Dalia to je šal přes ramena? Moc pěkný..
jak vás tu čtu, já si snad koupím jehlice a vlnu a zkusím to taky.
Dalia to je šal přes ramena? Moc pěkný..
jak vás tu čtu, já si snad koupím jehlice a vlnu a zkusím to taky.
Ounz Šál nebo šátek na krk i přes ramena. ![]()
černá káva Na "paví pera" ještě nepřišla řada. Teď dělám nákrčník (tunel) s novým vzorem. Až dodělám, vložím foto.
... děkuji, Alenko!
Dalia Jů, tak to se těším
Na oba dva.![]()
černá káva Pro ilustraci toto je ten vzorek ...

Dalia To asi není vzorek,jak u těch šátků,že? Tam mi to je jasné,krátké sloupky s mezerou. Tohle mi připadá jiné. Takové buclaté.
rozarka Je to jiné.
Do mezery čtyřikrát nahodím a pak vše, co mám na háčku, protáhnu. Není to těžké, ale trochu pracné ano, protože se příze při protahování zachytává, je jí prostě na háčku hodně. Výsledek je však moc pěkný a hlavně velmi příjemný na omak. Je to takové naducané, měkoučké.
Dalia
Dali, smekám, máš jeden pucík jako druhý.![]()
černá káva Děkuju, Ali.
A tak mě napadlo, že právě tento vzor by se mohl hodit k té "paví" přízi. Stále jsem se nemohla rozhodnout, jak s ní naložit. Takže bych z ní mohla udělat šálu/tunel s těmito "naducánky". Byla by to taková paví očka.
Dalia To asi jo, uvidíš, až jich několik napucíkuješ nad sebou, ale řekla bych, že to nechce nic moc řídkého, aby se ten efekt nepoředil.
Dalia Dík,to se mi líbí,že to nejsou takové vějířky. Ta paví by mohla dělat pěkný efekt.
Dnes som sa na jednom blogu stretla so "strihaním " práve upleteného svetra. Je to strihnuté vpredu pod légou a začistené našitou stuhou. Vedia mi skúsené "pletařky" vysvetliť ako a prečo? Stretla som sa s tým po prvý krát.
EJK dělá se to nejčastěji u svetrů s norským vzorem, které se pletou na kruhových jehlicích bez otáčení jen po lícu stále dokola, aby se nemusely otáčet, protože v rubu se pletou vzory o dost obtížněji - tam, kde je potom léga s knoflíky, se uplete speciálním vzorem část (myslím se tomu říká česky mostek), která se pak rozstřihne a připlete se k tomu léga s knoflíky. Tou stuhou se to začistí, rozstřižená vlna se schová pod to.
Potrefenáhusa Ďakujem za vysvetlenie.
Potřebovala bych poradit, kde se dají najít nějaké návody na pletení nebo háčkování pro děti.
Našla jsem si jeden popis, upletla skoro celá záda svetru a zase vypárala, nelíbilo se mi to. Potřebuji nějaký pěkný světřík, rozepínací, vel. asi 110. (nebo něco jiného)
Nemáte, nevíte někdo??
Dadoo Drops design nebo jestli se nebojíš angličtiny (mě vyhovuje mořná víc, protože se k tomu snáz hledaj tutorialy na youtube), tak vřele doporučuju Ravelry
Pletli jste něco z příze Soft Donegal? Viděla jsem ji na blogu Aranel na cestě, příze a věci z ní na tom blogu se mi moc líbí, ale nevím, jestli nekouše / neškrábe.
Potrefenáhusa No potěš.. tam toho je! Díky! ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.