Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline dzizisketa
8961 příspěvků moje polička 30. července 2022 11:12

Jinak já Slovensko vůbec neznám, byla jsem akorát v Bratislavě, Žilině, Nitře, Trenčíně, Piešťanech a v kempu ve Staré Turé, zkrátka tam, kam se člověk dostane tady od našich za chvíli autem.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 30. července 2022 11:35

dzizisketa a zrovna okolie Starej Turej - Lubina je moc pekne, aj cele Myjavske kopanice kde byva Janulik03 . Mam rada tento typ krajiny.

A zrovna v tom Senci az tak o moc neprisiel, neviem teda ci vsetky jazera ale to hlavne mi minuly rok neprislo velmi ciste. 

Lenka22 pekne su aj Sulovske skaly, Maninska tiesnava..no napadne mi urcite este vela peknych miest :) A ked uz Tatry tak mam radsej Roháče alebo Belianske Tatry. Do Belianskej jaskyne som kedysi v ramci kupelnej liecby chodila cvicit :) 

Offline Lenka22
2645 příspěvků moje polička 30. července 2022 11:48

Mrakoplas už šmejdím prstem po mapě...

Offline dzizisketa
8961 příspěvků moje polička 30. července 2022 11:52

Mrakoplas 

Jj, mně se tam moc líbilo! Byli jsme v kempu u Dubníku, paráda.

A v Trenčíně jsme byli s našima na hradě, to je podle mně jeden z nejhradovatějších hradů. Bylo to o vánočních prázdninách, mamča že by si udělala výlet, tata že na trenčínském hradě mají otevřené, tak jsme jeli

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 30. července 2022 11:54

dzizisketa nejhradovatejsi hrad

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. července 2022 14:03

dzizisketa já znám Slovensko akorát jako lyžař a pak mám velký zimní zážitek z Jánošíkových dier, takže ty názvy, co píše Mrakoplas mi zní jak někde ze Srbska

Offline olivieraa
505 příspěvků moje polička 30. července 2022 15:26

Ja budem OT, ale chodím sem malo a vždy s krížkom po funuse, no chcem to sem dat, mozno niekomu pomoze. Jak tu býva veľa krát téma migréna, tak doporučujem pozrieť na fb stránku Migraneurs who want to be cured by Angela Stantson Protocol. Musíte tam na začiatku sľúbiť, že si kúpite jej knihu ale jasne ze to nikto nekontroluje :) . A je to taky komplexný spôsob jedenia, hydratácie a používania soli, je to tam vysvetlene v tých files. Pre mňa napr.by to bolo strašne zložité dodržiavať, resp.nie som schopná takej "vedeckej prace" v kuchyni, ale ľuďom to fakt pomáha. A mne pomohli veľmi aj len tie drobnosti, ako hydratácia slanou vodou, použiť soľ alebo avokádo v prípade migrény (ide o to, že je nerovnováha Na a K v mozgu.bunkach), redukcia sacharidov. Ja som si hovorila, že keď mi to pomôže v 50% prípadov migrény, tak budem šťastná, a je to viac. Alebo aspoň oveľa miernejšie, netravím to už celé v posteli a na záchode.. tak sa s tým chcem podeliť, keby to aspoň niekomu pomohlo zlepšiť si stav. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 30. července 2022 15:54

Evaeva tak mas to z Prahy dost daleko, ja zo zapadneho Slovenska tiez poznam lepsie Moravu ako uplny vychod Slovenska, tam som vlastne bola len raz a to na exkurzii pocas VŠ :) 

Offline 711990
18319 příspěvků moje polička 30. července 2022 16:15

olivieraa tyjo to je zajimavy v tom, ze jsem zjistila, ze mi jako prevence migreny pomaha omezeni sladkyho, resp kdyz si dam uz od rana sladky nebo moc ovoce, tak mam garantovanej zachvat. No a naopak mi pomaha casto dat si neco slanyho, kdyz citim, ze to na me jde. Takze to vypada, ze se mi to jen nezda a zjevne by to mohlo opravdu fungovat!:) Jen teda na avokado mam alergii, tak to vynecham

Offline olivieraa
505 příspěvků moje polička 30. července 2022 16:24

711990 ano, presne tak to je, niekto to asi zisti intuitívne:) ona to ma dosť vedecky podložené, je to povodne vedkyna, ktorá už kvôli migréne nemohla pracovať, tak začala skúmať ako by si pomohla. A prišla na to :) a je to úplne low carb dieta, hlavne maso a syry, mlieko, no super na tom je ze pomáhajú aj tie emergency tipy, keď už to začne. Takže aj keď nedržís tu diétu, tak si vieš pomôcť.  

Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 30. července 2022 16:34

olivieraa když já si anglicky moc nepočtu , i tak moc díky za sdílení.

Offline 711990
18319 příspěvků moje polička 30. července 2022 16:34

olivieraa ja lowcarb uplne nerada, ale fakt mi staci nesat si sladkou snidani, pripadne vynechat snidani uplne a hned je to lepsi! 

Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 30. července 2022 16:37

lowcarb jsem byla 1,5 roku, moje migréna si toho nevšimla, kromě prvních měsíců, kdy mi hlava třeštila nonstop.

Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 30. července 2022 16:38

711990 sladkou snídani nemám ráda, úplně mi rozhodí cukr, kolem desáté jsem hypoglykemická a mám vlčí hlad, třesou se mi ruce ... obzvlášť, dokud jsem byla hubená.

Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 30. července 2022 16:40

A stěžuju si, že pokaždé, když si sem jdu na něco postěžovat, tak mi to nedá, dočtu vlákno, a pak si nemůžu vzpomenout, na co jsem si chtěla stěžovat.

Offline 711990
18319 příspěvků moje polička 30. července 2022 16:42

Mirka ja ji prave rada mam, ale pak presne akorat do sebe cpu dalsi a dalsi jidlo a jeste me pak boli hlava:D 

Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 30. července 2022 16:47

711990 já mám migrénu teď cca obden, v noci na dnešek mi nezabral prášek, tak se tu s tím plácám celý den. A uvědomuji si, jak moc mi to zhoršuje kvalitu života, jak tomu začínám všecko podřizovat - ani kapka alkoholu, pravidelný režim, žádné velké změny, vynechala jsem tři velké oslavy známých ... na p...u je to, fakt.

Offline continuity
43132 příspěvků moje polička 30. července 2022 17:00

Co se týče migrény, od včera mám antidepresiva, tak uvidíme. Nějaké, co prý nemají vliv na libido. Trochu jsem se bála nauzey, protože to je vlastne jediný významný vedlejší účinek a internety dost strašily, ale první prášek více méně dobrý. Vzala jsem si ho po snídani a dala pak ještě pár sušenek a šlo to. 

Trochu jsem zmatená kombinací s triptany, všude před tím varují, ale neurolog mi je normálně napsal a ani v lékárně nic neřekli. A to jsem mluvila se dvěmi magistrálu nezávisle. Tak snad si při těch pididavkach nic špatného nepořídim.

Offline continuity
43132 příspěvků moje polička 30. července 2022 17:06

Bude to dost individuální, jako všechno. low carb mi spolehlivě přivodí deprese. Jestli mám méně záchvatu migrény jsem si mezi záchvaty pláče nevšimla. Já mám chuť na sladké jako součást aury, někdy to i trochu pomůže . Nesmím pak už nic těžkého na žaludek, třeba ani moc silné minerálky - to je mi k tomu ještě víc špatně od žaludku. 

S tou soli je to pravda, ale mě to nepomůže na začátku záchvatu, spíš když je dlouhý, tak ke konci. Ale taky je vždy. Někdy pomůžou hranolky u MacDonald.

Offline continuity
43132 příspěvků moje polička 30. července 2022 17:09

Mirka tlapkám moc.