Šití, pletení, háčkování,...

19. srpna 2014 13:08
Offline Potrefenáhusa
38548 příspěvků moje polička 19. února 2018 15:28

Dadoo na tom nic nebude těžkýho, hladce je knit, obrace purl, kfb je rozpletení oka za zadní nit - kdyžtak na blogu Vlněných sester je slovník i s odkazy na videa - zde

Abbreviations: k= knit, p= purl, kfb= knit into the front and back of the next stitch, WS= wrong side, RS= right side, PM= place marker, SM= slip marker

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 19. února 2018 16:35

Potrefenáhusa juuu dík! To projedu

Offline Emi
1114 příspěvků moje polička 19. února 2018 17:47

Potrefenáhusa Ounz Tak to je možný, že je to rukama a že pro ostatní je to pletení na kruhové jehlici jednodušší  Pravda je, že pletu dost neobvykle, levou jehlici mám opřenou u kyčle a to u kulatých jehlic nejde 

Ty barevné dřevěné výměnné jehlice jsou krásné a pro mne na pletení mnohem lepší než ty staré plastové nebo plastovo kruhové jehlice, co mám už pár desítek let. Někdy se opravdu příze trochu zadrhává na přechodu kovu a dřeva, ale méně než u těch mých starých. Je možné, že na "moderních" pevných kruhových jehlicích se to nestává vůbec, ale ty nemám.

Offline rozarka
4200 příspěvků moje polička 19. února 2018 20:09

Emi Takhle štrykovat jsem viděla občas v anglických filmech. Nebo jakoby sevřenou jehlici mezi paží a bokem.

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 19. února 2018 20:40

rozarka A nebo jehlici v pravé ruce drží jako tužku.  Jsem si to zkusila kdysi a fakt ne, to nešlo :-)

Offline Emi
1114 příspěvků moje polička 19. února 2018 21:23

rozarka No vida, tak se budu dál tvářit, že je to normální. Zatím na mne všichni pobaveně zírali, jak to pletu. 

Offline Potrefenáhusa
38548 příspěvků moje polička 20. února 2018 00:47

Emi já jsem to tak delavala taky a ještě jsem pletla za zadní nit,ale pak už to nebylo prakticky.ale mám teda pravou ruku furt výrazně dominantnejsi

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 20. února 2018 07:42

Chcem ušiť cestovnú podložku/pelech pre psa. Bude to asi štvorec veľkosti 50x50 cm. Keďže si nemám kde vyskúšať látky pýtam sa tu aká látka bude najlepšia. Mala by byť odolná, prateľná, ale aby bola príjemná a brala by som pruhy alebo iný pekný vzor. Našla som kočárkovinu, padákovinu, lehátkovinu, softshel alebo niečo úplne iné???

Offline Friga
2052 příspěvků moje polička 20. února 2018 10:34

paktofonika Podivala bych se po potahovych latkach (ta lehatkovina se mezi asi radi), nebala bych se ciste bavlny ani smesi. Uplnou umelinu bych nebrala, myslim, ze by nebyla dost prijemna, zvlaste pokud budes objednavat a nemas moznost vyzkouset/osahat. Softshell je myslim klouzavejsi, ale na udrzbu by byl snadny. A pred sitim bych latku vysrazela, tzn. vyprala tak, jak mas v planu prat vysledny vyrobek. 

Offline Potrefenáhusa
38548 příspěvků moje polička 20. února 2018 10:38

paktofonika já jsem koupila v Ikee v takovým tom hrabacím výprodejovým koši za 90,- náhradní potah k polštáři z nějaký sedačky (ale pěknej, taková tmavě šedá potahová pevná látka) a doma do toho nacpala starej polštář

Offline Emi
1114 příspěvků moje polička 20. února 2018 12:40

Potrefenáhusa  Taky jsem pletla za zadní nit. To už jsem se odnaučila, ale jehlici si o sebe opírám dál. 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 20. února 2018 14:39

Friga Potrefenáhusa Pôvodne som myslela niečo ako toto:

Ale neviem či nebude lepšie niečo ako toto:

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 20. února 2018 14:44

Potrefenáhusa No ja som tam vo výpredaji kúpila za pár korpn časť sedačky(taký ten "vankúš" čo sa na ňom sedí a je z neho pelech len teraz nemám do BA cestu a ísť tam len kvôli tomu to im už môžem ten pelech rovno kúpiť. Ináč čo sa týka toho druhého pelechu, cloud7 za neho pýta strašné peniaze to si myslím že by som dokázala v pohode ušiť. Tá vrchná časť asi bude plyš alebo niečo podobné. 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 20. února 2018 14:46

Friga No úplnu umelinu asi nie, skúsim teda tú lehatkovinu a rozmýšľam že ušijem oba varianty jednu na zimu a jednu na leto :D Ten plyš bude predsa len v lete hriať. 

Offline Potrefenáhusa
38548 příspěvků moje polička 20. února 2018 15:02

paktofonika to spodní vypadá moc pěkně a skladně. A taky se prodávaj takový spacáčky

ale nemám zkušenost

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 20. února 2018 15:13

Potrefenáhusa zabudla som napísať ze to chcem skôr do mesta  Napríklad keď ideme na kávu aby bol skladny a dal sa hodiť do batohu alebo kabelky. Ešte ma napadlo ze budem musieť ušiť obal na to.

Offline Potrefenáhusa
38548 příspěvků moje polička 20. února 2018 15:20

paktofonika nebo takový to jak se nosí karimatka na jogu :-D

Offline viktorka_od splavu
49127 příspěvků moje polička 20. února 2018 16:20

paktofonika nebylo by jednodušší koupit prostě malou dětskou deku?

Offline Potrefenáhusa
38548 příspěvků moje polička 20. února 2018 16:30

viktorka_od splavu nebo po paničce starou z kočárku :-)) Akorát je pak člověk v hospodě trochu za úchyla...

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 20. února 2018 20:51

Potrefenáhusa Na tej deke je mačka? Ty si mala goliáška už v kočiari?