Síce k nám skoro nikto nechodí ale držím sa toho :D
paktofonika kdo rikal?
paktofonika nám sa kvôli tomu návštevy musia vždy hlásiť
. S mužom nie sme úplne poriadkumilový, vždy sa všade váľajú dáke veci, polovicu času trávime mimo byt, taktiež skoro všetky víkendy a keď prídem z práce domov, fakt sa mi nechce upratovať
. Teraz navyše ja už tak upratovať nevládzem a muž sa na to díva optikou chlapa, no myslím, že nastal čas zabezpečiť si pani do domácnosti, aby aspoň 1-2 dni v týždni k nám mohol niekto po narodení dieťaťa prísť.
viktorka_od splavu No tak DrowRanger písala že ju nebaví upratovať pred každou návštevou aby prišli do čistého. Tak keď máš upratané stále nemusí ta trápiť či a kedy príde ![]()
DrowRanger Jj, s deťmi je to iné. Tam by som neváhala a pomoc do domácnosti by som si určite zabezpečila. ![]()
Janulik03 U nás se lidi hodně divili, že pokládáme dřevo (dub, olejovaný, nebarvený) i do dětských pokojů, prý je to škoda, že to prý zničí apod. Blbost, samozřejmě. Asi jsme tam měli dát něco ne tak hezkýho a pak se divit, že to děti považují za normu a mají mizerný vkus. :)
paktofonika mne upratovanie strašne lezie na nervy - také to gebnerálne s vysávaním, utieraním prachu a umývaním dlážok. Navyše s mužom máme zlozvyk po sebe nespratať hneď veci, takže sa to niekde začne kopiť a kopí sa to kým jednému neprasknú nervy a nepsrace to. Tú poriadkumilovnosť v sebe buď máš, alebo nie, mne so sestrou nepomohla ani extrémne čistotná mama, ktorá má byt vždy ako zo škatulky (podľa mňa to náš odpor k upratovaniu len prehĺbilo, bŕŕŕ sobotné upratovanie bez ohľadu na počasie, kedy sa muselo ráno privstať a najprv uprataŤ a až potom sa šlo na výlet...). Ale zas musím uznať, že sa mi viac páči ísť von a užiť si von celý víkend alebo aj cez týždeň len tak vybehnúť na pár hodín do prírody a zrelaxovať sa, to mi za ten bordel stojí (ale viem si predstaviť, že sú ľudia, ktorí zvládnu aj chodiť von do prírody, aj mať doma vždy 100% upratané :)
Stará Stanová Kůže Já asi nevím o nikom z příbuzných a známých, co mají v dětském pokoji na podlaze, a oni o nás taky ne. ![]()
DrowRanger Ja to mam opačne. Rodičia boli strašný bordelári, čo som v byte neupratala ja tak humus.
A ja ti nekážem viac upratovať to mala byť sranda. Ako má kto doma upratané je mi jedno, teda pokiaľ tam nemusím ísť na návštevu . ![]()
DrowRanger Ked nemám príliš upratané (čo je takmer vždy), tak dám do vázy čerstvo natrhané kvety vo väčšom množstve. To uputa pozornosť. ![]()
paktofonika veď ja som to aj ako srandu brala ;) Hodne obdivujem ľudí, čo sú akční a zároveň ich môžeš prepadnúť doma v akúkoľvek dennú/nočnú dobu a nielenže majú čisto, ale ešte odniekiaľ vyčarujú aj občerstvenie, ja sa na takéto niečo musím cielene pripraviť, inak by som im mohla ponúknuť akurát tak pohár vody alebo čaju (okrem prípadného bordelu
).
Janulik03 A k tomu napečiete čerstvý chleba a vianočku. Takisto by som sa pozerala iba na stôl ![]()
Janulik03 ja nemám kam položiť vázu, na stôl v obývačke pes dosiahne a v kuchyni nám návštevy nesedia, jedine ak by som si dala kvetinový veniec na hlavu, to by upútalo určite
. Ale dobrý tip, zapamätám si do vlastného bytu/domu (a teraz ma napadá, že toto používa moja svokra!!!! :D ).
DrowRanger ja mela babicku posedlou poradkem, strasny
maminka to uplne v takovem meritku nastesti nezdedila, a ja teda vubec. posledni hrebicek dorazil dum se zviraty, abych travila zivot uklizenim na to je kratky. taky se mi libi, kdyz je uklizeno, ale neni to az tak dulezite. no a taky jsem uz videla tolik domacnosti kde si s uklidem zadnou hlavu nedelaji navsteva nenavsteva:-)) a tez teda zazila par mistryn uklidu co si z toho udelaly zivotni program (v cele s byvalou tchyni) a pritom spina kam se podivas (7 dioptrii a nenosila doma bryle:P
DrowRanger Tak občerstvenie doma nemám. Možno vodku? Ja nekupujem ani balené vody, džúsy a pochutiny... Sladkosti takisto nie. Možno vodku a víno by som našla a vodu z kohútiku. Potom môžem slúžiť už len poriadkom ![]()
paktofonika
skor rýchle keksy za pol hodiny. A ešte mi to prevonia dom škoricou.
paktofonika vidíš, na víno som zabudla, aj alkohol! to by som tiež mohla ponúknuť a vlastne na lačný žalúdok, to bude o chvíľu zábava že sa aj neporiadok stratí
.
viktorka_od splavu ono je blbé, keď si z tej čistotnej výchovy človek odnesie akurát to, že sa za bordel pred návštevou hanbí, mať prístup, že mi to je jedno je asi ten lepší prípad
.
DrowRanger Ked nemám príliš upratané (čo je takmer vždy), tak dám do vázy čerstvo natrhané kvety vo väčšom množstve. To uputa pozornosť.
![]()
Mala som kolegynu ktorá mi rána zahlásila, že bolu večer na návšteve u svojej susedy a že jej prešla prstom po ráme obrazu a mala tam prach!
Tak som jej rýchlo oznámila, že k nám teda nepríde, to si ustrážim. Strašné čosi. Normálne mi padla sánka z toho, že niekto na návšteve má tu drzosť, alebo neviem čo to je a skúša prstom prach.
Vlastne sa mi dvihol tlak ešte teraz ked to píšem.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články