711990 tak zas kdovíco tam měli, já byla mockrát v různých chatách a penzionech kde topili elektrikou a v koupelně byl vždy ten elektrický žebřík, ale musí to být samozřejmě udělané v rámci té stavby, nic na prodlužovačku dodatečně dobastlenýho, to bych doma nechtěla a hlavně muž by to naštěstí nedovolil
Stěžovací vlákno
continuity no jako to ja tak nemyslela, ale prekvapilo me to.
viktorka_od splavu hele nevim, ja jen vim ze tam horelo, rano me vzbudili hasici a plnej pokoj koure(mame spolecnej balkon) a pak meli na chodbe polozenej ten zebrik s vyhorelym termostatem.
711990 tak to je pech. no hlavně že se nikomu nic nestalo (doufám)
whiskas Ty jo, tohle opálení/neopaleni versus oblečení vůbec neřeším. Podle mě to nikdo ani nevnímá, jen je to nějakej subjektivní pocit, zvlášť když nemáš minisukni. Zkus ten tónovací krém, já si ho vždycky dvakrát dám a pak zjistím, že to nemá smysl, že je hnusne. Tak od příštího týdne začnu.
viktorka_od splavu nastesti to snad nejak rychle uhasili, no. Ale docela drsny
Mě štve, že pořád jako že prší, ale přitom je to dobrý akorát na zkrepatění vlasů a plíseň na okurkách, ale zahradu mám vyschlou. Zítra budu muset všechno zalít. Je mi jasné, že diváci z bytovek si budou klepat na čelo, vždyť přece pořád prší. ![]()
Pinot Noir ja te vaší zahradě nerozumím, nemáte nějaké divné podloží? Protože kam se hnu, je mokro celkem dost. Dokonce už i intersucho si myslí, že momentálně sucho nehrozí nikde. ( A ti vždy plašili úplně nejvíc).
Jinak moje babička měla dům a zahradu blizko u reky. Podzemní vody měli tak vysoko, ze sklep museli nakonec zasypat, na tom poli jsme brambory vytahovali už v půlce srpna, protože jinak hnily, ale v létě kytky a menší keře zalévala úplně běžně.
Pinot Noir mě to taky přijde divné, u nás před barákem se před 14 dny udělala laguna na takovém plácku, nepamatuju si, že by tam někdy byla, takže minimálně pět let. Vyschla teprve tenhle týden. Měli jste tam někdy dostatečně vlhko? Možná je to fakt blbé podloží.
Evaeva my jsme v takové pískovcové oblasti. Na lezení ani pomýšlet, skály jsou pořád nacucane vodou. Šla jsem s kamarádem na procházku, ušli jsme asi 20 km a obcházeli několik úplně podmacenych míst - ale třeba 10-15 metrů v průměru. V botech nám bláto, vyšší tráva je vlhká celodenné, projdu pár metrů a mám mokre boty a lem kalhot. A to se celý den tvářilo, že je hezky (večer teda docela zapršelo).
To budou nějaká místní mikroklimata. U nás na kopci je na to, že pořád prší, taky překvapivě sucho. Takže se mi stalo, že kouknu ráno z okna, prší a než jsme se s dcerou vypravily ven, tak nejen, že pršet přestalo, ale vítr stihl i vysušit chodníky a stébla trávy.
continuity Ono teď hodně fouká, občas vykoukne i slunce. Pak ta zem, která je čerstvě nakypřená nebo není ještě dostatečně zarostlá výsadbou vysychá fakt rychle. A řekla bych, že Pinot Noir sází, pleje a tak.
Na části zahrady, kde je čerstvě zaseto a nejde ještě zamulcovat, je sucho, dělají se i praskliny. Včera u nás byla máma, ktera měla pocit, že jahody jsou zarostlé, část záhonů okopala a za chvíli bylo vidět, jak ta zem rychle osycha. Neokopany záhon byl pořád vlhký.
My teď s pomocí zahradníka zakládáme kvetoucí louku. Dostali jsme instrukce, jak zalévat. Asi druhý nebo třetí den ráno pršelo a ve tři telefon od pana zahradníka, co louka a jestli zaléváme. Říkám ne, pršelo ráno. A během tel jsem šla na zahradu. Šla jsem v holinách trávou a zaseta louka úplně suchá. Tak jsem zalevala. Musíme to kontrolovat 2xdenne.
notna ty povrchy osychají asi fakt rychle. Ale třeba na chalupě se nám ve sklepě obnovila studánka, co už tam léta nebyla.
viktorka_od splavu to se přidává do stávajícího žebříku
continuity Nevím, jaké má Pinot podloží, ale já včera rýpla do hlíny a taky byla suchá. Netvrdím, že ve spodnějších vrstvách není dost, ale tam kytky a sazenice zeleniny nedosáhnou.
Vincenzina to chapu ale my tam nemame ani tu zasuvku, ta je ve strope nad zrcadlem:-) je to posledni mistnost ktera neni zrekonstruovana, tak az na ni dojde rada, bylo by to asi nejsnazsi reseni toho topneho dilematu:-)) tak dekuju
notna Sweet Potato já tomu rozumím, že čerstvé zaseta tráva nesmi vyschnout a musí se zalevat, ale to není na stížnost, že tento dezd je k ničemu. To tak bylo vždy. Až bude vlhko tak, ze už nebude potřeba zalevat cerstve zasazene rostliny, tak zbytek republiky shnije v blátě.
continuity To bych si vůbec netroufla říct, že je k ničemu! A snad ani Pinot ne. Jen že to je překvapivé. K ničemu jsou přívalové deště na vyschlou půdu.
continuity Takže jsem se trefila, lidi z bytovek si budou klepat na čelo, co tam blbnu s konví a hadicí ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my