Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 04. dubna 2020 17:21

Garfie To jsem psala tenkrát já. O tom, jak se vlastně už psaly dějiny, na lidstvo se valila katastrofa a na horní palubě se tančilo. Teď teda už asi svět tuší, že to bude průser, jen si nikdo neumíme představit, jaký.

Ono to v reálu trvá cca 4 týdny, co je to všude na hlavních stránkách, aspoň v Evropě. A předtím, když se to už valilo a bublalo pod povrchem, se sem tam objevila zmínka o jakési čínské chřipce, o které jsme byli přesvědčení, že si jí tam Číňani vyřeší sami. 

A s tím demokratickým uspořádáním za dob korony to je stejný. Může nám to teď, za dnešní situace, připadat, že opatření, které omezují demokratické svobody, jsou obhajitelné a potřebné, ale netušíme, jestli už někde v pozadí nejsou připravený další kroky, jestli když se ustoupilo o pár kroků zpátky, se půjde znovu vrátit na původní hranici. Prostě jistě nevíme vůbec nic.

A přiznávám, asi taky trochu ta paranoia z totáče, brr, emoce do skříně nezavřeš.

Offline Korsičanka blogger
13490 příspěvků moje polička 04. dubna 2020 17:23

barbucha Protože už se národu daří dobře, tak neví, co roupama. Vždyť říkám, že musí být (skoro) nejhůř. A nezapomeňme na mládež, kterou kritizujeme a považujeme za nesamostatnou a povrchní, jako naši rodičové dříve nás! Taky by se uměla sebrat jako tehdy! Slyším, jak středoškoláci, děti mých známých, kteří opovrhovali rodiči, páč jim nestáli za slovo, teď vaří, nakupují, vymýšlí zábavu...mám z nich prostě radost. A taky vím, jak reagovali ti jinak nesnesitelní parchanti při probírání háklivých historických témat při dějepisu. Taky skvostně.

Offline Vilemina
2360 příspěvků moje polička 04. dubna 2020 17:32

999 hezky jsi to napsala. Ty emoce jsou neprenosny...

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 04. dubna 2020 17:45

Nadaváme tady na naše čelní představitele a jejich mediální vystupování, ale může být ještě hůř (což není útěcha). Smála bych se, kdyby to nebylo k pláči a kdybych si neuvedomovala jeho pravomoci. 

Trump k rouškám:

https://youtu.be/q1Ojtnam-Ak

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 04. dubna 2020 18:08

999

Offline Garfie
28562 příspěvků moje polička 04. dubna 2020 18:17

Jennyfor  Mně ta tvoje vzpomínka hrozně utkvěla, vzpomněla jsem si na to třeba, když jsem četla Taberyho Opuštěnou společnost, měla jsem z toho stejné pocity. Myslím, že obecně máme tendence zavírat oči před negativy, však to člověk často zná i v malém-v partnerství, v práci, v rodině....takové drobé ústupky zlu. Ale zase nejsem schopná odhadnout, kde je hranice mezi zbytečnou panikou a prozíravostí. 

Offline Magráta
8129 příspěvků moje polička 04. dubna 2020 18:24

Garfie přesně si to řekla o té hranici, resp tak nějak o tom přemýšlím taky

Offline Tulipe
2474 příspěvků moje polička 04. dubna 2020 19:13

Garfie to souhlasím, ta hranice je tenká a  jak říká Edmund Burke: K vítězství zla stačí, aby slušní lidé neudělali nic :( 

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 04. dubna 2020 19:25

Garfie Já jsem dlouho žila v takový naivní víře, že se "lidstvo" z dějin poučí, že už nikdy nikdo nedopustí, aby se zase takový hrůzy děly. No, jenže žádný "lidstvo" neexistuje, jsou jen lidi a a lidi se zas dělí je jednotlivé "člověky".

A mezi nimi jsou v rámci charakteru, se kterým se možná, chtěla bych věřit, rodíme, nebo který si přinášíme z rodin výchovou, nebo k tomu dospějeme vzděláním a vírou v nějaký duchovní přesah, jsou Lidé s velkým L, kteří to poučení z dějin nepřestávají předávat. 

Ale mnohem, mnohem víc je těch, kterým bližší košile než kabát, který ve jménu svého ega vždycky využijou situaci ve svůj prospěch, kterým situace, kdy budou mít masu lidí pod kontrolou náramně vyhovuje.

No a pak ta masa, který to vyhovuje taky, někdo za ně myslí, rozhoduje, můžou si hrát na My a Oni, svět je náramně jednoduchej a vždycky bude na co nadávat. A všechny ty hrůzy, co se dějou po světě, se dějou někde tam a nás se to netýká.

Vim, že to jsou obecný kecy, ale už jsem skeptik, v malém to člověk tolikrát viděl, jak se lidi zachovají, když jde i jen o nějakou malou nespravedlnost v práci, na čí stranu se postaví a jsk svůj postoj obhajujou.

A teď najednou nějaký svinstvo, co nedělá rozdíl mezi tím, koho sejme a panika.

A nedělám si fakt iluze, že tenhle průser nás jako to "lidstvo" poučí. Zatímco otřesený "lid" bude sčítat škody, materiální i lidské, bude zachraňovat firmy, vzdávat se radovánek, aby bylo na chleba, ta samá skupina jako dřív už pojede bezva byznys s léky, půjčkami, lidskými city, politickým vlivem, volební kampaně, přebírání krachujících podniků za hubičku, upevňování vlivu...

Už jsem trochu jak Jiná Realita  , ale i když to "semknutí" a roušky a rozvoz seniorům je krásný, ale až nastanou lepší ćasy ( a to věřím že nastanou), tak možná budeme ještě "čumět". Já byc se tak ráda mýlila !!!

Offline viktorka_od splavu
49356 příspěvků moje polička 04. dubna 2020 19:44

Jennyfor tak.

Offline Kokoska
34965 příspěvků moje polička 05. dubna 2020 00:09

Jennyfor obavam se, ze ten predposledni odstavec se naplni bezezbytku. A k tomu "cloveci" ztrati solidaritu, zacnou koukat, kdo dostal kolik penez a jestli to neni nejaky divny, ze Franta uz zas jede na plny pecky, kdyz Pepa uz asi nepojede vubec.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 05. dubna 2020 17:53

doufám, že po letech boje se otcova noha definitivně nerozhodne, že je právě ten nejlepší čas na amputaci...směřujeme k tomu mílovými kroky :/

Offline Sweet Potato
40393 příspěvků moje polička 06. dubna 2020 09:30

Jiná Realita Ach ne.

Offline andulka01
12848 příspěvků moje polička 06. dubna 2020 11:29

Už zase! Ohřeju si jídlo, zasednu k počítači, těším se, že si budu chvíli číst. Ťukťuk, vejde sem kolegyně, nutně si potřebuje povídsat a je jí úplně jedno, že mi stydne jídlo, že mám rozposlouchanej rozhovor. Takže sedim u studenýho jídla a vim kulový. Je to milá holka, ale tohle mi dělá furt!

edit: Dočítám a koukám, že sem lezu s úplnou pitomostí...
Jiná Realita moc držím palce aby to tak nebylo! a díky za ten výklad, cítím to stejně, průser to bude tak jako tak, ale pokud to popraská na mnoha místech (Afrika, Asie...), tak megaprůser.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 06. dubna 2020 12:18
Reakce na Kokoska:

999 jo, chapu, ze emoce atd. A reagovala jsi na to "kdo nezazil, nepochopi". Ale Barbucha to popsala jako strach z realneho navratu zelezne opony, ale mozna jsem to blbe pochopila.

​Tak barbucha ma k tomu pridane to, ze ma cast rodiny v zahranici a to se pak i ty docasne zavrene hranice snasi hur (je to takovy preview, jak by to mohlo byt)

Offline viktorka_od splavu
49356 příspěvků moje polička 06. dubna 2020 12:21

andulka01 a nemůžeš jí říct "promiň, jak se najím, tak se za tebou zastavím"? následováno odvrácením hlavy a pokračováním v konzumaci?

Offline andulka01
12848 příspěvků moje polička 06. dubna 2020 12:29

viktorka_od splavu Asi jo, ale to moc neumím. Ona dycky tak nadšeně přijde...

Offline Ava
1118 příspěvků moje polička 06. dubna 2020 13:18

Jdu si postěžovat hlavně na sebe, že nedokážu nad některými věcmi mávnout rukou. Byla jsem teď "na návštěvě" u rodičů, takže prostě o patro výš, protože bydlíme v jednom domě, ale já k nim moc nechodím... no, když jsem viděla jejich narvanou lednici různě rozspotřebovaných potravin a chlebník plnej tvrdnoucího pečiva, o čemž vím, že prostě nesmí a minimálně třetina se toho vyhodí, tak mě to neskutečně sere. Jasně, dalo by se říct, že je mi prd po tom, co si kdo nakupuje a posléze vyhazuje za svoje peníze, ale přijde mi, že produkce potravin je tak nějak z omezených zdrojů nás všech. A to vyhazování jídla mi fakt strašně vadí. Tak se to tu snažím asi půlhodiny zpracovat, aby mi to bylo fuk... ale někde jsem to ventilovat musela. 

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 06. dubna 2020 13:23

Ava Mnou prave cloumaj podobny pocity, laskavý zamestnavatel ted dba o prisun vitaminu a k obedu nam pridava tu krabici jahod, tu hroznu... jako vypada to pekne, ale jist se to neda. Tohle celorocni pestovani sezonniho ovoce a zeleniny me dere. 

Offline Kokoska
34965 příspěvků moje polička 06. dubna 2020 14:11

Ava tohle dela moje matka. Ne ze plna lednice, ale pokazdy prosle tak 3 jogurty, nejake vazene uzeniny, v chlebniku naplesnively krajeny chleba a vedle dalsi nenacaty balicek na hranici spotreby. Na dotaz proc toho tolik kupuje, kdyz nejsou schopni to snist cerstve, jen krci rameny.