Knihy - co jsme přečetli, doporučení...

09. srpna 2014 03:09
Offline Sweet Potato
39969 příspěvků moje polička 30. listopadu 2022 09:09

Prosím, nemáte nápad na úžasnou knihu pro někoho, komu je 19 a už roky miluje Stephana Kinga?

Offline Aranel
6500 příspěvků moje polička 30. listopadu 2022 10:24

Sweet Potato Možná něco od Kariky

continuity Babička tvl jako ona to je dobrá kniha, ale ve 13... a musí se s tím nějak pracovat, vysvětlovat, proč to existuje a proč je to napsaný právě takhle... jak píše Jos , na světě je tolik knih, na který se pak vůbec nedostane, protože se děcka trápěj s Babičkou!!!

(Genderový dělení snad ani nekomentuju)

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 30. listopadu 2022 10:35

Sweet Potato Taky mě napadla Trhlina, to mi přijde v lecčem takový kingovský, a nebo kdyby to mohla být mysteriózní nadpřirozená detektivka, tak jsem teďka nedávno četla Sedm smrtí Evelyn Hardcastlové a vůbec to nebylo blbý, hlavní hrdina se snaží vyřešit vraždu tím, že prožívá ten samej den pořád dokola, jen pokaždé v jiném těle a z jiné perspektivy, díky čemuž je to šíleně zamotaný a člověk má u toho trochu nutkání si začít vytvářet pomocný diagramy. Jako žádná fancy literatura to není, King je sofistikovanější, ale bavila jsem se u toho dobře. A teď jsem od stejnýho autora, Stuarta Turtona, koupila druhou jeho knihu, Ďábel a temné vody, mužově ségře pod stromek, to je zas zasazené do sedmnáctýho století na loď plující z bůhvíjaké exotické destinace do Amsterdamu a opět je potřeba vyřešit vraždu, kterou doprovází všelijaké jiné okultně podivné události.   

Offline Jos
příspěvků moje polička 30. listopadu 2022 11:30

Sweet Potato Terror od Simmonse (ale ja Kinga moc nemusim). Prelozil to jeden z Medku, to je asi taky jeden z duvodu, proc je to tak skvele. Je to teda hodne pomale, atmosfera graduje, a i kdyz vite, stejne doufate...

https://www.databazeknih.cz/knihy/terror-12902

Trhlina taky usla, vic od Kariky neznam. 

Offline brrr
12274 příspěvků moje polička 30. listopadu 2022 12:56

Sweet Potato Trhlina se mi vůbec nelíbila, ale ten Terror, co doporučuje Jos by mohl být fajn. Pokud dotyčný neviděl seriál, teda.

Offline Sweet Potato
39969 příspěvků moje polička 30. listopadu 2022 13:06

brrr Mně se Trhlina taky nelíbila. Strašně se to vleklo a asi nejnesympatičtější hlavní postava ever.

Offline Maggie
24 příspěvků moje polička 30. listopadu 2022 13:22

Garfie continuity Syn 13 let čte všechno od Válkové, pak třeba František Tichý Transport za věčnost, Prašina - všechny tři díly, komiksy - Ještě jsme ve válce, Odsunuté děti apod.

Offline notna
9280 příspěvků moje polička 30. listopadu 2022 13:22

Sweet Potato Konkrétně neporadím, protože si prd pamatuju /fakt si už musím začít vést čtenářský deník/ Ale King sám občas doporučí nějakou knihu. Myslím, že zrovna zanicenyknihkupec  nedávno v novinkách doporučoval nějakou knihu, která měla výborné recenze od Kinga.

Offline Gatita
8560 příspěvků moje polička 05. prosince 2022 16:40

Prosim vas, umely byste tip na nejakou knizku, neco ctiveho, o reseni realnych krimi pripadu? Muze jit o ceske i zahranicni kauzy. Trocha toho forenzniho zakulisi na Vanoce...mam dojem, ze tu kdysi probehl tip na neco od nejakeho Americana,ale uz nevim.  

Offline Isca
4887 příspěvků moje polička 05. prosince 2022 17:01
Reakce na Sweet Potato:

Prosím, nemáte nápad na úžasnou knihu pro někoho, komu je 19 a už roky miluje Stephana Kinga?

​Jak Jos zmiňuje Terror, tak pokud to už nečetl,  od  Dana Simmonse by odpovídalo zadání i  Temné léto, je to taková variace na To od Kinga.  

Offline moora
8666 příspěvků moje polička 05. prosince 2022 18:03

Gatita asi to neni uplne, co hledas, ale ja rada ctu Borovicku

Offline Gatita
8560 příspěvků moje polička 05. prosince 2022 19:05

moora myslim, ze dotycny uz leccos cetl, ale dik, taky se mi od nej neco libilo. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 05. prosince 2022 21:22

Sweet Potato Jeste me zpetne napadlo tohle. 

https://www.databazeknih.cz/knihy/hladovy-lan-441463

Je to trochu neco jako Rbitov zviratek, ale ja toho Kinga moc nedocenuju, takze me Rbitov nijak zvlast nebral. 

A tohle jsem necetla, ale mela by to nyt klasika zanru 

https://www.databazeknih.cz/knihy/vrby-389657

Offline coralline
2297 příspěvků moje polička 05. prosince 2022 22:20

Sweet Potato Možná něco od C. J. Tudor.

Offline Sweet Potato
39969 příspěvků moje polička 06. prosince 2022 00:11

Děkuju!

Offline Mulen
4966 příspěvků moje polička 06. prosince 2022 09:15

a máte nějaký tip na knížku pro skoro šestnáctiletého? Je to dost nárazový čtenář, teď zrovna čte Pratcherta, čítával třeba ty dětské knížky od Nesboa, kdysi Poseroutky a různé minecraft knížky.

Offline Isca
4887 příspěvků moje polička 06. prosince 2022 09:56

Mulen Pokud by ho bavila městská fantasy ze současnosti vyprávěná odlehčeným stylem, kde je hlavní hrdina prastarý druid vypadající na dvacet, panteon severských, keltských, olympských a jiných bohů, včetně toho chlápka v sandálech, co umí chodit po vodě, čarodějnice, upíři, vlkodlaci, a mluvící irský vlkodav, pak Kroniky železného druida

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 06. prosince 2022 09:58

Gatita My máme doma knížku Vyšetřovatel od Vladimíra Dzura, to by mohlo splnit zadání? Vyšetřování haagského tribunálu, válečné zločiny v bývalé Jugoslávii. Je tam i hodně fotek a tak, přijde mi to hodně popisný, zajímavý a vlastně i dost napínavý a čtivý, ale zas s Vladimírem Dzurem bývalo jednu dobu hodně rozhovorů i v telce a jinejch médiích, tak nevim, jestli to není moc profláklý a jestli to třeba už tvůj obdarovanej nezná...

Offline Isca
4887 příspěvků moje polička 06. prosince 2022 10:00

Mulen A ještě zábavná a mírně filosofující  série se skoro šestnáctiletým hrdinou je Divotvůrce.

Offline Mulen
4966 příspěvků moje polička 06. prosince 2022 10:20

Isca kouknu na to, dík. Ani jedno neznám.