Ounz píšu si na seznam, díky. Pěna dní je super, to mně bavilo.
Knihy - co jsme přečetli, doporučení...
nellielovett díky za informace, taky si přidám na seznam..
nellielovett Ounz Od Viana jsem četla právě jen Pěnu dní a Motolice a plankton a oboje mi přišlo úžasný! A u té Motolice obzvlášť jsem si pořád říkala, jak hrozně náročný muselo být to přeložit a jak vynikající ten překlad je. Viana bych jednou chtěla přečíst komplet, ale doma už mám jen Červenou trávu...
Karoleena já sem ho pořad´ tak nějak obcházela, koukám že to byla chyba. Tohle je super vlákno.
Hotýlek se mi docela líbil, do Houbařky se nějak ne a ne dostat.
Ale oboje čtu po opakovaném přečtení Muž jménem Ove a tak se nedivím.
Podle mě ta obě česká díla jsou taková "necelistvá". Nějak mi přijde, že to není román, ale skládačka příhod a osudů, která ovšem do sebe moc nezapadá.
Houbařka ... názor se ani po dočtení nezlepšil. Připadala jsem si jako když Sisi v lese v prosinci nemohla zavadit o žádnou houbu = čtu a čtu a myšlenka veškerá žádná. Asi si zase dám od českých autorů pokoj. Nebo počkám, až zase napíše něco Hartl.
Jo a přečetla sem Peníze od Hitlera, zajímavý..
Sedma funkce jazyka ![]()
Je to teda takova intelektualni hricka, ale fakt hodne vtipna, skvele vystavenej text.
Ounz diky, pisu si! Je to teda tezky tema... minulej rok jsem cetla vyhnani gerty schnirch a ta kniha ve mne dostcdloiho pocitove doznivala...
Lilly_Ku no, nebylo to hezký čtení, to je pravda..
Je to teda takova intelektualni hricka, ale fakt hodne vtipna, skvele vystavenej text.
Ano!! ![]()
Lilly_Ku po přečtení Vyhnání Gerty Schnirch jsem tam měla podobně. Byla jsem i na představení v brněnském Hadivadle a to se jim taky dost povedlo.
Náhodně jsem z knihovny vytáhla Císař z Portugalie od švédské spisovatelky Selma Lagerlöf. Výborná kniha, krásný příběh o otci, který svoji dceru miluje k zbláznění.. Velmi dobře se čte.
A taky jsem rozečetla Mrtvá a živá, díky Potrefenáhusa . A já tu knížku, i s x let starou záložkou, někde ztratila. ![]()
Konkláve od Roberta Harrise. Námět je takový, jak název napovídá... tak jsem si řekla, že se mrknu do zákulisí...
Děj nepřekvapil, rovněž tak - pozorného čtenáře - ani poměrně žertovný závěr
Ale je to čtivý, na ukrácení dlouhý chvíle tak akorát.
Samantha Houbarku jsem dala na jeden zátah, mně se to líbilo, asi proto, že jsem od toho nic nečekala
Garfie Zrovna si prohlížím podzimní ediční plán Hostu a je tam! V září. :)

nellielovett Lagerlofova je skvela cela.
moje oblibena knizka byl Gosta Berling, co nerozdychal nas slovenstinar a dal mi za oblibeneho hrdinu (kneze alkoholika) z maturitni pisemky za 3. ![]()
continuity vytáhla jsem ji z knihovny fakt náhodou. Přítel ji koupil někde na blešáku za 5kč už před lety, nikdy dřív o spisovatelce neslyšel, ale hrozně se mu ta knížka líbila, tak mi ji doporučil. Ráda si od ní přečtu něco dalšího, děkuji za tip.
nellielovett tak jeste Lowenskoldov prsten. je to trilogie, vsechno takove svedske. mam to fakt rada.
a pak je jeste vyborna trilogie, pro me fakt antidepresivni od Trygve Gulbranssena Vecne spievaju lesy (to je zas z Norska), vyslo i v cestine, ale nevim nazev, spis je to o maly kousek vic romanticke - ale zas zadna cervena knihovna.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje