Prosím, nemáte nápad na úžasnou knihu pro někoho, komu je 19 a už roky miluje Stephana Kinga?
Knihy - co jsme přečetli, doporučení...
Sweet Potato Možná něco od Kariky?
continuity Babička tvl
jako ona to je dobrá kniha, ale ve 13... a musí se s tím nějak pracovat, vysvětlovat, proč to existuje a proč je to napsaný právě takhle... jak píše Jos , na světě je tolik knih, na který se pak vůbec nedostane, protože se děcka trápěj s Babičkou!!!
(Genderový dělení snad ani nekomentuju)
Sweet Potato Taky mě napadla Trhlina, to mi přijde v lecčem takový kingovský, a nebo kdyby to mohla být mysteriózní nadpřirozená detektivka, tak jsem teďka nedávno četla Sedm smrtí Evelyn Hardcastlové a vůbec to nebylo blbý, hlavní hrdina se snaží vyřešit vraždu tím, že prožívá ten samej den pořád dokola, jen pokaždé v jiném těle a z jiné perspektivy, díky čemuž je to šíleně zamotaný a člověk má u toho trochu nutkání si začít vytvářet pomocný diagramy. Jako žádná fancy literatura to není, King je sofistikovanější, ale bavila jsem se u toho dobře. A teď jsem od stejnýho autora, Stuarta Turtona, koupila druhou jeho knihu, Ďábel a temné vody, mužově ségře pod stromek, to je zas zasazené do sedmnáctýho století na loď plující z bůhvíjaké exotické destinace do Amsterdamu a opět je potřeba vyřešit vraždu, kterou doprovází všelijaké jiné okultně podivné události.
Sweet Potato Terror od Simmonse (ale ja Kinga moc nemusim). Prelozil to jeden z Medku, to je asi taky jeden z duvodu, proc je to tak skvele. Je to teda hodne pomale, atmosfera graduje, a i kdyz vite, stejne doufate...
https://www.databazeknih.cz/knihy/terror-12902
Trhlina taky usla, vic od Kariky neznam.
Sweet Potato Trhlina se mi vůbec nelíbila, ale ten Terror, co doporučuje Jos by mohl být fajn. Pokud dotyčný neviděl seriál, teda.
brrr Mně se Trhlina taky nelíbila. Strašně se to vleklo a asi nejnesympatičtější hlavní postava ever.
Garfie continuity Syn 13 let čte všechno od Válkové, pak třeba František Tichý Transport za věčnost, Prašina - všechny tři díly, komiksy - Ještě jsme ve válce, Odsunuté děti apod.
Sweet Potato Konkrétně neporadím, protože si prd pamatuju /fakt si už musím začít vést čtenářský deník/ Ale King sám občas doporučí nějakou knihu. Myslím, že zrovna zanicenyknihkupec nedávno v novinkách doporučoval nějakou knihu, která měla výborné recenze od Kinga.
Prosim vas, umely byste tip na nejakou knizku, neco ctiveho, o reseni realnych krimi pripadu? Muze jit o ceske i zahranicni kauzy. Trocha toho forenzniho zakulisi na Vanoce...mam dojem, ze tu kdysi probehl tip na neco od nejakeho Americana,ale uz nevim.
Prosím, nemáte nápad na úžasnou knihu pro někoho, komu je 19 a už roky miluje Stephana Kinga?
Jak Jos zmiňuje Terror, tak pokud to už nečetl, od Dana Simmonse by odpovídalo zadání i Temné léto, je to taková variace na To od Kinga.
Gatita asi to neni uplne, co hledas, ale ja rada ctu Borovicku
moora myslim, ze dotycny uz leccos cetl, ale dik, taky se mi od nej neco libilo.
Sweet Potato Jeste me zpetne napadlo tohle.
https://www.databazeknih.cz/knihy/hladovy-lan-441463
Je to trochu neco jako Rbitov zviratek, ale ja toho Kinga moc nedocenuju, takze me Rbitov nijak zvlast nebral.
A tohle jsem necetla, ale mela by to nyt klasika zanru
Sweet Potato Možná něco od C. J. Tudor.
Děkuju!
a máte nějaký tip na knížku pro skoro šestnáctiletého? Je to dost nárazový čtenář, teď zrovna čte Pratcherta, čítával třeba ty dětské knížky od Nesboa, kdysi Poseroutky a různé minecraft knížky.
Mulen Pokud by ho bavila městská fantasy ze současnosti vyprávěná odlehčeným stylem, kde je hlavní hrdina prastarý druid vypadající na dvacet, panteon severských, keltských, olympských a jiných bohů, včetně toho chlápka v sandálech, co umí chodit po vodě, čarodějnice, upíři, vlkodlaci, a mluvící irský vlkodav, pak Kroniky železného druida
Gatita My máme doma knížku Vyšetřovatel od Vladimíra Dzura, to by mohlo splnit zadání? Vyšetřování haagského tribunálu, válečné zločiny v bývalé Jugoslávii. Je tam i hodně fotek a tak, přijde mi to hodně popisný, zajímavý a vlastně i dost napínavý a čtivý, ale zas s Vladimírem Dzurem bývalo jednu dobu hodně rozhovorů i v telce a jinejch médiích, tak nevim, jestli to není moc profláklý a jestli to třeba už tvůj obdarovanej nezná...
Mulen A ještě zábavná a mírně filosofující série se skoro šestnáctiletým hrdinou je Divotvůrce.
Isca kouknu na to, dík
. Ani jedno neznám.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Guerlain Masterclass a my
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025