Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Online viktorka_od splavu
49217 příspěvků moje polička 29. května 2021 22:37

711990 tak zas kdovíco tam měli, já byla mockrát v různých chatách a penzionech kde topili elektrikou a v koupelně byl vždy ten elektrický žebřík, ale musí to být samozřejmě udělané v rámci té stavby, nic na prodlužovačku dodatečně dobastlenýho, to bych doma nechtěla a hlavně muž by to naštěstí nedovolil

Offline 711990
18312 příspěvků moje polička 29. května 2021 22:37

continuity no jako to ja tak nemyslela, ale prekvapilo me to.

Offline 711990
18312 příspěvků moje polička 29. května 2021 22:40

viktorka_od splavu hele nevim, ja jen vim ze tam horelo, rano me vzbudili hasici a plnej pokoj koure(mame spolecnej balkon) a pak meli na chodbe polozenej ten zebrik s vyhorelym termostatem. 

49217 příspěvků moje polička 29. května 2021 22:41

711990 tak to je pech. no hlavně že se nikomu nic nestalo (doufám)

Offline Karja
44525 příspěvků moje polička 29. května 2021 22:42

whiskas Ty jo, tohle opálení/neopaleni versus oblečení vůbec neřeším. Podle mě to nikdo ani nevnímá, jen je to nějakej subjektivní pocit, zvlášť když nemáš minisukni. Zkus ten tónovací krém, já si ho vždycky dvakrát dám a pak zjistím, že to nemá smysl, že je hnusne. Tak od příštího týdne začnu. 

Offline 711990
18312 příspěvků moje polička 29. května 2021 22:45

viktorka_od splavu nastesti to snad nejak rychle uhasili, no. Ale docela drsny

Offline Pinot Noir
29814 příspěvků moje polička 29. května 2021 23:29

Mě štve, že pořád jako že prší, ale přitom je to dobrý akorát na zkrepatění vlasů a plíseň na okurkách, ale zahradu mám vyschlou. Zítra budu muset všechno zalít. Je mi jasné, že diváci z bytovek si budou klepat na čelo, vždyť přece pořád prší.

Offline continuity
42784 příspěvků moje polička 29. května 2021 23:57

Pinot Noir ja te vaší zahradě nerozumím, nemáte nějaké divné podloží? Protože kam se hnu, je mokro celkem dost. Dokonce už i intersucho si myslí, že momentálně sucho nehrozí nikde. ( A ti vždy plašili úplně nejvíc). 

Offline continuity
42784 příspěvků moje polička 30. května 2021 00:00

Jinak moje babička měla dům a zahradu blizko u reky. Podzemní vody měli tak vysoko, ze sklep museli nakonec zasypat, na tom poli jsme brambory vytahovali už v půlce srpna, protože jinak hnily, ale v létě kytky a menší keře zalévala úplně běžně. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 30. května 2021 00:09

Pinot Noir mě to taky přijde divné, u nás před barákem se před 14 dny udělala laguna na takovém plácku, nepamatuju si, že by tam někdy byla, takže minimálně pět let. Vyschla teprve tenhle týden. Měli jste tam někdy dostatečně vlhko? Možná je to fakt blbé podloží.

Offline continuity
42784 příspěvků moje polička 30. května 2021 00:19

Evaeva my jsme v takové pískovcové oblasti. Na lezení ani pomýšlet, skály jsou pořád nacucane vodou. Šla jsem s kamarádem na procházku, ušli jsme asi 20 km a obcházeli několik úplně podmacenych míst - ale třeba 10-15 metrů v průměru. V botech nám bláto, vyšší tráva je vlhká celodenné, projdu pár metrů a mám mokre boty a lem kalhot. A to se celý den tvářilo, že je hezky (večer teda docela zapršelo). 

Offline DruI
5563 příspěvků moje polička 30. května 2021 07:43

To budou nějaká místní mikroklimata. U nás na kopci je na to, že pořád prší, taky překvapivě sucho. Takže se mi stalo, že kouknu ráno z okna, prší a než jsme se s dcerou vypravily ven, tak nejen, že pršet přestalo, ale vítr stihl i vysušit chodníky a stébla trávy.

Online notna
9393 příspěvků moje polička 30. května 2021 08:12

continuity Ono teď hodně fouká, občas vykoukne i slunce. Pak ta zem, která je čerstvě nakypřená nebo není ještě dostatečně zarostlá výsadbou vysychá fakt rychle. A řekla bych, že Pinot Noir sází, pleje a tak.

Na části zahrady, kde je čerstvě zaseto a nejde ještě zamulcovat, je sucho, dělají se i praskliny. Včera u nás byla máma, ktera měla pocit, že jahody jsou zarostlé, část záhonů okopala a za chvíli bylo vidět, jak ta zem rychle osycha. Neokopany záhon byl pořád vlhký.

My teď s pomocí zahradníka zakládáme kvetoucí louku. Dostali jsme instrukce, jak zalévat. Asi druhý nebo třetí den ráno pršelo a ve tři telefon od pana zahradníka, co louka a jestli zaléváme. Říkám ne, pršelo ráno. A během tel jsem šla na zahradu. Šla jsem v holinách trávou a zaseta louka úplně suchá. Tak jsem zalevala. Musíme to kontrolovat 2xdenne.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 30. května 2021 08:16

notna ty povrchy osychají asi fakt rychle. Ale třeba na chalupě se nám ve sklepě obnovila studánka, co už tam léta nebyla.

Offline Vincenzina
580 příspěvků moje polička 30. května 2021 08:16

viktorka_od splavu to se přidává do stávajícího žebříku

Offline Sweet Potato
40182 příspěvků moje polička 30. května 2021 08:20

continuity Nevím, jaké má Pinot podloží, ale já včera rýpla do hlíny a taky byla suchá. Netvrdím, že ve spodnějších vrstvách není dost, ale tam kytky a sazenice zeleniny nedosáhnou. 

49217 příspěvků moje polička 30. května 2021 08:34

Vincenzina to chapu ale my tam nemame ani tu zasuvku, ta je ve strope nad zrcadlem:-) je to posledni mistnost ktera neni zrekonstruovana, tak az na ni dojde rada, bylo by to asi nejsnazsi reseni toho topneho dilematu:-)) tak dekuju

Offline continuity
42784 příspěvků moje polička 30. května 2021 10:19

notna Sweet Potato já tomu rozumím, že čerstvé zaseta tráva nesmi vyschnout a musí se zalevat, ale to není na stížnost, že tento dezd je k ničemu. To tak bylo vždy. Až bude vlhko tak, ze už nebude potřeba zalevat cerstve zasazene rostliny, tak zbytek republiky shnije v blátě. 

Offline Sweet Potato
40182 příspěvků moje polička 30. května 2021 10:22

continuity To bych si vůbec netroufla říct, že je k ničemu! A snad ani Pinot ne. Jen že to je překvapivé. K ničemu jsou přívalové deště na vyschlou půdu.

Offline Pinot Noir
29814 příspěvků moje polička 30. května 2021 10:25

continuity Takže jsem se trefila, lidi z bytovek si budou klepat na čelo, co tam blbnu s konví a hadicí