Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Pinot Noir
29808 příspěvků moje polička 11. dubna 2021 07:41

rasaNori tak pokud budou teploty nad nulou, tak to nevadí.

Offline rasaNori
8827 příspěvků moje polička 11. dubna 2021 07:43

Pinot Noir ja doufam ze to letos da, jsme po tydnu dorazili domu a tady nakvetla zahrada:) 

Offline marieu
5154 příspěvků moje polička 11. dubna 2021 07:48

Pinot Noir opět- ne paušálně. Já jsem mezi náhradníky své rodiče nedostala, ačkoliv matka je stále ještě onkologicky sledovaná a otec má hypertenzi a autoimunitní onemocnění... 

Offline tv
4195 příspěvků moje polička 11. dubna 2021 07:49

rasaNori dívala jsem se na predpoved, u nás má tři dny sněžit, každý den 10 cm.doufam, že jim to nevyjde. Ty od nás nejsi tak daleko, tak držím merunce palce.

Offline rasaNori
8827 příspěvků moje polička 11. dubna 2021 07:57

tv no, ja doufam ze nenasnezi. Jsme tam meli jeste tyden zustatna praci venku to stejne tenhle tyden nevypada. 

Offline brrr
12308 příspěvků moje polička 11. dubna 2021 09:06

rasaNori Jak je to teď s návratem z Chorvatska? Zachytila jsem, že ho přesunuli do nějaké nejhorší kategorie nebo co.

Meruňce samozřejmě držím palce.

Offline Dadoo
11634 příspěvků moje polička 11. dubna 2021 09:13

tv špatně jsem to vyjádřila, promiň. Zaměstnavatel to, samozřejmě nezavinil.

Ale je starosti zaměstnavatele, aby měl všechny zaměstnance zabezpečené a schopné vykonávat svou práci - myslím v souvislosti s očkováním a covidem.

Čili ti měli pomoci.

Třeba u nás se nejdřív dělaly seznamy, kdo chce, pak se evidovalo, kdo dostal kód, kdo kdy jde na první dávku, kdo kdy na druhou a následně se hlásilo, že jsme skutečně absolvovali. Taky si evidovalo, kdo kdy měl covid a dokdy tudíž trvá oficiální imunita.

Naposledy mi tento pátek volala zase zástupkyně a znovu se mnou prošla termíny kdy co a následně mě informovala, že od úterý, kdy dostanu druhou dávku. Do 28.4., kdy budu oficiálně považována za naockovanou, se budu muset ve škole, jakmile zase nastoupíme, pravidelně 2x týdne testovat.

Takže jsem si jistá, že kdybych nedostala stále termín, určitě by to vedení řešilo.

Mrzí mě, že jsi v tom takhle sama. Je to nepříjemné, zvláště v prostředí a za okolností, ve kterých pracuješ.

Jinak z kliniky třeba vím, že kódy dostaly i mnohem mladší ženské, klidně kolem třicítky, jako chronici. 

Offline rasaNori
8827 příspěvků moje polička 11. dubna 2021 09:43

brrr nechteji ted ani testy pred navratem, a cr hranice tak tam nikdo nestal pro kontrolu. Ted bychom meli jit na testy u nas, ale vazne uvazujeme ze se na to vybodnem. S nikym jsme se tam nepotkali a vartovali jsme prevazne v horach. 

Offline tv
4195 příspěvků moje polička 11. dubna 2021 09:45

Dadoo ale jak mi měl zaměstnavatel pomoci? Ne teda jen mne, je nás víc. Někam nás nějak protlačit? Kód nám dal hned. Moje ředitelka je úžasná a věřím, že pokud by to šlo, pomohla by.

V našem kraji byl problem, že se stoplo očkování pedagogů a ockovalo se 70+. Nechci řešit, kdo si to víc zaslouží/ nezaslouží, ale k čemu mi byl ten kód? Na to konto jsme se většina preregistrovala do očkovacího centra, tam očkují momentálně 1400/den. Jenže se spustila registrace pro chronicky nemocné a PIN2 nikde. Opět, k čemu mi byl kód? Je to na hlavu, jsem z toho jen naštvaná. 

Už to téma nechme být. Zítra trada do práce, drzte mi palce, ať mám bezproblémový průběh, protože jinak to dopadnout nemůže.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 11. dubna 2021 09:50

tv 

... hlavně že máme naočkovanýho premiéra.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 11. dubna 2021 10:30

A kšeftuje se samozřejmě i s kódama. Taky už jsem dostala nabídku. Přestože se na očkování už třesu, tak jsem odmítla, ale nedělám si iluze jak ti funguje plošně.

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 11. dubna 2021 11:17

MP Meri 

Jako kódy chroniku?

No vzhledem k tomu, že i u nich se jede podle věku od nejstarších, takže pokud by ses nezaregistrovala do centr, kde mají hodně vakcín, tak by sis nepomohla.

Plus chronik je povinen při první dávce předložit lékařskou zprávu, kde je ten kód uveden stejně jako pedagogové musí předkládat potvrzení od zaměstnavatele.

Takže tohle je spíš podvod na důvěřivce, než že by si tímhle někdo reálně pomohl k dřívějšímu očkování.

Offline Ginger
1216 příspěvků moje polička 11. dubna 2021 11:34

tv a nemuze Vase reditelka kontaktovat krajskeho koordinatora? Vysvetlit situaci, dat seznam lidi. Treba by Vam ten druhy PIN poslali. Ja tu tvoji frustraci chapu. Sama mam autoimunitni nemoc, beru imunosupresiva, ale ta moje diagnoza neni na zadnem seznamu chroniku, ktery jsem nasla. 

Offline Garfie
28461 příspěvků moje polička 11. dubna 2021 11:40

dynda Jako já vím, co tím chceš říct a případ tv je pochopitelně totální systémové selhání, ale zase mít naočkovaného premiéra mi přijde jako standard. Když pominu, že by měl stát v čele krizového managementu (haha, já vím), jde i o ten pozitivní signál v době, kdy se polovina národa nechtěla nechat očkovat, protože do týdne má druhou hlavu a hrb na zádech. 

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 11. dubna 2021 11:58

Ginger

tv 

Buď anebo bych zkusila vedoucího krizového řízení MU města, které je zřizovatelem školy.

V případě, že nepovede seznám náhradníků jako u nás, bude nejspíš vědět, kdo ho vede, aby jí tak v případě potřeby kontaktovali mezí prvními.

V systému se totiž nedá poznat, kdo kde dělá, je tam jen věk no.

Můj osobní odhad je, takhle to nejspíš udělaly ty dvě učitelky z materinek, co u nás byly jako poslední náhradnice, ale přímo ověřené to od nich nemám. Jen mě to teď napadlo.

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 11. dubna 2021 12:21

inak u nas sa astrou skoro nikto nechce ockovat po medializacii ohladom tromboz. ze su tie zavazne vedlajsie ucinky velmi ojedinele nikoho nezaujimalo. proste to tam je a ludom uz preplo. tyka sa to aj ostatnych vakcin ale o nich sa uz tolko nehovori takze sa vsetci tvaria ze tam riziko nie je. dalsia kapitola sama o sebe je sputnik a skupina ludi ktora vyzaduje len to. ja som sa za zaklade jednej z diagnoz dostala ako nahradnik na tu ludmi odmietanu astru a uz to mam za sebou. nikde to nevytrubujem pretoze nepatrim zatial do ziadnej vekovej kategorie ktore sa u nas ockuju a ludia by ma zhejtovali a fakt nepotrebujem aby mi este niekto dalsi nicil nervy. je dost mozne ze ked sa bude ockovat moja vekova kategoria prvou davkou tak ja uz dostanem tu druhu

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 11. dubna 2021 13:50

wendulka Ne, kódy preferovaných povolání. Není nic jednoduššího, než uzavřít pracovní smlouvu.

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 11. dubna 2021 13:54

MP Meri to je nechutný! Já se ptala bráchy, jestli si požádá o kód jako těžký astmatik a on mi řekl, ze nebude brát místo potrebnejsim, starším. Ale holt někteří hledí jen na sebe.

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 11. dubna 2021 14:03

wendulka tak jsem volala sousedovi Tvoji radu a už to není potřeba, mají na zítra termín tak jsem za ně moc ráda. (Patří to tedy do radostného vlákna, ale když už jsme to očkování řešily tady)

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 11. dubna 2021 14:08

MP Meri Kritická infrastruktura? Aha. No ti se k nám ještě nedostali ani v tom starším věku, natož v tom mladším a jen tak nedostanou, když nepočítám toho jednoho policistu náhradníka před tím, než se pro ně registrace otevřela oficiálně. Tak za dva měsíce to odhaduju, že by mohli začít dostávat pin2.

To by jim ale zároveň s tím kódem museli předprodat i potvrzení od zaměstnavatele s jejich jménem.

Ale teda když říkáš, že i to k té nabídce patří.

Tak vyloženě brzký termín se s tímto typem kódu nedá očekávat nikde, no věřím, že toho jsou někteří odpovědní vedoucí pracovníci schopní.