Šití, pletení, háčkování,...

19. srpna 2014 13:08
Offline Friga
2051 příspěvků moje polička 04. prosince 2020 08:24

Panenka Krasne ponozky! 

Offline Panenka
1248 příspěvků moje polička 04. prosince 2020 20:04

Friga Dík!

Offline Prosperina
714 příspěvků moje polička 04. prosince 2020 21:21

Panenka Ponozky paradni!!!

A to steekovani nakonec fajt neni az takovy dramo. Nicmene to prvni strihnuti nejakej ten adrenalin vyplavi...

Taky dost zalezi na prizi, cim vetsi sklony k plstnateni, tim lepsi.

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 06. prosince 2020 11:05

Neměl byste někdo návod na takový svetr? 

On je to v podstatě čtverec, ale potřebovala bych se něčeho chytit. Jakou přízi, kolik, a míry. 

Offline Panenka
1248 příspěvků moje polička 07. prosince 2020 09:30

Dadoo Toho se dá po internetu vidět hodně, zkus zadat do Google "shrug knitting pattern". Já jen zběžně našla např. tyto návody: Canyon, Summer shrug, Myciena,Honor...

Samozřejmě, jde o to, co se ti líbí, jestli to má být návod zdarma nebo nemusí být, má být čeština nebo stačí angličtina... 

Tu přízi z tvé fotky bych tipovala na aran weight. Ale nejsem v těchto tloušťkách zběhlá, pletu obvykle z tenkých přízi. 

Offline Triss
112 příspěvků moje polička 07. prosince 2020 20:35

Dadoo určitě návod v angličtině nedáš? Já jsem ustrnula někde těsně za levlem Beginners, ale pletení se dá, hlavně po dohledání zkratek, co která znamená - pomůže YouTube nebo přehled na blogu Vlněných sester. Myslím, že podobný ležérní svetr je teď zrovna pár dní na hlavní stránce Ravelry a je zdarma, tady.

Offline Triss
112 příspěvků moje polička 07. prosince 2020 20:40

Panenka Ty ponožky jsou parádní - a taky Altheda, co jsi dokončila. Aaaach! :-) Ten postupný přechod barev ve výpletu sis namíchala z klubíček, nebo je to příze s dlouhým barevným přechodem? Vypadá to báječně.

Prosperina Krásné práce - a na steek jsem zatím odvahu neposbírala, tak se kochám. Pořád mi připadá, že i když to zachytím nevím jak, budu se pak bát ten svetr třeba při praní nějak v ruce mnout, aby se to nerozjelo. Ale hodilo by se to, safra... musím tak uplést alespoň nějaký maličký, zkušební... třeba kočce. :-)

Offline Potrefenáhusa
38548 příspěvků moje polička 07. prosince 2020 21:01

Triss na knoflíčky, jo?

Offline Triss
112 příspěvků moje polička 07. prosince 2020 21:03

Se šňerovačkou, ať užije i šňůrky, ty má ráda.

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 07. prosince 2020 21:20

Triss dekuju, ukladamto se bude hodit. Pletu teď vnucce, takže už pomalu přemýšlím, do čeho se pustím pak.

Offline Panenka
1248 příspěvků moje polička 07. prosince 2020 23:13

Triss Díky! Je to vypletené přízí s přechody barev a měla jsem víc štěstí než rozumu - vyšlo to tak prostě samo.

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 08. prosince 2020 22:20

Dcera vytáhla poslední, mnou upletene, ponožky. Nechápu.. To je snad deset let, nebo ještě déle.. 

A hned si objednala nové. A druhá dcera taky. 

Mám program na vánoce!

Offline Panenka
1248 příspěvků moje polička 10. prosince 2020 19:21

Dadoo Super, nudit se nebudeš.

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 10. prosince 2020 20:20

Panenka čertvi jak to dopadne. Nadavno jsem šťastnou náhodou našla svůj osvědčený návod na ponožky na 5 jehlicich. Někam jsem si ho spokojené uložila.. A to bylo naposledy, co jsem ho viděla.

Včera jsem hledala a nenašla. Jsem trošku zoufalá a nešťastná. Plete se shora na 4 X 12 ok.

Offline Panenka
1248 příspěvků moje polička 10. prosince 2020 21:32

Dadoo Ten je asi ještě z doby převážně analogové,  že? -(mám dneska den, moje první myšlenka byla "přece stačí jít do složky v počítači nebo na internet a znova vytisknout" )  A nepamatuješ si náhodou, jak se ty ponožky jmenovaly, pokud měly jméno? Třeba je ten návod mezitím i digitalizovaný...

Mmch jen ze zvědavosti, z jaké vlny byly? To bude asi trochu tlustší než klasická ponožková, když se začíná na 48 ok...

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 10. prosince 2020 21:37

Panenka pletla jsem to z Lada Luxus. Naprosto perfektní, protože 1 klubko = 1 ponožka.

Ponozkove příze vůbec neznám. 

Teď jsem nakoupila na Ganella Karismu s úpravou superwash. Plánovala jsem pripletat do paty šicí hedvábí ve stejné barvě. 

Jenže teď nemám ten návod ta pata se pletla na 24 okach.

Jo.. A bylo to napsané rukou na ctvereckovem papíru. Jak to nejdu, okamžitě bude vědět, napletla jsem jich hodně. Ale bez něj jsem ztracená.

Offline Panenka
1248 příspěvků moje polička 10. prosince 2020 22:33

Dadoo Aha, ručně psaný,  to je zlé... No ale tak spoustu si pamatuješ- nahodit na 48 ok, změř tu upletenou ponožku, ať víš, jak dlouho plést než začneš patu, pata na 24 ok, vzpomeň, jaký systém (typ švů nebo jak to popsat) měla pata a to se bude dát najít postup k tomu pak... To se dá dát dohromady.

Jo, Lada Luxus a Karisma jsou trochu silnější než ponožkové příze. Ponožkové jsou tenší. A hlavně mají příměs nějakého umělého vlákna,  aby byly odolnější. Od Dropsu např. Nord nebo Fabel. Ale nahazuje se cca 60-70 ok pak... Karisma to umělé vlákno myslím nemá,  takže určitě připleť něco. 

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 10. prosince 2020 22:49

Panenka dekuju. Holky chtějí mekoucky vlněný. A už chce dcera i pro manžela a pro tátu.

Ja to tu o víkendu obrátím vzhůru nohama, protože potrebuju TEN SVŮJ návod prostejjá ho musím najít!

Jednu upletenou ponozku tu mám, možná bych to nějak vydedukovala, ale.. Najdu! 

Offline Potrefenáhusa
38548 příspěvků moje polička 10. prosince 2020 23:18

Dadoo no já mám (v Praze) navod na ponožky, kde se ta pata plete z pulky ok - rozdělí se na třetiny a pak se ty oka na krajích těch třetin splejtaj

podle fotky mi to přijde nositelce ale velký? Možná tenčí jehlice?

Drops má určitě návody na ponožky v češtině 

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 11. prosince 2020 06:12

Potrefenáhusa ano, to je asi ten popis! Prosím, prosím..

Jo, tyhle jsou větší, taky jsem koukala. Nevím proč, protože ten návod byl úplně perfektní. Ale už si nepamatuji, proč jsem tyhle dělala větší. Asi je puvodne pro někoho chtěla.. Fakt je to víc než deset let. Nechápu, odkud je vytáhla. 

Pánské jsem dělala úplně stejně, jen delší chodidlo a některé jsem přidávala i oka na šířku.