Šití, pletení, háčkování,...

19. srpna 2014 13:08
Offline Panenka
1248 příspěvků moje polička 25. července 2017 14:20
Reakce na Potrefenáhusa:

Tak to já na vyšší level jak Drops zatím nepřešla - a radši to zatím nezkouším (finančně mi to přijde masakr už teď). Ale z akrylu už nepletu, to jsem tedy fakt zmlsaná už...

Offline Panenka
1248 příspěvků moje polička 25. července 2017 14:21
Reakce na Friga:

Díky!

Jj, však ono se to užije...

Offline Potrefenáhusa
38548 příspěvků moje polička 25. července 2017 14:33
Reakce na Panenka:

masakr to je strašnej. Zrovna včera jsme se o tom doma bavili, ale maj pochopení, prej je taky rozdíl mezi postelí natřenou olejem, co stojí 800,- malá plechovka a mezi balakrylem

Offline Panenka
1248 příspěvků moje polička 25. července 2017 14:39
Reakce na Potrefenáhusa:

To je dobře, že mají u vás pochopení. Mně tedy tyto výdaje také nikdo nevyčítá, za což jsem vděčná... přechod na "vyšší level" blokuje čistě moje psychologická hranice.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 26. července 2017 09:52

Požičala som si šijací stroj. Chcela by som ušiť niečo pre Amy. Mate tipy na eshop s kvalitnými bavlnenými látkami? Kľudne aj zahraničný, pripadne etsy. Rôzne vzory, od ovocia cez kotvy až po wonder woman  

Offline Potrefenáhusa
38548 příspěvků moje polička 26. července 2017 09:58
Reakce na paktofonika:

já akorát na český - šití nití

bavlněný sen

kdo to kdy slyšel to jsou dražší designovky na šaty, stejně jako peony garden

pěkný cizí látky mívaj i u Mráze

ale určitě se krásný látky budou prodávat i na fleru nebo na sashe

Offline Isca
4887 příspěvků moje polička 26. července 2017 10:07
Reakce na paktofonika:

Navíc k  těm, co psala Potrefená Husa, se ještě chodím koukat na Látky pro Vás a ještě na slovenský Modern Patchwork

Offline Potrefenáhusa
38548 příspěvků moje polička 26. července 2017 10:11
Reakce na Isca:

jj, ná Látky pro vás jsem zapomněla. Já jsem teda u tý příležitosti otevřela šití nití a ty látky jsou úplně nádherný, chci to všechno!!!!!

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 26. července 2017 10:25
Reakce na Potrefenáhusa:

@Isca Wau ďakujem, z toho určite niečo vyberiem. Zatiaľ trénujem na starých tričkách. 

Offline Isca
4887 příspěvků moje polička 26. července 2017 10:35
Reakce na Potrefenáhusa:

No a já za Peony garden, kterpu jsem neznala, a mají tam Nani  Iro! To zas bude prokrastinace 

Offline Potrefenáhusa
38548 příspěvků moje polička 26. července 2017 10:46
Reakce na Isca:

maj no :-D já si tam na jaře koupila Echino s liškama na šaty, ale ještě jsem se k tomu nějak nedostala

Offline Potrefenáhusa
38548 příspěvků moje polička 01. srpna 2017 09:39

svetr mírně pokročil, ale jde to ztuha

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 01. srpna 2017 16:24
Reakce na Potrefenáhusa:

Ďakujem za tip na knihu. Čo som tak zbežne pozrela už je vo väčšine eshopov vypredaná. Ja som dostala túto, sú tam základy, celkom dobre vysvetlené, niektoré pasáže som nepochopila a musela si pozrieť video. Rada by som ju porovnala aj s inými knihami a tá od Burdy sa mi pozdáva. 

A sveter vyzerá sľubne, hádam to do zimy všetci traja spoločne zvládnete 

Offline Konijntje
22 příspěvků moje polička 01. srpna 2017 19:48

Přibývají tady samé krásné věci, poctivě to tu sleduju, ale nemám moc čas přispívat. Dneska jsem se k tomu konečně dokopala. Jsem zvlášť zvědavá na svetr od Potrefenáhusa, vypadá moc dobře.

Já se podělím o moje poslední dílo, včera jsem ho konečně dodělala. Upleteno podle vlastního návrhu z DROPS Flora a Delight. Podruhé bych ho asi upletla bez postaviček a s malými úpravami střihu, ale i tak jsem spokojená.

Offline Brioso
627 příspěvků moje polička 01. srpna 2017 20:51

Jak ve vedlejším vlákně padlo něco o knížkách a kurzech šití, tak taky přispěju svojí troškou do mlýna.
Od půlky května do konce června jsem chodila na kurz šití pro začátečníky, který organizuje Brno šije, pak jsem si koupila stroj a s ním i knihu Láska na první steh. Myslím, že ji i kdysi recenzovala Ada na Pekle. A podle knížky jsem si ušila pyžamové kalhoty a teď zkouším sukni. Myslím, že knížka je velmi návodná a pochopí ji i úplný začátečník. Tak třeba to někomu pomůže.

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 01. srpna 2017 21:01
Reakce na Konijntje:

Postavičky nejsou můj šálek, ale i tak, je to krása. Vy jste tady všechny tak šikovné. Budu muset oprášit aspoň šicí stroj.

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 01. srpna 2017 21:05
Reakce na paktofonika:

Kniha Burda je opravdu dobrá. Já ji koupila na mimibazaru nebo aukru. Jeden čas byla i ke stazeni na ulozto, ale to se sem skoro bojim napsat :)

Offline Brioso
627 příspěvků moje polička 01. srpna 2017 21:59

Já jsem tu knihu Šití krok za krokem od Burdy na tom Uložto našla i teď  A musím říct, že vypadá hodně zajímavě. Asi ji pročtu a časem pořídím i papírovou, přece jen se s ní bude líp pracovat.

Offline rozarka
4200 příspěvků moje polička 01. srpna 2017 23:17
Reakce na Konijntje:

Mě se Japonky líbí,bych netušila,že se dá tohle uplést.

Offline Panenka
1248 příspěvků moje polička 02. srpna 2017 14:04
Reakce na Konijntje:

Nádhera! Na tento typ vzorů nemám zatím odvahu...

Jinak já se momentálně zamilovala do tohoto šátku: 

Je s tím jen jeden problém - šátky obvykle nenosím. Zkouším to rozdýchat, snad se to povede. Až to neustojím, tak objednám přízi, zkusím to uplést a -hlavně- naučit se to nosit.