Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline dorota
1226 příspěvků moje polička 11. dubna 2021 14:12

MP Meri Na Slovensku sa niektorí z mladších vekových kategórií na drzovku zaregistrovali ako ľudia patriaci do skupiny rizikových povolaní, ktoré sa očkujú, aj bez toho, žeby o tom mali doklad či potvrdenie od zamestnávateľa a boli aj zaočkovaní. Neviem presne teda, ako to kontrolujú vo vakncinačných centrách, že im to prešlo. Toto podvádzanie sa prevalilo v médiách a už to nejako ošetrili, aby k tomu znovu nedochádzalo. Takže už sú zaočkovaní viacerí zdraví tridsiatnici, ale starší či chronicky chorí ešte nie.

Učiteľov na ZŠ a SŠ najskôr zaradili medzi tých, ktorí sa majú očkovať prioritne, neskôr to stopli a ide sa podľa vekových kategórií. Mnohí učitelia, ktorí sa nemohli v tom čase dať zaočkovať, lebo boli pozitívni či v karanténe, alebo váhali, nie sú ešte zaočkovaní a teraz musia čakať, kým príde na nich rad podľa veku. Na Slovensku teda včera spustili registráciu do čakárne aj pre vekovú kategóriu 45+ a to ešte nie je stále zaočkovaných dosť veľa ľudí v kategóriách 60, 70 a 80+.

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 11. dubna 2021 14:12
Reakce na nonemy:

wendulka tak jsem volala sousedovi Tvoji radu a už to není potřeba, mají na zítra termín tak jsem za ně moc ráda. (Patří to tedy do radostného vlákna, ale když už jsme to očkování řešily tady)

​Paráda.

Offline pecka
6177 příspěvků moje polička 11. dubna 2021 14:54

dorota tak ale musíš napísať, ako spomenula letfenixa že očkovanie 45+ sa spustilo len pre AstraZenecu, ktorou sa očkujú ľudia do 60 a ktorú mnohí pre "skvelú" medializácia nechcú.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 11. dubna 2021 15:25

pecka dnes sa tak bol zaočkovať sestrin sambo. Vcera ako dali info, že je voľne pre 45+ na dnes, tak sa hneď zahlásil a má už aj potom šťastlivec :)

Offline pecka
6177 příspěvků moje polička 11. dubna 2021 15:33

Mrakoplas super. V NR vraj bolo cca 2000 voľných miest. Tak keď nie je záujem vo vyššej vekovej kategórii, ktorú astrou očkujú, treba to využiť.

Žiaľ, 60+ čakajú na Pfizer či Modernu. 

Offline pecka
6177 příspěvků moje polička 11. dubna 2021 15:39

A sťažujem sa sama na seba. V piatok som po dlhej dobe dala 19 km na biku v dosť vysokom tempe, včera túra plus dlhá prechádzka a dnes doobeda cez 8 km rýchlej chôdze. Teraz ležím na gauči a som úplne KO. Mala by som si urobiť obed (teda už to bude večera),no nemám energiu. A zajtra musím fyzicky do práce. Tomu sa hovorí "športom k trvalej invalidite"

Offline dorota
1226 příspěvků moje polička 11. dubna 2021 17:17

peckaÁno, to som zabudla uviesť, že mladší sa registrujú na očkovanie Astra Zenecou. Chcela som skôr poukázať na blbý systém, keď ešte nie sú zaočkovaní mnohí starší, ktorí sa chcú zaočkovať. 

Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 11. dubna 2021 17:44

Myslím, že ty rady a zkušenosti by se hodily do Koronavirového vlákna, tady to zapadne.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 11. dubna 2021 18:32

pecka To se mi podařilo v úterý. Chodím denně hodně, běhám a ještě i na eliptikalu cvičím. No v úterý jsem měla nápad že začnu posilovat s gumama, tak jsem začala nohy a ruce. Pak jsem 30 minut ležela a to mi bylo jasné, že bude zle, když je to tak špatné hned. No a bylo. Ve středu to ještě šlo, čtvrtek byl strašnej, sednout, jít ze schodů, no jako po obrně. Ještě včera jsem na výšlapu měla problém jít z kopce. Přitom ruce mě ani tak nebolely a myslela jsem, že to bude přesně obráceně. Takže další kolo je až dnes. Břicho

Offline tv
4195 příspěvků moje polička 11. dubna 2021 19:02

Renusatko mne se stalo po výletě, že mě bolely nohy a zadek!a zase tak dlouhý nebyl. Ale Radhošť a bez turistů, to bylo moc fajn.

Offline pecka
6177 příspěvků moje polička 11. dubna 2021 19:05

Renusatko súcitímpoobede som chcela ísť ešte von, no nejak ma opustila všetka energia.Verím, že zajtra to bude lepšie. 

Offline pecka
6177 příspěvků moje polička 11. dubna 2021 19:07

tv vitaj v klube :)  vidím dobre sneh? To, dúfam, nie je tento vikend

Online Evaeva
příspěvků moje polička 11. dubna 2021 19:10

Renusatko podle čeho cvičíš s gumama? Říkám si, že bych rozšířila portfolio domácího cvičení.

Offline rasaNori
8827 příspěvků moje polička 11. dubna 2021 19:14

pecka tak tohle je pred tremi dny v Chorvatsku :)

Offline tv
4195 příspěvků moje polička 11. dubna 2021 19:17

pecka minulý víkend. Ale v úterý má zase napadnout.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 11. dubna 2021 19:22

Evaeva Některé cviky tak různě seskládané z Youtube, ale nejvíc tady podle tady

To mi právě přijde, že konečně něco, co mi nahradí i posilovnu. Jen teda začátek jsem neodhadla. My máme vlastně doma už teď všechny tři druhy těch gum, protože některé jsem ještě dokoupila. 

tv rasaNori Ty jo, sníh a dokonce v Chorvatsku. Tady naštěstí jen padal, ale nedržel. 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 11. dubna 2021 19:23

tv moc hezka fotka.:-)

rasaNori

ale v Recku taky snezilo.

Offline Pavlena
6908 příspěvků moje polička 11. dubna 2021 19:32

tv krasna fotka a Radhost bez lidi zavidim...!

Offline tv
4195 příspěvků moje polička 11. dubna 2021 19:37

Pavlena uzavřené okresy dokážou divy. My už tam jinak nejezdime, ještě s tou stezkou v oblacích, to je prostě tragédie. 

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 11. dubna 2021 19:39

A já si tu odložím. Stěžuju si, že zítra otvíráme a já tak strašně nechci!!!!!!!!!