viktorka_od splavu Štrúdľa bez ničoho je len cesto?
Stěžovací vlákno
Janulik03 ďakujem.
A idem si dať niečo sladké...
Garfie no je to kynuty takze s babovkou bych nesrovnavala. spis s tou vanockou ale mne z toho vyslo rekneme neco vzdalene podobneho vdolkum se skorici (kynute mastne, ale “suche”nejedle samotne, i na ty vdolky se dava marmelada jinak jsou suche. kdyby se ten krem daval po upeceni treba.. bylo by to jiny, ale zas by to nebylo tak efektni napohled. no zkus uvidis
Garfie Mně třeba suchá bábovka nevadí, protože je měkká. Vadí mi suché tvrdé. Ale ten kringel je skvělý, protože ta náplň je dobrá a voňavá, jen se musí sníst hned.
Sweet Potato jo, to je fakt, co se snedlo jeste teply to slo. pak uz to nikdo nechtel.. ale u nas nejsou buchty moc v kurzu
Ještě bych dodala, že zrovna s tou skořicí se může jevit jako sušší, než třeba s klasickou makovou či ořechovou (ořechovočokoládovou) náplní. Ta je vlhká a je jí víc. A už úplně mimo, moje matka dělá (páč to má ráda) kynutej štrůdl, a ten teda není suchej ani trochu..je to zas něco úplne jinýho než klasika..
My tu o kringelu a dítě zatím dojídá zbytky předvčerejšího, ořechového: “mami, stejně jsou na tom kringelu nejlepší ty tvrdý kousky, ty měkký mi tolik nechutnaj...”![]()
viktorka_od splavu Sweet Potato Díky za reference....zrovna ta skořicová náplň mě láká...
no uvidím teda ještě...
Kringel jsem zkoušela, když tu nedávno proběhl recept. Nemám ráda suché kynuté těsto, tak ho dělám vždy řídké. Ale šíleně se s tím pracuje. Teče to pod rukama. Kynutý závin už umím, ale umotat z toho kringl byl teda děs a neměl pak tak krásný tvar. Plus jsem dala 3x víc náplně než byl v receptu. Ale byl výborný. Dělala jsem makový.
viktorka_od splavu Štrúdľa bez ničoho je len cesto?
Hádám, že jablka jsou tam vždycky, to ostatní, co viktorka_od splavu jmenovala, jsou doplňky dle přání konzumentů
Nešahejte mi na kringel, mam ho ráda a vzdycky mi ho skoro sežerou než stačí vychladnout aspon tak, aby si člověk nespalil pusu
paktofonika tenky plat listoveho testa plneny jabkama, lehce prehozeny pres:-) vlastne peceny jabka s kouskem testa
Garfie asi s jakoukoliv jinou nez skoricovou muze byt dobrej:-)
Garfie zrovna sem mlsala svůj kanelbullar a
jdi do toho kringelu!
notna nechci bejt za rozumbradu, ale jestli máš radši řidší těsto a kringel se ti roztejká, tak to šoupni do formy na chlebíček a bude z toho babka. Anebo se udělá závin, nakrájí na kolečka a ty se volně kladou vedle sebe do formy (nejčastěji kulatý) po vykynutí se peče v tom. Vypadá to taky pěkně.
viktorka_od splavu To zase ne, když kringel, tak se skořicovou.
Ounz Díky! To je dobrý nápad. Příště strčím do formy. Krájet na kolečka by šlo špatně. Jak je to řídké, hrozně to lepí a tahá se to. Ta forma bude bezva.
Kringl je jen ten věnec? V rovném tvaru je to babka?
Já si snad půjdu ten kringl upéct ![]()
notna babka je, když to stočíš do štrůdlu, rozkrojíš napůl a zamotáš do copu, pak se to vrhne do chlebíčkový formy a tam t9 kyne a peče se to. Já teda ale dělam kynutý těsto nelepkavý, suchý mi nepřijde. Kdyžtak zkus buď autolýzu, eventuelně kynutí přes noc v lednici, pracuje se s tím o dost líp (i tím jak to ztuhne)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články