Luna mluví, mluví, ale kde je pak Martin třeba?
Stěžovací vlákno
Vari poloha dolní moravy byl pro mě taky objev
continuity Tak to zrovna vim, od tam pochazela jedna znama, ktera se vdala do Indie a od te doby se po ni slehla zem.
Evaeva Dolní Morava mě taky překvapila. Ale beru, že to je vesnice a to není zas nutný znát každou díru u Hanušovic.
Resp. když mi někdo řekne, že neví, kde je Horná Mariková, tak si o něm hned nemyslím, že je nevzdělanec.
continuity Jasne, ale Dolni Morava je vylozene podpasovka, co mate jmenem, kde jinde by mela bejt nez na jihu jizni Moravy, ne? :-D
Na Slovensku jsem schopna zaradit mesta na trase Ostrava-Trebisov, ale jinak je to velky spatny, existenci Humenneho jsem zjistila az na koleji podle spolubydlicich. ![]()
continuity ja mam problem s oblastami, v ktorych som nikdy nebola. Ja si to musim odcestovat aby sa mi to dostalo do vizualnej pamate. Takze taky juh BB kraja - Gemer, Hont, Novohrad (ani neviem ci som trafila spravne regiony:)) su pre mna uplna cierna diera. Raz sa na mna jeden chalan na VS urazil, ked mi povedal, ze je z Poltara a ja na to a to je dedina pri akom meste? ![]()
Ale tieto regiony mam v plane na dalsi rok! Tento som sa konecne prvy raz dostala na Muransku planinu a ked bude mladsi vacsi a schopny nieco ujst, musime sa tam vratit na turu. V tej suvislosti mam priznanie, ze nechapem, ze sa stale vsetci trepu do Vysokych Tatier, podla mna mame ovela krajsie miesta. Ale vlastne chapem, nie su tak spropagovane a clovek o nich ani netusi.
Bud v klude, vacsinou ked tu pisete odkial ste, musim hned pozriet do google maps :) Vynimkou su ako som vyssie pisala miesta, kde uz som bola a aj to nie je vzdy zaruka :)
Že je Dolní Morava pod Kralickým Sněžníkem to vím, ale že neleží na Moravě, ale v Čechách jsem zjistila až teď
.
Vari je to takové matoucí. ![]()
Ale spíš než zeměpis bych na tom ukazovala, že často předpokládáme něco, co z daného textu vůbec nevyplývá.
V dětství, dávno předtím, než se z Dolní Moravy stalo středisko jako je teď, jsem tam jezdila na tábor a stále jsem někomu musela vysvětlovat, že to není na jižní Moravě ![]()
Me vzdycky matlo, ze Dolni Rakousy jsou na severu Rakouska ![]()
Kokoska já teda furt molestuji rodinu, jakmile někdo oznámí, že na mapě nahoře, tak je opravuji. Někdy mám teda chuť ječet.
continuity tak to bys na me jecela taky, mne na mape "nahore" neprijde vubec divny. Blby je, kdyz si myslim, ze nahore, a ono zatim vlevo ![]()
Kokoska Ježíši, vlevo.
a kdyz půjdeš dost dlouho vlevo octnes se vpravo. ![]()
continuity no vzdyt ![]()
Takže po tom, co jsem uspala malý dítě, po půl hodině řevu že nechce spinkat, tak pak chvíli pohoda. Než nám bratr (23 let) u ohně sdělil, že se mini ženit. S holkou se kterou bydli půl roku a zná ji 3/4 roku. A korunoval to můj otec, který se po tmě prerazil cestou k ohni tak, že ho teď muž veze na siti na pohotovost, protoze obličejem trefil bednu se dřevem...
continuity já nahoře a dole taky používám, ale vpravo a vlevo se mi plete, takže ukazuju tam nebo tam
Ale v mapách umím číst dobře!
Prosim,prosim jai vm, kde je H. Marikova prosim
V zeměpise je vůbec takových záludností, třeba jsem donedávna netušila, že Máchovo jezero je rybník
rasaNori To je výživnej večer! Ať se táta rychle zahojí, aby byl na svatbě za fešáka
. Třeba bzdf mít brácha štěstí, ze je to fakt ta pravá....
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.