Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 21:33

Lamicka To si dovedu představit! Moje tehotna sestra tu karantenu stravila v prtavem byte ve snizenem prizemi. To sem si s naším 12m balkonem rikala, ze porad dobry a nemam si na co stezovat. Ale stejne, kdyz jsem sla jednou s tridenym odpadem (to se tenkrat jeste smelo), tak jsem byla uplne v rausi, zila jsem z toho pul odpoledne a psala jsem o tom asi trem lidem

A my to meli uplne na zacatku, takze z nuly na sto, respektive obracene. Ani nevim, jestli bychom to ted po tom mesicnim lockdownu snaseli hur nebo lip. Doufam teda, ze to nezjistim, republikova karantena je proti tomu fakt jenom takovej lehkej voser.

Offline žluťásek
8863 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 21:35

MP Meri teď se s odpadkama nesmí? A co s nimi máš dělat? Nebo co když máš třeba psa? Já ty korona články už vůbec nečtu

Offline Potrefenáhusa
38865 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 21:39

žluťásek tříděnej nemáš třídit, ale házet do směsnýho

Offline viktorka_od splavu
49355 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 21:42

Potrefenáhusa no dobře, ale vynést smetí musíš tak jako tak, nebo to mají házet z oken?

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 21:45

Tam jde nějak o to, že ze směsnýho to jde do spalovny, ale z tridenyho na tridici linku, kde se to rucne dotriduje, takže možnost nakazeni personalu tridici liny. IMO blbost a prymulovina.

Offline Sweet Potato
40387 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 21:46

viktorka_od splavu Tak ideálně svěřit někomu, kdo jim nosí nákupy, pokud jsou např v bytovém domě, kde je velký provoz. Ale jistě je rozdíl, jestli dojdu do své popelnice, kde vyhodím zabalený pytel a ten odvezou do spalivny, nebo tři bloky ke kontejneru s tříděným plastem, který se ještě dotříďuje.

49355 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 21:50

Sweet Potato jasně, ale spíš mě napadá, jestli ta karanténa je opravdu zákaz vyjít z bytu ven, tak snad na té uzavřené, nevětrané chodbě, schodišti, ve výtahu.. (za předpokladu že dotyčný bydlí v bytě) je to nejrizikovější, ne? dojít přes ulici k popelnicím už zas tolik neohrožuje..

Offline Potrefenáhusa
38865 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 21:58

viktorka_od splavu Tam šlo myslím hlavně o to, ze s tím tříděným odpadem pak dál někdo manipuluje, dotřiďuje

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 22:04

Potrefenáhusa vždycky jsem si myslela, že na třídicí lince používají ochranné prostředky, protože i bez koronaviru tam musí být kdeco.

ale s ohledem na zcela vážně míněný návrh, že by lidé v karanténě měli i pytle s odpadem zvenčí desinfikovat, protože se ze státu stalo prymulovo eldorádo, se nedivím ničemu.

protože ale v jiných státech polévají desinfekcí i ulice a desinfikují třeba semafory, aby ukázali, jak bojují s virem, mlčím a nic neříkám, vždycky může být hůř.

49355 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 22:06

Potrefenáhusa jo to vím, ale Meri psala o tom "výletu" se smetím ven na ulici, že teď už se to nesmí, tak se ptám jak se teda vynáší smetí v karanténě:-)

49355 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 22:07
Reakce na Jiná Realita:

Potrefenáhusa vždycky jsem si myslela, že na třídicí lince používají ochranné prostředky, protože i bez koronaviru tam musí být kdeco.

​přesně tak

Offline Potrefenáhusa
38865 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 22:15

viktorka_od splavu No psala o výletu s tridenym odpadem, ze teď už se nesmi 

jinak v našem městě se vyváží popelnice pouze jednou za 14 dni, neznám tu teda nikoho z bytu, přijde mi to dost masakr. Je teda fakt, ze město poskytuje i popelnice na bioodpad, ale i tak si to v tom bytě (= bytovým domě) umím těžko představit 

Offline Aranel
6612 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 22:25

Kadeřnictví otevřou až 25. května???

49355 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 22:29

Potrefenáhusa to je asi dost častý, já si to teda taky neumím představit, u nás vyváží v pátek a kolikrát v létě už to stojí za to ve čtvrtek, uff

49355 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 22:30
Offline Lamicka
14193 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 22:46

žluťásek viktorka_od splavu psa nevim, pokud jde o odpad, vse musime hazet do smesneho, aby se nesiril vir tridenym odpadem. K nasi popelnici muzeme, pro muze to je vzdy svatek :) nikdy bych si nerekla, ze se clovek muze tesit na vylet k popelnici :) mame dost stesti, ze lidi je v dome malo a vyvazi 2x tydne, protoze jak netridime, tak smesneho odpadu vygenerujeme dost :(

Offline žluťásek
8863 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 22:49

Lamicka no to určitě, zvlášť když teď člověk nakupuje na těch rohlikach a košíkach, spousta plastu kolem

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 22:57
Reakce na Potrefenáhusa:

žluťásek tříděnej nemáš třídit, ale házet do směsnýho

​To jsem vůbec nezaregistrovala... pár metrů od domu máme kontejnery na papír/plast/sklo a popelnici na bioodpad... takže všechno tohle mám teď házet do poplenic na směsný odpad?  Ty kontejnery na tříděný odpad zatím normálně odvážej. Pravda, kontejner na sklo se plní nějak rychleji než obvykle...

Offline Kokoska
34964 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 22:58

domenica jen pokud jsi v karanténě

Offline Potrefenáhusa
38865 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 23:08

žluťásek no a košík teď, nevim, jestli je to taky z důvodu manipulace, nebere zpátky flašky