Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Pinot Noir
29865 příspěvků moje polička 04. června 2020 12:19
Reakce na rasaNori:

Garfie muj je zas z kapsicek uplne hystericky, ze jako hodne plastu, a ma bohuzel pravdu predseda... Ale koupila jsem ty plnitelne a cajk. 

​Kdyby plastu! Pídila jsem se po tom, kam je vytřídit, a bohužel jsem se dočetla, že do plastů jen víčko, zbytek je kombinovaný (vnitřek je potažený kovem), takže kapsičky do směsného.

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 04. června 2020 12:19

continuity 

Člověk aby na ty děti dostal v těhotenství manuál!

Offline continuity
43034 příspěvků moje polička 04. června 2020 12:40

Len ani ne, spíš se neni třeba trápit všim, co si člověk kde přečte. Všechno to stejně nejde ani dodržet, mnoha doporučení jdou proti sobě. Zdravý selský rozum se uplatní víc než dobře. Dítě není kvantová fyzika, ktera je v rozporu s naší denní zkušenosti. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. června 2020 12:48

Len já je dávám do myčky, v ruce bych je neumyla, resp. neměla na to trpělivost.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. června 2020 12:50

Garfie no ale třeba 8 měsíční dítě se kapsičkou samo nenakrmí. Syn to zvládal tak od roka odhaduju.

Offline Garfie
28541 příspěvků moje polička 04. června 2020 12:53

Evaeva No však do té doby ho krmím ze skleničky lžičkou, jsem teda myslela

Offline Pinot Noir
29865 příspěvků moje polička 04. června 2020 12:55

Len on by ten manuál ani na každé dítě nefungoval ;) Nakonec si všechno stejně uděláš po svém. Já se bojím udušení, takže dítěti se třemi zuby kus jablka nedám, zato jahody ze zahrady jsem klidně dala půlročnímu. A informace "moje děti už v tomhle věku uměly/zvládly/musely..." je lepší vypouštět, nebo radši vůbec nečíst ;)

Offline 711990
18317 příspěvků moje polička 04. června 2020 12:56

Garfie ja kupuju ty blby kapsicky, protoze maj lepsi chute a slozeni. Ve sklenickach je to samy jablko a skrob. 

Offline Garfie
28541 příspěvků moje polička 04. června 2020 13:00

711990 Jako jo, já to beru, mě to prostě jen nenapadlo, začala jsem se o ně zajímat fakt až ve chvíli, kdy se z toho dítě najedlo samo, jakože "výhoda" pro mě.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. června 2020 13:08

Garfie no, mladší syn na krmení lžičkou potřebuje bryndák s rukávy a sundat kalhoty a stejně je často zralý na sprchu:) Takže venku dostane kapsičku. Navíc je v hlubokém kočárku, ne ve sporťáku a kapsičku mu dám i na klíně.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. června 2020 13:10

711990 já kupuju velkou láhev jablečného pyré z DM, to jsou jen jablka, nic navíc. To ostatní ovoce do toho jen namixuju, namačkám syrové nebo doplním tou kapsičkou/jinou přesnídávkou.

Offline 711990
18317 příspěvků moje polička 04. června 2020 13:42

Evaeva no ty velky z DM dobry, ale proste jen jablko no. Kde mam vzit ty broskve, boruvky, ostruziny, rakytniky, manga a melouny, co jsou v kapsickach:) 

Offline viktorka_od splavu
49310 příspěvků moje polička 04. června 2020 13:54

711990 me vzdycky napadne, jak takova broskev, mango, meloun...jabko, jahoda, merinka.. vypadaly, nez je rozsmelcovali do tech dobrutek.. jako verim ze v tom neni nic skodlivyho to ne, ale asi tam nebudou ty krasny s laskou vybirany kousky jako v reklame

Offline 711990
18317 příspěvků moje polička 04. června 2020 14:04

viktorka_od splavuno a? tak nekam ty hnusny kousky jit musej ne? 

Offline Pinot Noir
29865 příspěvků moje polička 04. června 2020 14:33

viktorka_od splavu co to je za blbost? Jsi proti těm přesnídávkám nějaká zaujatá, ne?

Online Potrefenáhusa
38837 příspěvků moje polička 04. června 2020 14:40

711990 Ještě do zmrzlin! 

Offline continuity
43034 příspěvků moje polička 04. června 2020 14:41

Pinot Noir proč by to bylo blbost?

Komerční média testují z nežádoucích látek hlavně dusicnany, co je ve věku 6+ měsíců úplně fuk, už to nevadí, takze argument, že v kupovaných je jich min, je úplně irelevantní. Ani v doma uvarenem jídle jich není nějak brutálně moc, lhostejno z jaké zeleniny to uvaříš. 

Ale když se to otestuje v laboratoři na další látky, vyroste v těch Petriho miskách lecos. A většina těch mykotoxinů a jiných dobrot se tam dostane ze špatné vstupní suroviny. Když dám dítěti rajče, které už není v kondici a divne chutna, tak mě posle k buckum, v té konzervě se to už tolik nepozná. 

Offline Pinot Noir
29865 příspěvků moje polička 04. června 2020 14:44

continuity to všechno vím, ale proč se nad tím pozastavovat zrovna u těch pyré? Vždyť je naprosto logické, že ty nejhezčí kusy nerozšmelcují do pyré, stejně jako se třebs párky nevyrábí z roštěnce.

Trochu pochybuju, že Viktorka jí pouze průmyslově nezpracované potraviny.

Offline Gatita
8619 příspěvků moje polička 04. června 2020 14:45

Ja si teda myslim, ze ty presnidavky jsou ok. Ty nase jsou udajne bio. Kdyz zacinam s prikrmy dejme tomu v unoru, tak bych mu mohla rozmixovat maximalne tak priplesnively turin. Takze jsme na hippu. Pak mu dam, co bude. Ja nejsem priznivcem jahod v zime a hroznoveho vina z indie. Sama v zime moc ovoce a zeleniny nejim a ve  skolce uz ma asi ucitelka prst na lince na socialku, pac se tam syn tvari, ze nikdy nevidel kiwi. Jako videl ho, ale ne moc casto

Offline continuity
43034 příspěvků moje polička 04. června 2020 14:47

Pinot Noir tak jedna vec je tam davat osklive kusy a druhak kusy vselijak potlucene, u kterych se pozna az pri detailni analyze, jestli uz se tam chytla plisen nebo hniloba. osobne si myslim, ze nevadi, kdyz ma dite sem tam presnidavku. to se asi vstrebe (jak se u nas rikavalo). ale asi bych tim nekrmila kojence denne.

https://ukp.vscht.cz/files/uzel/0007349/Kostelanska+zprava.pdf?redirected