Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline tv
4197 příspěvků moje polička 02. června 2020 16:56

Mulen syn bude mít sedm a má snad čtyři? plomby, vše mezi zuby. Čistíme od poslední návštěvy poctivě mrzizubnim kartáčkem z DM a má myslím další kaz.

Tak já už nevím, co víc dělat. Zkusím ten gel, o tom jsem ještě neslyšela.

Offline Karja
44666 příspěvků moje polička 02. června 2020 17:02

Už čtyři hodiny hledám doma ztracený telefon s vypnutými zvuky. Už jsem uplně zoufalá, ale vim, že je buď doma nebo na zahradě! Jako normálně bych řekla uvidíme za týden, ale jsem jak bez ruky! Už jsem to tady převrátila naruby a nic, nic nic.

Offline viktorka_od splavu
49312 příspěvků moje polička 02. června 2020 17:06

Karja ja ho jednou zavrela do skrine pod obleceni (dokoncila jsem hovor mezi oblekanim) a hledala jsem asi hodinu - v malickym byte. v dome se zahradou to ti drzim palce teda:-) ted me zachranuji hodinky, tak jednou za tyden hledam nemas tam taky neco takovyho, spusteni nejake vystrahy nebo tak?

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 02. června 2020 17:22

Mulen Já někdy nevím, jestli to čištění má takový význam, jak se mu přikládá. Nemyslím, že si člověk nemá čistit zuby, ale doma vidím, že oba kluci se neustále ládují sladkostma. Starší na zuby vyloženě prdí, vydím ho v koupelně jen když jde na rande a ráno, když ho dozoruje manžel. Večer tam snad nechodí vůbec. Zuby má v totálním pořádku, v 18 jeden vnitřní kaz (nevím, jak to vzniká). Mladší je přepečlivej, používá normální, mezizubní i jednosvazkový kartáček a teď i zubní nit. Zuby se mu dost kazily vždycky. Do těch 10 mu kazy jen vybrušovali, teď na stálých zubech už má 2 plomby. Nikdy nejedl mléčné věci a kvůli zlomeninám mu přidala doktorka v práci Ca+D vitamín. Od té doby je to dva roky, kdy neměl kaz, i když mi zubařka vždycky tvrdila, že tím to není, tak naši doktoři říkají, že je. 

Offline Karja
44666 příspěvků moje polička 02. června 2020 17:39

viktorka_od splavu No bohuzel tam nemam nic, hledala jsem ho i v mrazaku a troube!

Offline Garfie
28541 příspěvků moje polička 02. června 2020 17:43

Karja A v odpadkovým koši? Tam jednou hodilo dítě telefon kamarádce. Jako jestli se ho nějak zmocnily holky, může být kdekoli!!! 

bram No uff teda....

Offline Myrtila
5330 příspěvků moje polička 02. června 2020 17:44

Renusatko Mne se zacaly hodne kazit zuby tak 3 roky po tom, co jsem musela zacit drzet bezmlecnou dietu. Do te doby (do 26 let) ani jeden kaz, ted po par letech mam uz 4. Taky si vzdycky rikam, ze at mi nikdo netvrdi, ze ty mlecny vyrobky nepotrebujem...

Offline Kokoska
34902 příspěvků moje polička 02. června 2020 17:51

Karja zeptej se velký malý, kde je mobil :) Nám teď hodil malej klíče do koše na prádlo, naštěstí jsem ho viděla. Jinak by bylo taky velké hledání a koš by mě asi nenapadl.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. června 2020 17:58

Kokoska na tohle mi syn ještě nikdy neodpověděl, případně ukázal na místo, kde obvykle bývá. Nebo "hledá" se mnou, jakože velká legrace.

Offline Malenge
4840 příspěvků moje polička 02. června 2020 18:09

Karja lituji! My jednou hledali na zahradě klíče od auta, v hodně dlouhé řadě tújí a různých keřů/ stromků. Fakt doufám, že to nebudeme opakovat. Ještě bych zkusila pračku, myčku apod. Snad najdeš.

Offline Kokoska
34902 příspěvků moje polička 02. června 2020 18:09

Evaeva vždyť já vím, že dvouletý dítě neřekne "maminko, hodila jsem ho do studny, prosím tě, nezlob se", to bylo spíš moje tušení, že v tom může mít prstíky.

Offline Karja
44666 příspěvků moje polička 02. června 2020 18:11

Garfie Kokoska Malenge Všechno splněno, i jsem se normálně dívala na dno hrnce s polévkou! Jsem z toho tak zblblá, že už nevim, kde jsem ho naposledy měla, tak se zítra ještě půjdu zeptat do obchodu. To je taková klasika, že se vyndá z tašky a už nedá zpět. No ale spíš si pojedu do trafiky koupit novou simku.

Offline Kokoska
34902 příspěvků moje polička 02. června 2020 18:14

Karja tak to mě fakt zajímá, jestli se objeví a kde. Máte výkonné a schopné domácí skřítky - přemisťovače.

Offline Karja
44666 příspěvků moje polička 02. června 2020 18:14

Kokoska Myslim, že jsem spíš debil;-)

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 02. června 2020 18:18

Lamicka 

Pozor, elmex gel je určený až pro děti od 6 let. U pětiletýho bych klidně použila, ale ne na celý chrup, jen do těch mezizubních prostorů. Po vyčištění mezizubním kartáčkem nanést trochu na ten kartáček, znovu projet a nechat chvilku působit, než se vypláchne. Jinak dětem se zuby kazí úplně nejvíc v mezizubí, mnohem víc než kdekoli jinde.

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 02. června 2020 18:24
Reakce na Renusatko:

Mulen Já někdy nevím, jestli to čištění má takový význam, jak se mu přikládá. Nemyslím, že si člověk nemá čistit zuby, ale doma vidím, že oba kluci se neustále ládují sladkostma. Starší na zuby vyloženě prdí, vydím ho v koupelně jen když jde na rande a ráno, když ho dozoruje manžel. Večer tam snad nechodí vůbec. Zuby má v totálním pořádku, v 18 jeden vnitřní kaz (nevím, jak to vzniká). Mladší je přepečlivej, používá normální, mezizubní i jednosvazkový kartáček a teď i zubní nit. Zuby se mu dost kazily vždycky. Do těch 10 mu kazy jen vybrušovali, teď na stálých zubech už má 2 plomby. Nikdy nejedl mléčné věci a kvůli zlomeninám mu přidala doktorka v práci Ca+D vitamín. Od té doby je to dva roky, kdy neměl kaz, i když mi zubařka vždycky tvrdila, že tím to není, tak naši doktoři říkají, že je. 

​Čištění má opravdu velký význam. Teorie praví, že kde není plak, tam se nemá co kazit. V praxi si ale většina lidí čistit zuby správně neumí, nebo to nedělá pořád, a pak se objevují ty individuální rozdíly. Ty vidím hlavně ve složení slin a imunitních mechanismech, který někomu pomůžou v tom, že i když čištění fláká, tak mu to ty zuby "odpustí" a nemá takovou kazivost jako někdo, kdo třeba čistí i líp, ale ne perfektně. No a pak je taky dost významná role potravy - jednak složení, ale i frekvence. Sama jsem si přivodila jeden malý mezizubní kaz při učení na státnice. Několik měsíců kafíček a drobných svačinek několikrát denně + x měsíců slabý imunity kvůli silnýmu stresu se podepsaly i přes poctivý čištění, mezizubní kartáček jsem tehdy nevynechala ani jednou.

Offline Malenge
4840 příspěvků moje polička 02. června 2020 18:29

Karja Tak ještě je možnost, že leží zcela viditelně uprostřed stolu. To se mi taky stalo

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 02. června 2020 18:32

Renusatko 

Ještě jsem k tomu chtěla dodat, že vápník ani vitamin D by se nijak na kazivosti projevit neměly. Vtip je v tom, že jakmile se zub prořeže, už není možný minerály do zubu zabudovat z krevního oběhu, stejně tak se nic nemůže dostat z toho zubu (moje oblíbená věta "dítě mi v těhotenství odčerpalo vápník ze zubů"). Zároveň se vápník v podobě, jak je dodávaný v tabletách nemá jak dostat ani do skloviny skrz slinu, tam vliv opravdu nevidím. Vidím jedině možný vliv vit. D na celkovou imunitu, která se uplatňuje v prevenci kazu. Ale těch faktorů je fakt milion, takže nakonec je to stejně hlavně kominace racionální stravy a poctivýho čištění zubů.

Offline Karuna
příspěvků moje polička 02. června 2020 18:33

Karja zkus hračky, já jsem našla telefon v autíčku, v uloženým prostoru pod zadkem 

Offline Karja
44666 příspěvků moje polička 02. června 2020 18:33

Malenge Jj, to mně taky, ale ted hledáme celá rodina:-D