Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline tv
4195 příspěvků moje polička 10. dubna 2021 19:17

Já jsem třeba doteď o nějakých mobilních očkovacích zařízeních, které dojedou do školy, neslyšela. Věřím, že pokud by o tom naše vedení vědělo, zařídí to. Vznesla jsem na paní ředitelku dotaz, volala na infolinku,  tam ji řekli, že toto se provozuje jen ve velkých městech, takže pro nás k ničemu. A o tom věku je to pravda, ne třeba u nás, kód jsme dostali všichni, kdo chtěli, ale nejednou jsem v diskusních četla, že vedení zaměstnancům mladším 55 let odmítlo dát kód s tím, že dostali pokyn preferovat 55+. Takže ti mladší dostali kód až když vyšlo najevo, že kódy pro učitele přestanou platit po 28.3.

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 10. dubna 2021 19:30

Černá kočka 

Je mi líto, že zrovna v centru, kde je tvoje kamarádka zaregistrovaná to zrovna nefunguje, ale proč ty na základě toho usuzujes, že je to tak s náhradníky úplně všude?

Naprosto chápu to naštvání, ale jak píše výše continuity, tuhle situací primárně způsobila vláda a krajští koordinatori nezajistenim dostatku vakcín a neurcenim jasných priorit včetně oficiálního stanoviska, jak se mají vést seznamy nahradniku. To konkrétní centrum je v tom řetězci fakt až na konci.

Offline Černá kočka
1753 příspěvků moje polička 10. dubna 2021 19:38

wendulka Ja neusuzuju ze je to tak vsude, to jsou tvoje slova. Ja pisu o konkretnich prikladech. To, ze pisu, ze neni oficialni vyjadreni k seznamu nahradniku to jde za vladou a kraji a je to pravda. Myslela jsem, ze treba budes mit nejakou ideu proc nekde nechteji zapsat cloveka na seznam nahradniku, opravdu me to zajimalo, treba by se clovek posunul v chapani toho jak je to zorganizovane.

Offline Černá kočka
1753 příspěvků moje polička 10. dubna 2021 19:47

wendulka Muzes prosim napsat jak se konkretne u vas da dostat oficialne na seznam nahradniku a jake jsou podminky? Nehledej v tom zadnou ironii nebo utok. Prijde mi to jako velmi prakticka informace, ktera treba zrovna tady nekomu k ockovani pomuze.

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 10. dubna 2021 19:50

Černá kočka 

No vždyť ti píšu, že oficiální pokyn koordinátora neexistuje a neoficiální je, že jsou indikovane prioritizovane skupiny, ale je to o domluvě.

Takže idea je, že domluva není všude a logika se v tom centrálně hledat nedá.

Offline Mha
příspěvků moje polička 10. dubna 2021 20:38

tv Abych se zastala ředitelů škol, ta metodika výběru, kterou dostali, tak taky nebyla z nejlepších, plus to, že opravdu nemůžete chtít po zaměstnancích, aby prokázali, že nějakou chorobu mají. Takže pro rozhodování jim zůstal pouze věk a úvazek ve třídách, které budou končit, tj. 9. Pro ZŠ a 3. Ročník pro ucnaky a  maturanti.

Očkováním mobilním týmem bylo u pouze pro velké školy, aby nezůstaly drobečky

Offline Pinot Noir
29808 příspěvků moje polička 10. dubna 2021 22:01

Černá kočka souhlasím s tebou. Příbuzní lékařů jsou očkovaní mimo oficiální pořadník a ještě se tím chlubí, no, že mě to vůbec překvapuje.

Offline Černá kočka
1753 příspěvků moje polička 10. dubna 2021 22:01

Mha tv Jen takova uvaha na zaklade vasich prispevku - tady me treba napada, ze kdyby o takove moznosti vedeli vsichni reditele, mohli se kvuli ockovacimu mobilnimu tymu treba na jedno misto dostavit potrebni ucitele z vice skol, aby se ockovalo vic lidi najednou, nebo treba i lidi z mensiho mesta dojet do vetsiho, kde se v nejake skole ockovalo. 

Ja mam diky osobnim i profesnim kontaktum docela dost insider informaci  o fungovani jedne nemocnice i jejich ockovaciho centra a kdyz jsem si to  spojila s tim co tady psali nektere prispevatelky  z ruznych casti nasi zeme jsem z toho dost smutna, spis z te lidske stranky. Prala bych vsem, aby se k ockovani dostali vcas.

U Jos ocenuji, ze mela odvahu uprimne popsat svoji zkusenost a neschovavala to za vseobecne fraze o prioritizovanych skupinach atd. Podle mych informaci se tohle  bohuzel  deje casto. Kdyby slo o jeden pripad, ale obavam se, ze je  to par vakcin tam, par jinde a nakonec by to udelalo docela dost. Cest vsem ockovacim centrum kde se tohle nedeje.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. dubna 2021 22:14

Pinot Noir ty seznamy lidí, kteří můžou rychle přijet vedou všechna očkovací centra, akorát by měli spadat do některé z těch očkovaných skupin. Druhá věc je, že stát není schopen zajistit dostatek vakcín pro učitele, terénní pracovníky, pečovatele a podobné profese.

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 10. dubna 2021 22:19
Reakce na Černá kočka:

U Jos ocenuji, ze mela odvahu uprimne popsat svoji zkusenost a neschovavala to za vseobecne fraze o prioritizovanych skupinach atd.

​Jestli je to narážka na mě, tak já rozhodně nic za všeobecné fráze o prioritizovaných skupinách neschovávala.

Jak to u nás funguje se seznamem náhradníků jsem popsala v příspěvku Jos a uvedla, kdo na něm je.

Jen bych ráda podotkla, že u nás je tak 1 za den, občas 2 a dvakrát za ten měsíc, co fungujeme, byli 3. Včera třeba jako jiné dny nebyl ani jeden z celkového počtu 50 vyočkovaných druhých dávek, první dávky jsme tento týden vůbec nedostali, takže náhradníci fakt nejsou klíčovým problémem váznoucí vakcinace, když konkrétně u nás máme 1300 lidí před závorou a to jsme jen centrum 1. stupně.

Navíc z toho, co jsi psala o té svojí kamarádce s cukrovkou, mi přijde, že u ní je spíš problémem to, že jí její doktorka neposkytla kód pro chronika, aby mohla zrušit původní registraci, udělat si novou s kódem a posunout se v seznamu lidí před závorou výše a dostala pin2 než to, že se nemůže v jejím centru dostat na seznam náhradníků.

Pokud tě zajímá, kdo vede seznam náhradníků, tak konkrétně u nás je to vedoucí MÚ pro krizové řízení a když ten nikoho nesežene, tak IT od nás z nemocnice, který pro nás reálně zajišťuje vakcíny u krajského koordinátora. K nám do centra nemá smysl volat, ani chodit, my administrátorky na to vliv nemáme.

Že jsou oni naočkovaní, to opravdu neopovažuji za korupci, za tu práci a čas, kterou tomu věnují, když jsou oba denně v kontaktu s velkým množstvím lidí, ale chápu, že ty to asi vidíš jinak.

Jak to funguje v jiných centrech se seznamy náhradníků a podmínkami, jak se na něj dostat, netuším. Nepídila jsem se ani po podmínkách, za jakých se lze na seznam dostat, jak jsem řekla, oficiální pokyn od koordinátora totiž neexistuje. Nás jako administrátory jen zajímá, aby se náhradník dostavil co nejdříve, když chodí jeden za druhým, jenom kontrolujeme v poznámce, z jaké skupiny ten náhradník je.

Offline tv
4195 příspěvků moje polička 10. dubna 2021 22:20

Černá kočka jasné, že pokud by byla možnost, tak se někam hromadne přesunem, ale o takové možnosti se nevědělo. A docela mě mrzí, když se tady doctu, že to je neschopným vedením, že nejsme naočkovani. Od někoho, v jehož kraji bylo vakcín dost.

Offline Černá kočka
1753 příspěvků moje polička 10. dubna 2021 22:41

wendulka Jak jsem psala pokud jsou ockovaci centra kde jsou jasne stanovena pravidla a dodrzuji se, vsechna cest.

Ta moje kamaradka ma urcite kod, protoze ma 35. Bez toho by se k registraci myslim vubec nedostala. Kdyz jsem si na to stezovala doma tak mi akorat rekli, ze oni taky neberou nahradniky jenom tak, kdyz se nekdo sam nahlasi i kdyz je prioritni skupina.

Jak se u vas zaregistrovany clovek dozvi, ze je na seznamu nahradniku?  Berete seznam registrovanych az v momente kdy vite, ze vam zbyde davka a obvolavate jednoho po druhem az natrefite na nekoho kdo muze prijit? Edit : ted mi doslo, ze pises ze nevis.

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 10. dubna 2021 22:59

Černá kočka 

Jediné, co můžu potvrdit, že vedoucí krizového řízení MÚ měl na tom svém seznamu náhradníků i pracovnice městské pečovatelské služby a policisty už od otevření, než jim byla registrace umožněna oficiálně. Ty jediné jsem zadávala jako neregistrované, ale to je k dohledání i na FB stránkách našeho města, kde to přiznal i starosta, že se rozhodl jim to umožnit. To bylo celkově asi 6 lidí. To osobně taky jako korupci nevidím. Mezi nimi jsme měli jako náhradníky i sestřičky ze soukromých ambulancí.

A teď ty dvě učitelky mateřinek, co došly jako poslední náhradnice, normálně řádně předložily to potvrzení ředitele školy, paní chronická měla taky nález pro doktora s tím kódem... Takže na základě toho předpokládám, že je to tak, se to obvolává postupně a první, kdo zrovna může co nejdřív z těch, co jsou před závorou a ještě nemají pin2.

Offline Pinot Noir
29808 příspěvků moje polička 10. dubna 2021 23:00

Dnes má moje věčně mladá ségra 50. narozeniny. Zapili jsme to s mužem sice řádně, ale bez ní. Štve mě to asi víc než moje a jeho osamocené čtyřicátiny. 

Offline Catherinne
10786 příspěvků moje polička 10. dubna 2021 23:02

Pinot Noir že jo! My až se s Moravou sejdem a všechny ty kulaté a ostatní narozeniny ca 40 lidí zapijem, to bude mejdan

Offline tv
4195 příspěvků moje polička 10. dubna 2021 23:09

Pinot Noir Catherinne  přesně tak u nás!

Offline Makara
3625 příspěvků moje polička 10. dubna 2021 23:11

Pinot Noir sestra a švagr mají teď na jaře taky padesátiny. Jako dárek jsme naplánovali (v lednu) tajný výlet na konec dubna. Včera manžel stornoval ubytování.

Moc nevěřím, že za 14 dní se bude dát ubytovat jen tak pro zábavu. 

Offline Catherinne
10786 příspěvků moje polička 10. dubna 2021 23:17

Makara my taky plánujeme nějaký hromadný pobyt na pronajaté chatě, chalupě. A taky teda netušíme kdy. 

Offline tv
4195 příspěvků moje polička 11. dubna 2021 00:30
Reakce na Dadoo:

Černá kočka o korupci jsi začala mluvit právě ty. V souvislosti s ředitelem, který si dovolil pozvat mobilní očkovací tým.

Asi ti uniklo, že u učitelů se neřešil věk, jinak bys to porad neopakovala. Tam byla kritéria jiná.

To že není očkovaná tv je trestuhodne a muze za to krajský koordinátor i přímý nadřízený. Asi by se reditel/ka divil, že nechce nastoupit do práce z důvodu jasného ohrožení.

Tohle měl dávno řešit nadřízený, měl se starat, aby zaměstnanci byli schopni a připraveni nastoupit zpátky do práce. Tedy očkování.

Nevim, jak ostatní kolegové, jestli už jsou a nebo nejsou. Tohle je fakt na stížnost a řešení na vyšší úrovni.

​Za tohle ale nemůže můj nadřízený, to se na mě nezlob. Dostal kód, předal kód, to, že tady očkování nefunguje, není jeho problém. 

Offline rasaNori
8827 příspěvků moje polička 11. dubna 2021 07:11

Nakvetla merunka. Takze logicky ma byt cely pristi tyden 1 az 2 stupne jenom...