Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline artemisia
297 příspěvků moje polička 06. srpna 2020 11:36

Kdysi si synek rozbil bradu, bylo to na tři stehy na okresní pohotovosti. Sloužil primář, který usoudil, že to nestojí za umrtvení, tak mého klaustrofobického pětiletého syna do něčeho zabalil, přikurtoval a když řval, tak primář Popelář na něj zařval: Drž hubu nebo ti ju zašiju! Akorát mu vytvořil další solidní fobii z popelářů, ale...

Offline milacka
5881 příspěvků moje polička 06. srpna 2020 11:48

Mňa tiež doktor ako šesťročnú vyfackal počas odstraňovania mandlí za to, že som sa rozkašľala a zakrvavila mu gumenú zásteru. Nikdy nezabudnem. Ruky priviazané a ďalší pomocník mi držal hlavu.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 06. srpna 2020 12:04
Online Pinot Noir
29639 příspěvků moje polička 06. srpna 2020 12:46

artemisia

Mně teda šili bradu na Bulovce taky bez umrtvení, zřejmě běžná pohotovostní praxe. Ale v dospělosti teda.

Offline Kokoska
34405 příspěvků moje polička 06. srpna 2020 18:41

artemisia to bych snad to dítě sebrala a šla jinam, i kdyby mu z brady tekla krev proudem, to je strašný!

Offline Černá kočka
1745 příspěvků moje polička 06. srpna 2020 20:06

artemisia Mně se dělá zle od žaludku jenom o takovém přístupu čtu. Čtyřleté dceři od kamarádky trochu nastřihli kůži když jí sundávali sádru a když začala plakat tak to prý taky komentovali ve smyslu ať vydrží, že o nic nejde.

K tomu zabalení jen chci napsat, že takhle do nějakého prostěradla balí někdy malé děti při nutnosti sešít ránu na hlavě i hodní doktoři a to i když je okolí rány umrtvené, protože malé děti sebou někdy hodně šijou a nedrží v klidu. Takže se zabalí a ještě je někdo drží.

Online Karja
44231 příspěvků moje polička 06. srpna 2020 20:19

Černá kočka Jo, dceru mi takhle na pohotovosti taky zabalili. Ale mne to nevadilo, mne vadilo, ze mi nikdo nerekl, ze se k tomu chystaj, najednou tam na sebe zacali pokejvavat a mrkat a ja tam s ni na kline koukala, co se deje. Jsem jim mohla pomoct! Jinak ten doktor se ji snazil 15 minut premluvit po dobrym, ja uz s nim ztracela trpelivost:-D. Jinak musim rict, ze narazim na same vlidne vysvetlujici lekare. Z doslechu vim o dvou protivnych, tak k nim bych s detmi nesla, sama bych to prezila nejak.

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 06. srpna 2020 20:22

artemisia podobně seřval loni doktor v Motole tehdy čtyřletou dceru. Od té doby má hrůzu z doktorů. A to byla do té doby úplně v poho, včetně odběru krve. Doteď si to pamatuje. 

Online Karja
44231 příspěvků moje polička 06. srpna 2020 20:25

bram To je desny! Zni to jak z roku razdva, pritom to bude dost bezny:-(.

Offline Černá kočka
1745 příspěvků moje polička 06. srpna 2020 20:29

Karja Ty jsi šikovná matka!  Můj malý tříletý synovec se chová u lékařů buď  jako divoké tornádo (tudíž nespolupracuje) nebo volí taktiku mrtvého hada, ztuhne a zavře oči (tudíž nespolupracuje), nemají to ti doktoři někdy snadné a moje sestra taky ne, protože nikdy neví kterou taktiku synáček zrovna vybalí.

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 06. srpna 2020 20:58

Karja třeba byl přepracovanej po noční, navíc jsme přišli s celkem banální věcí, tak byl asi naštvanej. Ale mohl seřvat mě, ne děcko. Zvlášť když byla prázdná čekárna a nikoho jsme nebrzdili.

Online Karja
44231 příspěvků moje polička 06. srpna 2020 21:03

bram Nevim no, jako ja bych jeho chovani neomlouvala nicim. Jak pises, porad si to mohl vylit na tobe, nebo byt treba neprijemnej, je spousta zpusobu jak si zchladit zahu, servat detskeho pacienta je ten nejvic srabackej.

Online viktorka_od splavu
49114 příspěvků moje polička 06. srpna 2020 21:11

bram i kdyby náhodou na té noční musel pracovat což je spíš neobvyklý, tak ho to neomlouvá

Offline Ounz
20420 příspěvků moje polička 06. srpna 2020 21:20

bram i kdyby náhodou na té noční musel pracovat což je spíš neobvyklý, tak ho to neomlouvá

​není správný, že doktor křičel na dítě, bez ohledu jestli po noční nebo ne (neomlouvá ho to), ale ta tvoje poznámka o neobvyklej práci v nemocnici v noci je mimo.

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 06. srpna 2020 21:28

Karja viktorka_od splavu nojo, já se vždycky snažím nevidět v lidech primárně pitomce, ale nějak si to chování vysvětlit, aby se mi to líp zpracovalo :)) Ale jako debil se choval, to jo. 

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 06. srpna 2020 21:30

Ounz pravda, zrovna na dětské pohotovosti v Motole se v noci určitě nekopou nudou do zadku :) 

Online viktorka_od splavu
49114 příspěvků moje polička 06. srpna 2020 21:30

Ounz tak se asi něco od té doby změnilo.. kdy mě sestřičky prosily ať s tím dítětem po chodbě pochoduju potichoučku, ať nevzbudím pana doktora. co konkrétně se v nemocnici v noci pracuje? vyjma pohotovosti - mám na mysli běžné oddělení kde v noci nějaký doktor "slouží" ve smyslu že je přítomen, ale činnost nevykonává, když nenastane důvod.

Offline Kokoska
34405 příspěvků moje polička 06. srpna 2020 21:34

Černá kočka dceru zabalili, když jí byly asi 4 měsíce a čistili jí slzný kanálek. Mě z ordinace vyhodili, ale v dobrém, že to bude pro všechny jednodušší. Nevěřila bych tomu, ale už takhle malý dítě si asi pamatovalo ty bílé pláště, protože do té doby byla u doktorů v klidu a pak jen viděla kohokoli v bílém, ječela jak siréna. Trvalo to snad do jejích dvou let.

Offline Zuzuli
3680 příspěvků moje polička 06. srpna 2020 21:34

viktorka_od splavu nevim, co konkretne dela doktor v noci v nemocnici, ale kdyz jsem ja pred par mesici dorazila tehotna v noci do motola, tak mi sestra volala na ambulanci doktora z oddeleni, musela jsem pockat, nez doresi neco tam, pak na me mel asi deset minit a nasledne v poklusu pokracoval na sal, meli tam akutni operaci... Se chudak tu noc moc nevyspal

Offline Kokoska
34405 příspěvků moje polička 06. srpna 2020 21:36

viktorka_od splavu myslím, že to nemůžeš paušalizovat. Jistě jsou noci, které proběhnou v klidu, ale jistě jsou i ty, kdy personál neví, kam dřív. Možná tak na kožním by nějaké akutní stavy nastat nemusely, ale i tam jsou lidé po operaci a to může přijít cokoli kdykoli.