Všem ještě jednou děkuji.
Stěžovací vlákno
Garfie No tyjo. Občas fakt hrozný osudy...
Bledule U nás bylo hodně úmrtí v ulici na jaře. Navíc jak se člověk kvůli počtu nemohl jít rozloučit, tak je to takový neuzavřený.
Liesel dočítám později, upřímnou soustrast.
Liesel Se zpožděním, ale upřímnou soustrast.
Kan U nás v domě zemřelo během léta 5 lidí. Jsme společné dva vchody, 24 bytů. Přijde mi to teda dost. A podle rodin nikdo na covid.
Renusatko no na COVID ne, ale kvůli COVIDu klidně. Mluvila jsem teď s tetou ( ségra od strýce, co umřel v sobotu - atestace z intenzivní medicíny a pediatrie) a ta mi řekla rovnou,že si myslí, že mu hrozně ublížilo, že ho téměř dva roky prakticky neviděl lékař.
A bude to zas, nemocniční péče se zas hroutí.
continuity Bohužel, u nás v domě to byl 5x nějaký dlouhodobější nádor. Žádné zanedbání kotrol ani péče v tom nebylo, ty onkologie v Brně fungovaly. Já mám někdy pocit, že ten dům stojí na špatném místě, protože za 25 let, co tady bydlím, tady snad neumřel nikdo s jinou diagnózou a i předtím to prý bylo hodně časté. Většinou tady žily samé vdovy, když jsem se nastěhovala. Tchán naopak vdovec.
Renusatko no snad je to jen shoda náhod. Napadlo mě radonové podloží, v Brně to není úplně nevýznamné, ale to má vliv zejména na plíce, jiné nádory s tím prý nesouvisí.
Renusatko mne taky napadl radon. Moje rodina pochází z vesnice z oblasti, která se všeobecně považuje za velmi zdravou, je tam dětská ozdravovna a léčebna. Babička vždycky říkala, že nechápe, proč tam tolik lidí trpí rakovinou, když je tam tak zdravo. Nakonec na ni umřela i ona a děda. No a mí rodiče tam zhruba před 20 lety postavili baráček, a tehdy tam naměřili právě zvýšenou hladinu radonu v půdě, dělala se kvůli tomu nějaká extra základová deska. A babička taky nerada viděla, když jsem tam pila vodu z vodovodu.
Ale možná je to prostě jenom shoda náhod...
Mohučanka Tak ono se stačí podívat i jenom na přehledovou mapu a zjistíš, že těch oblastí s radonovým rizikem je v česku dost a dost. (A jak se říká, každý, kdo bude žít dost dlouho, tak se své rakoviny dožije.)
DruI tyjo, to vůbec nevím, ze existuje, díky. Jinak s tou poslední větou souhlasím, u babičky i dědy se nemoc objevila ve věku 80+.
DruI Tak jsem koukala a nejsme tam.
A stěžuju si na syna. Vyplnili jsme zápisový lístek na střední školu, vše potvrzené s tím, že ho tam v pondělí odnesu, protože to musí být do 30.11 a jeho napadlo, že by si tam napsal ještě jednu školu
. Celou dobu se ptám, tahám ho tam na den otevřených dveří a on nechce. Teď si vzpomene, že teda asi jo. Mimoto už se tam odevzdávají domácí práce za 10 dnů. Takže dnes řeší domácí práce, v sobotu tam musíme jít a za týden je ještě přípravný kurz. Do toho znovu škola a potvrzení známek a znovu lékař a potvrzení zdravotní způsobilosti. Já někdy fakt nevím
.
Mám ministaznost, packeta mi samovoľne presunula zásielku do inej výdajne
zrejme na to je nejaký dôvod, ale mne to samozrejme veľmi nevyhovuje.
letfenixa asi v té tvojí mají plno/dovolenou. Taky mě to pokaždé naštve.
Renusatko hlavně aby se kluk dostal na školu, kde bude spokojený. Jak to vlastně dopadlo se starším? Občas si na něj vzpomenu, kdyzresim ty svoje peripetie.
Mám ministaznost, packeta mi samovoľne presunula zásielku do inej výdajne
zrejme na to je nejaký dôvod, ale mne to samozrejme veľmi nevyhovuje.
Já teď objednávala u Other Stories... využívaj DPD, která mi všechno vozí do práce, i dodací adresu mi to samo předvyplnilo (nenakupuju tam poprvé)... aby mi vzápětí s potvrzením objednávky napsali že k vyzvednutí to bude v nějaký provozovně v horoucí prdeli (to jest dostanu se tam jen pomocí dvou přestupů). Ihned jsem poslala protest... kterej se ovšem těsně minul s radostným oznámením, že je zásilka právě odeslaná.
Jsem na prášky ![]()
Z kapacitních důvodů, když k nám stejně jezdí DPD každej den?! A ne, nemá tu dodávku plnou až po střechu.
Řekla bych, že k nám do špitálu je to jaksi schůdnější, lidi si to tam rozeberou hned... než to rvát do nějaký obskurní galantérie na Bořislavce
Šlendrián toto!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí