Evaeva :D ale jinak je to tady parada.
Stěžovací vlákno
Z takových vnitřních, interních, kadeřnických zdrojů možná, možná 28.4. Snad to vyjde
to mám narozeniny, tak bych si mohla dát dárek:-) (a v sobotu se mi zdál sen, že jsem byla u kadeřníka, tak snad to byl sen věštecký)
barbucha ale zas když se podíváš po Evropě, tak je to leckde dost podobný. Ale že se to tady mohlo dělat pružnějc, to mohlo.
Podobný, ale ne stejný. Třeba takový školy máme zavřený nejdýl ze všech... jak je to jinde třeba s holičem to nevim (ve Švédsku samozřejmě otevřenej furt, jako ostatně všecko). Nebo s nákupem oblečení... myslíš že třeba v takový Francii si nesměj koupit ani ponožky, jako my?
Bylo by to asi zajímavý srovnání!
barbucha Na Slovensku je to takmer rovnako ako u vás. Myslím, že školy na druhom stupni ZŠ a SŠ máme zatvorené dlhšie ako vy. Navyše, u nás platí už dosť dlho aj zákaz cestovania medzi okresmi, ani do prírody do iného okresu sa nemôže ísť, platí zákaz vychádzania cez deň a pravidelne sa u nás testuje už od začiatku januára (a pozitívne antigénové testy sa na rozdiel od vás u nás povinne neoverujú PCR testami), bez testu nesmieš ísť do roboty či ísť si vyzdvihnúť tovar k výdajnému okienku. A u nás zatiaľ ani nehovoria o otváraní obchodov ako u vás, dnes som zachytila, že v ČR by mali otvoriť papiernictvá, obchody s detským oblečením a obuvou.
Magráta tak to je výzva !
barbucha no na FB ty školy někdo srovnával a podle epidemiologické situace a u nás se zavíralo podle cisel nejpozději a otevíralo nejdřív. To je ten problém. Zas se to jde otevřít příliš brzo, což bude blbě pro všechny, kdo nepujdou v první vlně. Alespoň, že prošla ta rotační výuka.
Nejpozději zavřený a nejdřív otevřený? No nevim: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/distancni-vyuka-a-plosna-opatreni-ceske-deti-byly-doma-nejdele-143078
Tady je nějaký srovnání, ale z letoška: https://www.rizeniskoly.cz/cz/aktuality/otevreno-nebo-zavreno-jak-jsou-na-tom-skoly-v-jinych-evropskych-zemich.a-7480.html
barbucha ve vztahu k číslům nakažených, ne k datumu v kalendáři.
dorota dnes som videla otvorené papierníctvo a má to zmiatlo. Môžu byť? Alebo je to kvôli ponuke kopírovania?
letfenixa Pokiaľ viem, papiernictvá by mali byť zatvorené. Ani na kopírovacie služby nie je výnimka. Napadá mi, že možno mali otvorené preto, lebo majú výdajné okienko a predávajú tovar kúpený na diaľku. V tom prípade by mohli mať otvorené. Príp. ak predávajú zároveň aj nejaký drogériový tovar, možno sa tvária ako drogéria. Netuším. Ja som poriadne v meste či nákupnom centre nebola od decembra, tak ani neviem, či je alebo nie je niečo otvorené. Robím z domu, chodím iba do potravín, príp. na testovanie, ak potrebujem ísť na jeden deň do roboty.
dorota práveže má prekvapilo, že normálne sú otvorení a dokonca mali takú tú reklamnú tabuľu pred vchodom, že nech sa páči, máme otvorené. A vôbec žiadna zmienka o vydaji tovaru.
letfenixa Tak asi už kašľú na opatrenia, pozerala som to teraz na korona.gov.sk, papiernictvá nie sú uvedené medzi prevádzkami, ktoré majú výnimku zo zákazu maloobchodného predaja. Pred cca 2 týždňami som bola pozrieť, či nemá papiernictvo na sídlisku, kde bývam, otvorené aspoň výdajné okienko, ale mali zatvorené.
dorota asi máš pravdu a kašlu na to.
dorota práveže má prekvapilo, že normálne sú otvorení a dokonca mali takú tú reklamnú tabuľu pred vchodom, že nech sa páči, máme otvorené. A vôbec žiadna zmienka o vydaji tovaru.
V jednom městě je u papírnictví otevřené „výdejní okénko" a funguje to tak, že přijdeš k okénku, řekneš třeba papíry do kopírky, razítkovací barvu, sáčky na tlačenku a obsluha si napíše tvoje jméno a vytvří objednávku, následně prodá, ale platíš jen hotově, terminál nefunguje.
letfenixa Ještě tam může být Zásilkovna, no a když už tam člověk jde...
Aranel u nas v papirnictvi zasilkovna je, ale musis zustat venku, ve dverich je pultik. A neprodaji nikomu nic.
Aranel nie je tam zasielkovna. Jednoducho už na to kaslu, všade inde sú len výdajne okienka.
Edit - pozrela som to na webe a majú to šalamúnsky:

Upozorňujem, nečítajte ďalej!
Šatňove mole
. Ako, prečo, čože?!!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my