Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 14. března 2020 22:30

Solathis To bych byla určitě ráda, protože je to opravdu zbytečné riziko. Já pořád doufám, že k tomu zrušení provozu dojde, když máme pacienty 65 +, ale může to ještě trvat.

Offline continuity
43129 příspěvků moje polička 14. března 2020 22:33

Garfie ani ne racionálně, toto je předvídatelná věc. Prostě to tak bude. Tečka. Co mě stresuje mnohem víc a dnes mám už opravdu ztažený žaludek, je nevyspytatelnost našich mocipánů. Prostě věci, které nemám pod kontrolou a nelze je ani odhadnout. Myslím si, že pro všechny by bylo lepší, kdyby třeba přijmuli ta opatření najednou nebo na 2x. 

Muž byl od stredy už 2x vyhozenej z prace, ted je jeste od rana porád v práci a od pondělí snad na překážkách. Ale před hodinou mi zas říkal, že se to podle něj ještě změní. ale to nám je naštěstí skoro jedno. 

Zlatá korona, na kterou fungují matematicke modely.  

Offline continuity
43129 příspěvků moje polička 14. března 2020 22:37

Renusatko roušky fungují, ne 100% ale pořád lepší než nic. Říkal to i ten zmiňovaný Krcmery, že virus samotný je sice malý, ale samotný nevydrží déle než pár minut, veze se na kapence nebo v buňce a ta je velká dost, aby rouskou uz neprošla. 

Dnes mi volala tatova ségra, lékařka, že pro nás sehnala nějaké bavlněné, že mi je posle ( to jsem s díky odmítla,v krajním případě to nasiju). 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 14. března 2020 22:43

continuity Bavlnu teda nemám, ale mám doma protiroztočový povlaky, který už nepoužívám. Jsou opravdu hodně hustě tkané, aby neprošel roztoč, tak jsem si říkala, jestli je nerozstříhám. Nevím, jestli by to k něčemu bylo, ale vyvařovat to jde. Nikdy by mě nenapadlo, že budu něco vyrábět doma.

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 14. března 2020 22:44

Renusatko Kdyz mi das kontakt, kam je treba je dopravit a odhadovane pocty, hodim to do skupiny, brnacky se vas ururcite ujmou.

Offline continuity
43129 příspěvků moje polička 14. března 2020 22:51

Renusatko

Zkus nejdřív jestli to prodychnes, někde jsem četla, že je to právě už moc husté. 

Já se budu muset podívat do sklepa, co tam vlastně mám za latky, Když jsou ty krámy už zavřené. 

Dnes jsem posílala sadu rýsovacích potreb spolužačce dcery, která je nechala ve škole a nemůže se k nim už dostat. Já jsem fakt sysel, ale nikdy jsem netušila, že se to bude až takhle hodit. 

Offline continuity
43129 příspěvků moje polička 14. března 2020 23:20

Nevím vůbec kam to dát. Je to sice zamčené a ja nemuzu odemykat články, tak alespoň přo předplatitele nějaké dobré zprávy. 

Toto je věc, co určitě pomůže. Já nikdy nechápala, proč musí tu detektivní trasovacku dělat nutne hygienik ( zvlášť pokud nejsou k mání). 

https://denikn.cz/315032/koronavirove-call-centrum-muze-zvedat-telefony-uz-o-vikendu-programatori-shaneji-mediky/?ref=in

Offline viktorka_od splavu
49352 příspěvků moje polička 14. března 2020 23:35

continuity to je vyborny, ja taky nechapala proc z nich delaji telefonni cetralu

blbe je toto a zejmena kvituju tu sebekritiku, bylo by fajn aby si lidi uvedomuli ze spolehat se az vrchnost zaveli, zaridi, zajisti neni dobra strategie..

https://denikn.cz/315616/nemame-respiratory-ani-jasne-instrukce-starsi-kolegove-mozna-zavrou-ordinace-rika-prakticka-lekarka/?ref=suv

Offline continuity
43129 příspěvků moje polička 14. března 2020 23:55

viktorka_od splavu to jsem popravdě taky nepochopila, proč ještě vyčkávali, když už tusili, že je zle.

Offline coralline
2309 příspěvků moje polička 15. března 2020 11:14

Máma prej viděla na jedný hospodě ceduli Zavřeno - uzavřená společnost. Některý lidi jsou holt kreténi a ještě si to napíšou na dveře.

Offline eeny-meeny
243 příspěvků moje polička 15. března 2020 11:20

Mám pocit, že na mě ta celá situace začíná doléhat víc, než jsem si myslela. Včera se můj 13letý syn rozbrečel u animovanýho japonskýho filmu. Nebylo to jen pár slz, ale regulérní pláč. Myslím, že to nebylo jen proto, že ten film byl dojemnej, ale že ze sebe potřeboval dostat ten stres a napětí, co je teď kolem nás. Na ty děti to  taky působí a nesmíme na to zapomínat.

Offline continuity
43129 příspěvků moje polička 15. března 2020 11:27

eeny-meeny moje děti si včera vymýšleli hru na koronavirus. Akorát se to blbě hraje v malém počtu a byly jenom ve třech

Mi to fakt pripomnelo ty hry, které byly v knížkách za války. 

pokud pláč uleví, je to v pořádku. Asi bych s ním víc zkusila mluvit a zavedla nějaký pravidelný režim, to pomůže. Taky nejvejrat cekyden na zprávy, co nám mocipáni těmi rozhodnutími ve všech hodinách dne příliš neulehčují.  ( já teda včera byla tak rozhozená, ze jsem s detma právě radši nemluvila )

Dnes už snad lepsi, už jsem jenom nasrana

Offline eeny-meeny
243 příspěvků moje polička 15. března 2020 11:35

continuity Díky. Mám pocit, že je potřeba si dát pauzu od médií tak nějak celkově. Začíná mě to vysilovat a do toho děti s jejich úkoly, u kterých potřebují pomoc. Hlavně teda ten menší, 9letý. Navíc ještě teď napůl chodím do práce a nemůžu být s nimi doma. Ale snad už od úterý budu na HO a trochu se to uklidní.

Offline barbucha blogger
35855 příspěvků moje polička 15. března 2020 11:45
Reakce na continuity:

Renusatko roušky fungují, ne 100% ale pořád lepší než nic. Říkal to i ten zmiňovaný Krcmery, že virus samotný je sice malý, ale samotný nevydrží déle než pár minut, veze se na kapence nebo v buňce a ta je velká dost, aby rouskou uz neprošla. 

Dnes mi volala tatova ségra, lékařka, že pro nás sehnala nějaké bavlněné, že mi je posle ( to jsem s díky odmítla,v krajním případě to nasiju). 

​U nás se říká, že rouška je tak na 60%... a je lepší si dát dvě na sebe.

Pokud ovšem nějaký máš A stejně je třeba po takový cestě MHD musíš vyměnit...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. března 2020 11:48

Přesně. Taky na mě současná situace doléhá víc než bych čekala, mám poměrně optimistickou povahu a většinou se netrápím tím, co nemůžu změnit. Ale od pátku zjišťuju, že jsem vlastně pořád ve stresu. Přitom jsem doma na mateřské, takže můj život se zatím moc nezměnil. Popravdě bych byla snad radši, kdyby už vyhlásili zákaz vycházení, přestože toho se právě nejvíc obávám. Nejhorší je, že nevíme, jak dlouho to potrvá. Dneska jsem někde četla, že v Itálii by situace měla kulminovat až během dubna a tam jsou "napřed" o kolik? o měsíc? Sice doufám, že se to u nás podchytilo dřív a takový průšvih to nebude, ale zároveň o tom dost pochybuju. No nic, jen jsem se potřebovala vypsat.

Offline slniecko admin
19569 příspěvků moje polička 15. března 2020 11:49

Solathis áno, menej ako normálne, ale fungujú. Niekto mi posielal na to článok z Lancetu. Ideálne bavlna, alebo bavlnená zmes, husto tkaná.

Offline Potrefenáhusa
38859 příspěvků moje polička 15. března 2020 11:51

Na fb Kurzy šití Plzeň je videonávod, kdyby to někoho zajímalo 

Offline continuity
43129 příspěvků moje polička 15. března 2020 11:53

Evaeva tak pokud ti zákaz vycházení uleví, mozna se brzo dockas

Babiš: Přijde zřejmě karanténa pro celou republiku

Vláda asi vyhlásí kvůli dalšímu šíření nového typu koronaviru karanténu pro celou Českou republiku, uvedl v dnešní Partii televize Prima premiér Andrej Babiš (ANO). Kabinet se sejde odpoledne.

„Směřujeme k zásadnímu opatření… Pravděpodobně k tomu maximálnímu,“ řekl Babiš. Později uvedl, že by šlo o karanténu pro celé Česko.

Offline Tulipe
2474 příspěvků moje polička 15. března 2020 11:55

continuity Co jsem četla, tak ta karantena by znamenala "do práce a zpátky"

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 15. března 2020 11:55

barbucha tak já už šiju, pro dceru zdravotnici, lepší 60%, než nic