A kdyby někoho zajímal můj kanelbullar... ![]()

A kdyby někoho zajímal můj kanelbullar... ![]()

To je krásný! Jak ze žurnálu![]()
Miru dík
třeba někoho navnadím k pečení
Sakra, kringel jsem se chystala dělat teď o víkend poprvé! Jste mě úplně zviklaly, suchý já nerada
Srovnejte to s bábovkou třeba, ta se mi většinou zdá taky suchá (pokud není tvarohová).
Jo a o fritátových nudlích jsem slyšela poprvé (a naposledy) v Takové normální rodince a to jim myslím ještě říkali frigátní...:-)
Přesně! Fritátových nudlí a dalších podobných výmyslů se tu vyrojilo, jedině frigátní!![]()
Ounz Autolýza netuším, co je :) Kynutí přes noc v lednici dělám někdy s chlebem. Myslela jsem, že je to vhodné na chlebové těsto a že sladké kynuté by mělo kynout rychleji. Ale nevím, kde jsem k tomu došla, nejsem žádný machr na kynuté těsto. Ráda se nechám poučit.
Ounz kanelbullar vypadá krásně!
Takže říkáte skořicovou, ale dvojtou? ![]()
notna autolýze je, když se mouka smíchá s tekutinou a nechá se odležet, teprve pak se přidá sůl a kvas(nice), ale u toho sladkýho se dělá spíš tak, že se smíchá vše kromě soli a másla a to se zahnětá az po cca 30 min odstáti. Aktivuje se tím lepek. A sladký kynutý jde, má to pěkně popsaný maškrtnica na blogu u jednoho kvasnicovýho univerzálního těsta a u kváskovejch sladkejch, ale jde to dělat se všema, já už to ani jinak nedělam, je to fakt lepší. Věcer se zadělá a vloží se to do tukem vymázlý gastronádoby s víkem a nechá přes noc v lednici, pak se to zpracuje a nechá dokynout v teple. Její blog doporučuju (už po několikátý, ale nejsem ona
)
Ounz Děkuji! Pokusím se do toho proniknout. Láká mě to. Obzvláště když tady vidím tvoje krásné produkty.
notna je to jednoduchý! Fakt ![]()
Garfie no jenže ta "skořicová náplň" je jen máslo s cukrem a skořicí. máslo se vsákne do těsta a žádná náplň tam není...
viktorka_od splavu ja vymiesam makke maslo so skoricou a cukrom a to natriem. Nepride mi ani omylom ze by sa maslo vcuclo a zostala sucha plnka.
Janulik03 natřeš a dáš do trouby? a co se s tou náplní stane? já to asi nechápu, asi jsem to dělala špatně
viktorka_od splavu Vidím to stejně jako ty. Sice tučné, ale suché. Mě to nenadchlo, chuť dobrá, skořicí miluju, ale v krku se mi to zasekává ![]()
viktorka_od splavu upecie sa? Ale to nas jedno, bud ti to chuti alebo nie. Ja neznasam zas spenat a takmer vsetku zeleninu.
viktorka_od splavu Kringel je boží!
Rozválené těsto se silně namaže máslem a hodně posype skořicí s cukrem. Pak zamotat a péci. Nejlepší jsou pak ty křupavé propečené máslové proužky navrchu. Těsto je hodně máslové. Mám kringel moc ráda.
Štěpánská omeleta určitě není dusivka. je to takový jemná vláčný piškot, ovšem nepeče se v troubě, ale na pánvi. Obvykle se prokapával likérem a poříral povoleným džemem. Plus ovoce, šlehačka apod.
Já si ji ještě pamatuji na JL v lepších restauracích. Dneska už ji ale nikdo nezná ![]()
A jedna technická:
Celestýnské nudle: Klasická, ale slaná palačinka. Srolovat a krájet na jemné dlouhé proužky.
Fritátové nudle: Celestýnské nudle se po nakrájení ještě osmaží na tuku na pánvi.
Dadoo já smíchám máslo s cukrem, kakaem, skořicí a trochou rumu (nebo pár kapek rumové tresti) a natřu to na těsto všechno dohromady. Jo a ještě trochu nahrubo mletych ořechů a vanilkové aroma.
Janulik03 natřeš a dáš do trouby? a co se s tou náplní stane? já to asi nechápu, asi jsem to dělala špatně
![]()
viktorka_od splavu Vidím to stejně jako ty. Sice tučné, ale suché. Mě to nenadchlo, chuť dobrá, skořicí miluju, ale v krku se mi to zasekává
![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.