Prosperina Dobrý tipy, dík ![]()
Šití, pletení, háčkování,...
Dadoo Není zač! Já jak pletu teprve chvilku, tak mám s tím začínáním a počátečníma pokusama a omylama čerstvou zkušenost.
A když jsi před časem pletla hodně, tak se do toho vpravíš hned. Oproti obyčejnejm jehlicím (a oproti no-name jehlicím, jaký mívají v galanterkách), jsou tyhle "lepší" fakt nebe a dudy, a to pletení s nima je takový příjemný povzbuzení na duchu.
Nejblíže k upletení má tento svetr, pro dceru, protože to bude ve vel 38. Na sebe se mi zatím plést nic nechce..
Přízi ted nevím, mám to dole a manžel spí. :-)
Ale pořád nejsem rozhodnutá na 100%

Dadoo Krásnej! (Ale s alternativníma přízema si teda radit netroufám, na to jsem pořád ještě pletací zelenáč a nemám to v oku, to radši přenechám zkušenějším pletařkám
.)
Ja som teda spokojná so svojou sadou Drops Pro Classic, som rada že som do nej na začiatku šla (je to teda ale tretina toho, čo stojí KnitPro, tam by som si tú investíciu asi viac rozmyslela)
a využila som už všetky veľkosti čo tam sú - od 3.5 do 8 mm. Zo začiatku mi práve bolo pohodlné to, že som ich mala poruke a nemusela dodatočne zháňať, keď som zistila, že sa mi s nejakou priadzou lepšie pletie na menších/väčších než je doporučenie. Musela som teda časom dokúpiť ešte 2, 2.5 a 3 mm a nejaké lanká (na odkladanie rozpletených vecí).
A blbý dotaz - už ste niekto skúšali pliesť v lietadle? Nemám zatiaľ vyskúšané prepašovať sa s ihlicami cez security (plánujem vziať drevené, tam by snáď problém byť nemusel?
)
Čaká ma cca 20 hodín letu s 2 prestupmi, ma aj porazí ![]()
(zaspať nezaspím, to mám vyskúšané, takže potrebujem niečo na strávenie toho času)
Wanda von Dunajew používám v letadle bambusové kruhové jehlice. Myslím že je to ohleduplnější k spolucestujícím. Kdyby vedle mě někdo cinkal celou cestu kovovými (nedej tak dlouhými) jehlicemi byla bych velmi nepříjemná
. Taky pletu jen malé kusy. Jednou mě letuška požádala abych pletení schovala že by mohlo vadit spolucestujícím. Tak jsem ho samozřejmě schovala.
DadooNapiš, jakou přízi doporučuje návod (jméno příze, případně návin) a kolik klubek doporučuje na tu 38ku... bez toho se asi nehnem. Hodit se bude i zkušební vzorek (kolik ok a řad má mít pletenina 10x10cm). A barvu chceš růžovou nebo jinou?
Wanda von Dunajew Asi zalezi kam, mne treba v letadle z egypta sebrali i michatko na makeup, protoze melo me jedne strane "spicku"
Solathis No jasně, co kdybys zmalovala kapitána!![]()
Sweet Potato Ja nevim, je uplne tupy (mezitim jsem koupila novy). Koukala jsem na ne jako z jara, jeste navic po me furt chteli ppilnik na nehty, a nakonec nasli tohle (pilnik jsem mela jen papirovej)
Solathis viděli asi tvar na tom rentgenu.....nám sebrali kolíky ke stanu (což jsem chápala, když to z toho pytlíku vyndali
)
Kupovali jsme pak na místě (v Arménii) velký hřebíky
Pár měsíců po pádu dvojčat v New Yorku mi v Ostravě na letišti ulámali rukojeť tupírovacího hřebínku
. Ty bambusové jehlice asi nejsou na rentgenu vidět. Vždycky ale počítám s tím že mi je budou chtít sebrat. Když tak je vyvleču a vyhodím. Mě ty přísné kontroly zas tak nevadí.
Manuka na letistnim rentgenu je vidět všechno možné, nejenom kovy. Od těch jehlic třeba plastové lanko viditelne asi bude.
continuity No možné to je. Ale zatím mi při kontrole nikdo nic nesebral. Já se opravdu snažím jinak ty pravidla dodržovat.
Manuka třeba jim nevadí. Ja to nikdy nezkousela, ale některé věci dost překvapivě projdou.
50-50-50-50-50 g, barva č. 19, světlá šedomodrá
50-50-50-50-50 g, barva č. 01, smetanová
50-50-50-50-50 g, barva č. 02, černá
50-50-50-50-50 g, barva č. 17, třešňová
Chápu to správně že by to znamenalo koupit od kazde barvy 5 klubek vlny? Jak na to tak koukam, tak asi zvolim neco jednodussiho:D
Edit: Tak uz jsem to rozklicovala, beru svuj dotaz zpet:D
rasaNori :)
Ano pro každou velikost ti stačí jedno klubko. Co budeš dělat?
continuity no nesmej se, ja na to koukam jak slovak do hodin, to je neco uplne jinyho nez znam:D
Chtela jsem koupit tohle:
ale asi to prehodnotim a zvolim neco jednobarevneho na zacatek:)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje