Stěžovací vlákno
brrr Amoleta je TLUSTÁ palačinka. Nějak do jedný se dělá sníh a do druhý ne.
Aranel Ano, amoleta je silnější, nadýchaná, do těsta patří sníh. Tenká francouzská je prostě palačinka.
Bledule Akorát že lívanec je ještě k tomu malej ![]()
Bledule i ja nekuchar vim, ze livanec je z jinyho testa![]()
livanec je takovy to maly kolecko co se ev. dela v panvi s dulkama. amoleta/omeleta je vajecna placka (tzv selska amoleta apod), to tenky z testa sou palacinky,
damy, prosim nerieste tu lievance ani palacinky. mam chut teraz nieco sladke doslova zozrat ![]()
Prosimvás, amoleta je jedině ten mistr světa, jinak k jídlu máme pouze palačinky, lívance a omelety..a jestli tu někdo jíte amolety, tak ste kanibalové ![]()
Můj příspěvek do ankety: U nás palačinka tenká (něco-jako-crêpe), amoleta tlustší, ale ze stejnýho těsta jako palačinka, lívanec malej tlustej kynutej, omeleta vaječná věc s něčím (něco-jako-frittata). Tak!
Karoleena my to mame stejne :) ale k tomu mame navic piskotomeletu, to je testo jako na piskot, ale peceny v troube v panvicce bez drzadla :)
Pro mě je nejhorší označení pánvička = květináč, zlatá baňka, afina a amoleta...
Lamicka To se nerika nikde, ze ne??
Lamicka Květináč je latka, zas abychom mu říkali pánvička, to ani tady nejsme tak zvrhlí ![]()
Aranel Pinot Noir Bledule Amoleta je u nás z palačinkového těsta, ale taková silnější. Mi se kolikrát k jednom obědu povedou amolety i palačinky ![]()
Pro mě je amoleta synonymum pro palačinku a tlustá je podle toho, jak to kdo umí. ![]()
Lívanec je kynutý, v ton se shodneme. ![]()
Mutziputzi Neratovice, Tišice, Všetaty, okolí. Tam všude jedině pánvička.
brrr latka jo?![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články