Potrefenáhusa Ten svetr vypadá moc krásně, jsi moc šikovná. Škoda, že ta vlna dělá takové problémy. Jenže to se bohužel občas pozná až po upletení a vyprání.
Šití, pletení, háčkování,...
cinkja V Praze je obchod se šicími stroji v ulici Na Poříčí, poblíž je Ymca. Ale dlouho jsem tam nebyla, tak nevím, jaký mají na prodejně výběr ani jak jsou ochotní poradit.
černá káva Děkuju, Ali!
Při jeho výrobě jsem přemýšlela, které vůně se k němu budou hodit. ![]()
Dalia Tak to mě zajímá.
Jaké to jsou?
černá káva Addict, Insolence Edp, Alien (fialový), Angel Muse, Black Orchid, Bois d´Armenie, Knot Absolue, Lou Lou, Miss Dior Le Parfum, Mitsouko, Rouge Avignon, Shalimar Parfum Initial, Vjola, Noir Pour Femme, Epic ...
![]()
Dalia Tak to já bych teda ten nákrčník nosit nemohla. Nic k němu nemám![]()
černá káva Na poličce máš Epic a určitě by se z Tvých vůní také dalo něco vybrat. ![]()
Dalia Už mlčím.![]()
Dalia Vypadá moc pěkně! ;-)
Já teď dopletla tričko na zimu (s dlouhým rukávem, pokusím se někdy vyfotit, ale je otázka, jestli se v něm i za těch pár minut na focení neuvařím
) a pletu druhý šátek. Dost jsem tomu nošení šátku (zatím toho jednoho, co vlastním) přišla na chuť, tak jsem se do toho pustila. Docela to odsýpá... A mám objednanou přízi na třetí kousek...![]()
Panenka Mě právě šátky moc baví. Dnes začínám dělat další z duhového klubka. Akorát místo jehlicím jsem propadla háčku. ![]()
Dalia No mně právě přijde ideální mít šátek, když to není na svetr ale (třeba ráno) ještě ani ne na tričko, tak to udělá ten "mezikrok". Trochu zahřeje - a když už je pak odpoledne teplo a nechci ho na sobě, není tak objemný a neforemný jak svetr či sako, dá se uvázat na kabelku a nezaclání tolik, jak když s sebou odpoledne táhnu ten svetr nebo sako v ruce.
Háček je skoro totéž.
Pak se pochlub.
Moc děkuji za všechny rady i za váš čas
. Diskuzní vlákno jsem našla, takže nastuduji.
cinkja Mám Janome 423S. Je to můj druhy, vlastně třetí, počítám i overlok. Veritasku jsem měla kdysi a myslím, že jsou srovnatelné. Za mě tedy spokojenost.
Moc děkuji, našla jsem a mám uloženo. ![]()
cinkja já mám asi tenhle nebo hodně podobnej, Janome 525S ale už se asi nedělá
(nemá ale takovej ten zaklapávací kufřík, jak veritaska, ale jen takovej poklop nasazovací, zaklapávací kufřík by mi přišel lepší)
Na konci dubna jsem konecne po cca roce dosila saty dle strihu Vogue 9105. Loni v lete jsem je mela uz skoro hotove, zabyvalo zacistit dolni lem, ale ochladilo se, takze jsem ztratila motivaci je dodelat
. S prichodem jara jsem se na to zase vrhla, zabralo to nekolik hodin, lem ma 3,5 metru.
Material je bavlnene platno, svy zivutku jsem zacistila sikmymi prouzky, sukne ma podsivku z batistu, v pase je satenova stuzka, ktera se zapina na hacek. Vypustkove knoflikove dirky jsem sila poprve v zivote a musim rict, ze me prekvapilo, jak jsou snadne na usiti a navic vypadaji velmi uhledne.

Ted mam rozesite kratke letni sako z vlneneho bukle s kovovymi vlakny, uz mi zbyva jen vsadit podsivku. Pri sesivani podsivky bych byla ocenila stroj, ktery si sam umi nastavit napeti spodni nite. Muj starecek siti tenkeho hedvabi moc nedava, ladila jsem to sroubovakem skoro pul hodiny.
Friga Jsou krásné! ![]()
Friga No teda
! Ani to na 3,5metru nevypadá. A moc hezky sedí,gratuluju. A těším se na fotku saka,časem![]()
Friga Nádhera! A výpustkové dírky mě začínají zajímat, když píšeš, že je to jednoduché - mám rozešitou jednu vlněnou vestu, už jí chybí jen ty dírky a knoflíky, ale nemůžu se dokopat k tomu ty dírky v ruce ušít.![]()
Friga krásne!!! A pracné ako šľak!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje