Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Online barbucha blogger
35868 příspěvků moje polička 04. dubna 2020 16:06
Reakce na Kokoska:

999 zazila jsem i zavreny hranice i fronty na toaletak, na banany a na kde co. Zasoby nedelam a fakt si neumim predstavit stejny stav jako pred 89. Tenkrat ta zeme nebo aspon  vetsina lidi v ni  byla prakticky odriznuta od informaci, zahranicni vztahy a spoluprace byly povoleny jen smerem na vychod. To snad fakt uz nejde vratit, aspon doufam. 

​Tak podívejte se, paní Kokosko Třeba na to jak nás naše politický špičky na ten Východ znova orientujou. Nestačí to poklonkování rusákům a Číně? Prakticky totalitním režimům... se kterýma se teď výhradně snažíme spolupracovat, abychom vstávaje lehaje kritizovali jak to na Západě naopak blbě dělaj?! Mám mezery v zeměpise nebo se zeměkoule nějak otočila? 

Co takhle věčná kritika Senátu aka snaha o zničení jediný opozice, která něco zmůže? Co dupání po ČT, když už mluvíme o přístupu k informacím?

A k tomu si připočítej množinu oprávněnejch voličů, který nenáviděj EU jako mor (aniž by věděli proč) a zfleku by hlasovali pro vystoupení, kdyby dostali tu možnost. Do toho estébáckýho premiéra, kterej jim tu možnost ochotně nabídne, jakmile mu kleknou všechny kšefty na Západě (což nebude dlouho trvat).

Že hranice otevřeme (pokud vůbec) jako poslední, o tom taky nepochybuju. Proč bychom spěchali, když ty svoje ovečky můžeme držet tak dlouho, jak se nám zlíbí (a opět, jichž tak půlka vůbec o nějaký otevření nestojí anžto k nám aspoň nemůžou imigranti)! 

Tak jen zvesela k lepším zítřkům!

Online Kokoska
34969 příspěvků moje polička 04. dubna 2020 16:08

barbucha a internet se odtrihne kdy?

Online barbucha blogger
35868 příspěvků moje polička 04. dubna 2020 16:11
Reakce na 999:

Kokoska Nebo já :-).

​Pochopilas to správně... i když to nejsou jenom emoce, ale i reálnej pohled na naši současnost. A pro nás, kdo ještě netrpíme alzheimrem, smutnej pohled.

Garfie

Gellnerova 

Doufám, že to přejde... ten tvůj půlrok mě teda trochu děsí!

Online barbucha blogger
35868 příspěvků moje polička 04. dubna 2020 16:13
Reakce na Kokoska:

barbucha a internet se odtrihne kdy?

​Až se v Číně poučíme, jak na to.

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 04. dubna 2020 16:19

barbucha Přiznám se, že nesdílím tvůj strach z návratu do časů železné opony, ale taky netrpím přehnaným optimismem, že máme-li nějaké jistoty dnes, musíme je mít i zítra (a ne že bych na tuto skutečnost teda byla připravena).

A správná poznámka Garfie , že to, že se nějaká významná změna blíží, si ani nemusíme uvědomit.

Online Kokoska
34969 příspěvků moje polička 04. dubna 2020 16:20

barbucha jake ksefty klekly kde Johnsonovi, ze to dovedl k brexitu? Hele, nedelam si iluze o cistote pohnutek nasich elit, ale odpor k Unii je tu od dob Klause.

Online barbucha blogger
35868 příspěvků moje polička 04. dubna 2020 16:36

Kokoska 

No právě, odpor k Unii tu doutná už dlouho. Johnson je jiná věc, ten na tom hodlal jen vyhrát volby anžto Britové jsou individualisti odjakživa a ještě si (mnozí) nezvykli, že přišli o impérium, ergo neradi pod něco patřej, prakticky nikdy nepatřili. Kdo by takový velmoci měl diktovat, že jo - to velmi nelibě nesou. A vidíš sama, že byl J. sám poněkud zaskočen

Online Kokoska
34969 příspěvků moje polička 04. dubna 2020 16:40

barbucha no zaskocen byl hlavne Cameron, jak mu to referendum dopadlo.

Online barbucha blogger
35868 příspěvků moje polička 04. dubna 2020 16:42
Reakce na Krehutka:

barbucha Přiznám se, že nesdílím tvůj strach z návratu do časů železné opony, ale taky netrpím přehnaným optimismem, že máme-li nějaké jistoty dnes, musíme je mít i zítra

​No to je další problém - až ti Burešovi voliči zjistí, že koblihy už zadarmo nebudou... mraky jich skončej na dlažbě a na podpory taky v kase nebude... můžeme očekávat i sociální bouře. A kam vždycky vedou, už víme! K ničemu dobrýmu.

Já teda nechci malovat čerta na zeď a budu jen ráda, když z toho vyváznem jakžtakž... ale už jsem toho viděla a zažila dost, aby mnou nějakej optimismus moc necloumal

No jak to tady dopadlo po válce. Přitom jak se lidi původně radovali, že jsou z nejhoršího venku!

Online barbucha blogger
35868 příspěvků moje polička 04. dubna 2020 16:44

Kokoska 

To byl samozřejmě. Ale ani Johnson si s tím zjevně nevěděl moc rady, jinak by už byli dávno venku.

V každým případě, chraň nás pánbůh a všichni svatý před referendem.

Online Kokoska
34969 příspěvků moje polička 04. dubna 2020 16:45

barbucha to beze sporu.

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 04. dubna 2020 17:06
Reakce na Lamicka:

​Tohle k tomu veku odkazuje. 

​ne pozor, k emocim, musis se naucit cist:))

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 04. dubna 2020 17:07

barbucha 

tak já se přiznám, že mně teda momentálně zavřený hranice taky nedělají úplně dobře. Stát se to ještě před deseti lety vnímala bych to hodně jinak.

Offline Korsičanka blogger
13490 příspěvků moje polička 04. dubna 2020 17:12

barbucha Skonči už s vizionářstvím. Zažila jsem toho dost a spojené s emocemi to všechno samozřejmě taky mám. Ale stále ještě si umím vybavit emoce ze Sametovky a svoji účast na Václaváku. Nemyslím, že by se národ, který si dnes umí pomáhat v nouzi a v listopadu 1989 se neuvěřitelně valil přilehlými ulicemi na Václavák( na což jsem jako venkovanka zírala s otevřenou pusou) nechal zatáhnout jako ovce zpět do té mizerie. Ale je fakt, že vždy čekáme, až bude nejhůř (možná furt dlouho doufáme v Blanické rytíře)

Offline cinkja
1518 příspěvků moje polička 04. dubna 2020 17:14

domenica 

Mám to úplně stejně... A to nejen z důvodů, které se mně dotýkají opravdu hodně osobně

Online barbucha blogger
35868 příspěvků moje polička 04. dubna 2020 17:14

domenica 

Asi jo čoveče. Hlavně - bejt o deset let mladší, můžem se v nejhorším ještě pokusit zdrhnout

Offline viktorka_od splavu
49356 příspěvků moje polička 04. dubna 2020 17:15

@999 moje pocity jsi vystihla přesně. budí to ve mě zasuté vzpomínky a paniku, i když dobře vím, že přesně stejné jako tehdy to určitě být nemůže. ale prostě už mám vyzkoušený život v zemi, kde se cítím zle, byla to všední realita a proto vím, že to není nic, co "by se u nás/mně/teď.." nemohlo státKrehutka jo, tak nějak

Online barbucha blogger
35868 příspěvků moje polička 04. dubna 2020 17:16

Korsičanka 

Myslíš ten pomáhající, nesobeckej národ, kterej si dokázal zvolit Babiše?

Ale já toho klidně nechám, akorát Kokoska se mě ptala na důvody, tak jsem si dovolila odpovídat...

Offline viktorka_od splavu
49356 příspěvků moje polička 04. dubna 2020 17:17

Kokoska internet nemusíš odstřihovat, stačí cenzura. 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 04. dubna 2020 17:20

Krehutka ne že nemusíme, neuvědomíme.

kdo si uvědomí, před tím si budou klepat na čelo, že maluje čerty na zeď. stejně jako se posmívali lidem, kteří upozorňovali na hitlera, třeba. a naprostá většina lidí tu přicházející změnu bude popírat, ještě když jim bude klepat na dveře. 

všechny velké dějinné změny vyvolala v podstatě malá událost a malá skupina lidí, která využila správný čas a okolnosti a atmosféru ve společnosti. a ta většina společnosti jen stála a čuměla na to s otevřenou hubou, protože si myslela, že se to nemůže stát, když ještě včera žili ve svých dlouholetých jistotách, řešili, jaktože nebudou moct v létě na dovolenou do turecka, a na kdy přesunou oslavu narozenin. 

upřímně doufám, že nová železná opona nenastane. že přece jen svět je tak provázaný, že by to snad nešlo. eu stále existuje, byť se opět ukázala ve špatném světle.

spíš mě napadají jiné, nikoli nepravděpodobné scénáře. nevíme, jak dlouho to bude trvat, k čemu se začnou přiklánět frustrovaní občané různých zemí, na které začne dopadat ekonomická nouze, jak se zachová čína, na kterou ta nouze nepochybně taky dopadne, co se stane v indii nebo africe, kde je možné, že začnou pomírat miliony lidí (ne ani třeba na koronu, ale na přidružené problémy, hladomor, nedostatek západní pomoci, na kterou byli dlouhodobě zvyklí a na které byly některé regiony závislé - ale evropa bude mít nově dost svých starostí), jestli se třeba v africe nezvednou zástupy a nevydají se na pochod do německa...a co by to udělalo s vyčerpanými zeměmi jako itálie a řecko po koronaviru. jak se bude dál chovat turecko, které má na území miliony migrantů, a nevyšel mu kvůli špatnému načasování ten poslední pokus poškodit eu a vyždímat peníze. nejvíc podle mě hrozí povícero obrovských humanitárních katastrof na více místech najednou, a jejich následky můžou být jakékoli. 

třeba se nestane nic, protože to do pár měsíců nějak zvládnem. 

ale ani si nepřipouštět, že se něco naprosto zásadního může změnit, je podle mě naivní. tam, kde jsme před pár týdny skončili, 100% nenavážeme. 

já se teda nebojím. ale jsem si jistá, že celosvětová pandemie s bezprecedentními opatřeními, které historie ani vůbec nezná, které se dotýkají úplně každého na planetě, někde zásadní následky zanechá. neumím si představit jaké, ale jsem si jistá, že nějaké budou, a že na ně budeme čumět s tou otevřenou hubou. možností je hodně moc :/ nejméně se bojím asi změny v evropě, spíš čekám, že něco negativního přijde odněkud z větší dálky, kde už to dlouhodobě pne,a teď už to definitivně praskne.