Ounz Já nejsem ani jedno a Bílá voda se mi fakt nelíbila. Ale jsem v naprosté menšině, já vím.
P.S: Nebo ne, nelíbila, ale čekala jsem víc a byla jsem pak zklamaná.
Ounz Já nejsem ani jedno a Bílá voda se mi fakt nelíbila. Ale jsem v naprosté menšině, já vím.
P.S: Nebo ne, nelíbila, ale čekala jsem víc a byla jsem pak zklamaná.
brrr já vim, si to tu už psala.
bram Díky za odpověď.
Pohled na svět co se týče politických hodnot s Denemarkovou také celkem sdílím, byť ona to má hodně černobílé a nic mezi tím, je příliš idealistická dle mého názoru, a když to není ideál, tak je to špatně... urputná je příliš, myslím, že často platí, že méně je více. Ale to samozřejmě nesnižuje její literární kvality. Těším se na další její knihu.
Jos Jo, všimli, no je to takový... já si nemyslím, že by se Státní cena musela dávat jen lidem, co jim je sto a už třeba ani aktivně nepíšou. Diskuse ať bují, ale házet špínu na Tučkovou slovy "opravdu si Státní cenu zaslouží autorka Žítkovských bohyní?" je fakt wtf.
Kdy že má v češtině vyjít další gereon Rath? Proč tam dal shoreni Hindenburgu, to aby se zbavil Sorovkinove? Samé ocásky:D
Jos Já moc na fb literární diskuze nečtu a v literárních podcastech co poslouchám mi přišlo, že se spíš kritizuje ta cena jako taková, a že se ta kritika skrz ni na Tučkovou svezla spíš jako takovej kolaterál, a i tak jako všeobecně mi přišlo, že Bílá voda byla přijatá vesměs kladně, byť třeba s výhradama, no v jaký já jsem bublině? Asi musím někam vystrčit čumák...
rasaNori v Německu vyšel v říjnu 9.díl - Transatlantik, tak doufám v brzké české vydání. Atmosféra té doby je v těch knihách výborně popsaná.
Karoleena Myslela jsem treeba tohle, ale mas pravdu, ze to je hlavne proti te cene jako takove.
Jdu s hodne starym tipem. Prave jsem docetla Pribeh kriminalniho rady od Fukse a jdu si otevrit vino, mozna dneska ani neusnu. Kam se hrabou dnesni psychothrilery. Treti kniha od nej, ten chlap byl genius nebo blazen, spis oboji. Pulka knizky typicka divnozalezitost s opakovanim motivu a pocitem absurdna. A pak najednou uplynou tri hodiny a ja to docetla na jeden zatah...A ted se bojim, ze uz toho tolik nenapsal. V zasobe mam uz jen dve knihy a zbytek musim sehnat.
Jos tu jsem četla v mládí, zanechala na mě hlubokej dojem. Myslím, že jsem od nej přečetla všechno.
Ounz A co bys doporucila? Cetla jsem Spalovace (toho opakovane) a Pan Theodor Mundstock.
Jos už je to fakt dávno (20 let +
) a myslím, že kriminální rada se mi líbil nejvíc..a co si četla dalšího od něj, asi spalovače? Teď jsem koukla na databázi a asi jsem nečetla ty pozdější, tak jsem kecala s tim, že všechny, ale určo Myši, Nebožtíci, pan teodor mundstock a nějaký ty povídky a Variace pro temnou strunu
edit: promin, nějak jsem si nevšimla, žes psala, který si četla..
Vilemina No to je super zpráva, myslela jsem, že to skončilo
Nějaký tip pro náctiletýho kluka, kterýmu se líbil Parkourista?
coralline co Bitva o diamant ?
nellielovett Díky, mrknu na to.
Jinak mě napadly jedině nějaký foglarovky. O současný tvorbě pro mládež přehled nemám. Ale nevím, jestli se to ještě vůbec čte.
Doporučuji k poslechu román "Až na ten konec dobrý" od Pavla Tomeše zde: https://dvojka.rozhlas.cz/pavel-tomes-az-na-ten-konec-dobry-humorny-roman-o-smrti-8864676. Super odlehčení, směju se u toho nahlas.
Anema Taky zrovna poslouchám, je to vtipné.
Anema Díky! Poslouchala jsem přes týden po ceste do práce a musela si to pak nechat na doma, páč jsem se několikrát rozesmala nahlas v MHD. :)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.