Knihy - co jsme přečetli, doporučení...

09. srpna 2014 03:09
Offline Fakirka
2223 příspěvků moje polička 27. března 2018 07:53

dost_bot to znímhodněnzajímavě, zkusím po tom mrknout

edit: sakra v knihovně to nemají

Offline Lilly_Ku
4453 příspěvků moje polička 27. března 2018 08:19

Malvin diky za tip, sedmou funkci jazyka i tu povidkovou knihu jsem si tez zapsala. Ja porad u ctbrteho dilu grnialni pritelkyne, ke cteni se ted dostanu tak na pul hodiny pred spanim, ale jeste par tydnu a bude volneji, uz se tesim.

Offline Aranel
6339 příspěvků moje polička 27. března 2018 09:11

baltik Nejste balík. Ten styl je takovej podivnej a rozhodně nesedí každýmu.

Offline Ounz
20371 příspěvků moje polička 27. března 2018 13:16

Aranel já když sem četla ten příspěvek od baltik prvně, tak sem si říkala, proč baltik píše že je baltik 

Offline nellielovett
5488 příspěvků moje polička 27. března 2018 13:44

Slepý vrah od Margaret Atwood - ze začátku jsem moc nevěděla, co se tam přesně děje, ale nakonec se z toho vyloupl dobrej a zajimavej příběh.

Offline Fakirka
2223 příspěvků moje polička 27. března 2018 14:25

Taky čtu pěknou knihu: Vypravěčka od Jodi Picoultové.

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 27. března 2018 16:29

Včera mi přišla poštou Osamělost prvočísel (nojo, až teď, ostuda), tak jsem si řekla, že jen tak cestou v šalině nakouknu, no a úplně mě to vcuclo! Zajímavej příběh, trochu mě překvapuje, že to na Goodreads vlastně nemá zas až tak dobrý hodnocení... 

Offline Ounz
20371 příspěvků moje polička 27. března 2018 17:34

Karoleena tak on je to takovej ‘obyč’ příběh, ale čte se to dobře..

Offline baltik
4952 příspěvků moje polička 27. března 2018 17:59

Karoleena osamelost prvocisel je super! Ale kdyz jsme to tu probirali posledne, tak mi z toho nejak vyslo, ze mira nadseni zalezi na souzneni s pribehem, ze sebevedomejsim jedincum se to az tak nelibilo

Online brrr
12153 příspěvků moje polička 27. března 2018 19:18

Karoleena Jee, to jsem četla tak dávno, že už si to vůbec nepamatuju. Až mi zase dojdou knihy, můžu si to přečíst znovu.

Čtu Temná komora Damoklova od Hermanse, ale zatím se rozkoukávám. Od stejného autora jsem už četla Nikdy spánek a můžu určitě ho doporučit, hlavně konec, ten byl libový. Ale chce to mát tu správnou náladu, hlavní hrdina je takový trochu "ťunťa", čímž mmi docela pil krev.

Ostatně právě třeba nizozemská literatura mě úplně míjí, kromě toho Hermanse znám snad už jenom Po Valentýnu od Endigové, ale ta je moje velmi oblíbená

Offline Gellnerova
1107 příspěvků moje polička 02. dubna 2018 17:43

Ounz Já teda jsem měla smůlu. Známá a jiná další (a další tři taky) básnily o Cizince - seriálu. Tak jsem si říkala, že si to přečtu. Jsem byla doma s nemocnejma dětma, tak kdy jindy. NIKDY JSEM NEČETLA VĚTŠÍ HRŮZU. Jako první díl jsem nějak louskla. Ale ta Vážka v jantaru, to bylo utrpení od první strany. Dala jsem 200 a poslední tři strany, abych věděla, jak to dopadne. Kniha asi 700 stran. A já jsem přitom takovej všežravec, já přečtu skoro všechno, dokonce i pana Graye s tou Steelovou jsme dočetla až do konce, vědoma si toho, že to je děsnej příběh. Ale tohle. To ne. Ach. A eště za tu knihu dlužím v knihovně pokutu, protože jsem ji neměla čas vrátit. Potřebuju si spravit chuť. Nutně. Měla jsem zálusk na Hanu, ale fakt je to tak smutný? To zase celý probrečim.

Offline Ounz
20371 příspěvků moje polička 02. dubna 2018 17:57

Gellnerova mně to smutný přišlo, ale je to dobře napsaný, dobrá kniha. To zvládneš.

jinak já dočetla Doupě teď, a jestli někdo váhá, tak jako jo, není to špatný, i když Němci se mi líbili víc.

Offline Samantha
3203 příspěvků moje polička 02. dubna 2018 19:35

Tak s tím uložením do dlouhodobé paměti doporučuji Pokoj ,  Emma Donohgue.

Na tuhle knížku se jen tak zapomenout nedá.

Offline Lilly_Ku
4453 příspěvků moje polička 02. dubna 2018 21:39

Docetl nekdo anezku?

SPOIL:

a dnes a teda mam z te knihy celkem rozporuplny pocity, zejmena charakteristika matky v prvni pulce mi prisla jedno velky klise a nektery momenty (internetovy tehotensky diskuze) na hrane parodie. Uvod naopak genialni a druha pulka hodne dobra.

Celkove mi to prislo nosny tema, zpracovani spis slabsi, plus za zmineni roku kohouta.

Offline Candance
5607 příspěvků moje polička 03. dubna 2018 09:04

Gellnerova Hana je smutna ale moc doporucuji

Offline Tulipe
2474 příspěvků moje polička 03. dubna 2018 10:59

Dočetla jsem poslední díl Geniální přítelkyně a dobrý. Na začátku mi to přišlo trochu banální, ty vztahy, ale pak ten děj začal být hodně zajímavý. Líbilo se mi mimo jiné, jak autorka zvládla popsat zestárnutí té vypravěčky... 

Offline Garfie
28016 příspěvků moje polička 03. dubna 2018 13:14

Gellnerova Hele, Hana je smutná, ale tak nějak....budeš spokojená. Třeba Zvuk slunečních hodin od Androníkové (když beru v podobném tématu a české autorce) se mnou zamával daleko víc. 

Za Velikonoce jsem přečetla Šílené výčitky od Moriarty a jak se mi líbily Sedmilhářky, tak tohle byl pro mě dost propadák. Nejhorší kniha od ní (četla jsem možná i všechny), vleklo se to, docela průhledná zápletka a skončilo to jako červená knihovna. 

Taky jsem naproti mému obvyklému výběru přečetla Dlouhá cesta na malou rozlobenou planetu....a i když bych si to netroufla nikomu doporučit, tak vlastně musím říct, že se mi to líbilo, hlavně se mi po skončení stýskalo po hlavních hrdinech :-). Je to sci-fi, nic moc se tam neděje a celé je to hlavně o vztazích mezi posádkou složenou z obyvatel celé galaxie. Každý vypadá jinak, má jiné zvyky a kulturu...a všichni jsou nuceni spolu vyjít. Vlastně taková alegorie  na téma rasismu a xenofobie :-)

No a teď se konečně chystám na čtvrtý díl Geniální přítelkyně. 

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 03. dubna 2018 15:35

Garfie Mně se Planeta taky líbila! Sci-fi čtu hodně a ten pomalu plynoucí neděj mi přišel vlastně dost osvěžující. Jsem zvědavá na druhej díl, má být snad ještě lepší, než ten první, ale bůhví kdy vyjde, v Hostu ho ještě nemají v edičním plánu, a zas číst to v angličtině, když jsem začla češtinou... 

Offline Garfie
28016 příspěvků moje polička 03. dubna 2018 16:32

Karoleena Ani jsem nevěděla, že má vyjít druhý díl, tak super, místo stýskání těšení :-) V angličtině bych si na to teda netroufla, všechny ty vesmírný a technický výrazy...:-/

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 03. dubna 2018 16:39

Garfie On to není vyloženě druhej díl, ale spíš volný pokračování, ani v něm nemají být všechny postavy z prvního dílu, ale víc už nevim a radši jsem ani nepátrala, nerada bych si něco spoilnula. :)