Knihy - co jsme přečetli, doporučení...

09. srpna 2014 03:09
Offline Ounz
20474 příspěvků moje polička 25. října 2018 14:57

Wanda von Dunajew no, já si ho stejně budu přát  jinak tě chápu, taky mám knih víc než času a oni vydávaj další a další..no průkazku do knihovny si chci taky zařídit, nemusím všechno vlastnit (i když k tomu mám sklony, co se knih týče, zajímalo by mě jestli je to tím, že sem ještě zažila dobu, kdy jich bylo málo a stály se fronty na ně, nebo sem prostě hamižná) 

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 25. října 2018 15:01

Ounz na nového murakamiho se taky těším... právě jsem si říkala, že mám chuť si přečíst něco od něho, klidně i něco, co jsem už četla, no ale když vyšel ten nový, tak tím líp.. ještě jsem teda taky nepořídila, ale myslím, že do vánoc nevydržím... dočtu, co mám rozečtěné a jdu do něho :-)

Offline Ounz
20474 příspěvků moje polička 25. října 2018 15:06

nolita myslim, že akorát vyšel, je ještě teplej z tiskárny..no nechávala sem ho tam s těžkým srdcem, do prosince daleko..

Online dzizisketa
8916 příspěvků moje polička 25. října 2018 15:09

@slniecko

Děkuji! Že jsou tlusté nevadí, já říkám, že jak to nemá 400 stran a poznámkový aparát, není to pořádná kniha 

Offline slniecko admin
19519 příspěvků moje polička 25. října 2018 15:13
Reakce na dzizisketa:

@slniecko

Děkuji! Že jsou tlusté nevadí, já říkám, že jak to nemá 400 stran a poznámkový aparát, není to pořádná kniha 

Offline Wanda von Dunajew
1145 příspěvků moje polička 25. října 2018 15:18

Ounz No ja fakt dúfam, že ma Murakami nesklame, mala som v poslednej dobe nejakú smolu a siahala som po knihách, ktoré mi úplne nesadli alebo som sa začítala až ku koncu. Ale už som sa konečne naučila knihu aj úplne odložiť, nemá zmysel to lámať cez koleno.

Offline Ounz
20474 příspěvků moje polička 25. října 2018 15:20

Wanda von Dunajew no, já sem teď odložila ten susanin efekt, ale možná nesedl jen mně, já nevím. Jinak sem měla docela štěstí, snažím se vybírat si už dopředu anebo v knihkupectví, no někdy člověk nevybere dobře.

Offline Wanda von Dunajew
1145 příspěvků moje polička 25. října 2018 15:29

Ounz Ja práve tiež dopredu študujem recenzie (hlavne goodreads). Naslepo nekupujem skoro vôbec, ale v knižnici mi občas niečo padne do oka a vezmem, aj keď je to od neznámeho autora. Dosť často objavím super veci, ale stane sa aj, že je to nejaká nudná blbina  Alebo proste nesadne, aj keď hodnotenia má dobré.

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 25. října 2018 15:48

Ounz Noo, v poslední době Elenu Ferrante (Tíživá láska), z antikvariátu Dárce od Lowryové a Poslední odbočku na Brooklyn, no a ještě jsem si fotila toho novýho Murakamiho a Krvavou zimu od Hildur Knútsdóttir, ale to jsem zatím nekoupila... Je to něco z toho? 

Offline Ounz
20474 příspěvků moje polička 25. října 2018 16:04

Wanda von Dunajew to já se i ráda poflakuju po knihkupectví a studuju si záložky a knihy a většinou pak odtud táhnu několik knih..

Offline Ounz
20474 příspěvků moje polička 25. října 2018 16:04

Karoleena jooo ta zima, to je ono! To je taky z antíku? 

Edit: už sem si to vygooglila, sem to zjevně nehledala dobře v knihkupectví :)

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 25. října 2018 16:41

Ounz U nás to mají zařazený v koutku fantasy a scifi, no asi bych to tam nehledala, tohle třídění podle žánru mi přijde děsně matoucí...

Offline Ounz
20474 příspěvků moje polička 25. října 2018 16:47

Karoleena no já to hledala mezi detektivkama 

Online notna
9379 příspěvků moje polička 25. října 2018 17:30
Reakce na Mutziputzi:

notna Chtěla jsem zkusit dojet na Šumavu, Mutzi říkala, že je to pěkný, ale pak zmínila, že se jí líbí v New Yorku a přešlo mě to..

​Jj, přesně. Mutzi tak krásně psala o hotelu na Šumavě, kde už jsem jednou byla, že tomu dám ještě znovu šanci, ač byl v kateorii "už nikdy". A pak jsem zjistila, že Mutzi oblibuje hotely na Šumavě i v NY s barem otevřeným do rána, kde je strašný rambajz. Tak jsem si to přes počáteční nadšení, a rozhodnutí dát hotelu na Šumavě šanci ještě jednou, rozmyslela... /Hotel furt stejnej, akorát Mutzi nevadí hluk v noci. Což je ok, ale nic pro mne/.

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 25. října 2018 18:59

notna neni nad podobny dovozováníčka

Online notna
9379 příspěvků moje polička 25. října 2018 19:22

Mutziputzi To byl příměr pro lepší porozumění psaného textu. Uznávám, zcela zbytečný. Očividně máme odlišný nejen literání vkus a nemá cenu tady plevelit ...

20970 příspěvků moje polička 25. října 2018 19:40

notna ac po lekci jogy zcela zenova, nemohu nez oznacit tve alegorie za wannabe kreativni slinty nehodne reakce, cili se vlastne shodneme, jen doporucuji popracovat nad umenim vnimani podstaty sdeleni

20970 příspěvků moje polička 25. října 2018 19:56

Jinak koho zajima zivot po valce v Jugoslavii, doporucuju slabouckou knizku Jako bys jedla kamen, neprijemny vedomi, jak se muzou stejny hruzy opakovat v nejcivilizovanejsi casti sveta klidne dvakrat v jednom stoleti.

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 25. října 2018 20:02

Ounz 

Ha, průkazku do knihovny mám a skoro nepoužívám, protože i knížek, který nutně potřebuju vlastnit je moc! A u mě je to jenom hamižnost; navíc fronty na knížky nepamatuju. Utěšuju se ale, že hromadím jenom knížky a nic jinýho.

Offline Ounz
20474 příspěvků moje polička 25. října 2018 20:13

Len  já to s tou průkazkou aspoň zkusim..