Mrakoplas on sever nebyl lepsi. Byli jsme jednou kousek od Chanie a jednou nejak pobliz Heraklionu a fucelo dost. Lepsi asi ta vychodni cast a pokud se pamatuju, piscita plaz tam nejaka byla. Ale rikalo se, ze tam je to ubytovani drazsi, ze tam jezdi dost Nemcu. My jsme to projeli s manzelem kolem dokola i napric, s nim se na plazi nelezi :D Sli jsme i tou souteskou Samaria, ale to pro deti neni vubec, i kdyz to bylo moc hezky.
Cestování
Kokoska hm hm, budem to musieť teda poriadne preštudovať. Ďakujem za postrehy. ![]()
Mrakoplas tak urcite vyberete neco hezkyho :)
Mrakoplas kolem Chanie jsou myslím takové písčité pláže. Elafonisi je krásná, ale jako výlet, bydlení tam přímo není - je to přírodní rezervace.
Ještě není marný Kypr. Tam jsou písčité pláže určitě a hlavně jdes 200 m do more a vody pořád po kolena.
Mrakoplas Jih si uplne zada auto. Byli jsme v Plakiasu a odtud vyjizdeli. Nekolikrat jsme zajeli na Preveli beach, ta je nadherna. Na severu jsem byla kdysi davno a tam jsou plaze vic piscite. Je to tam vic komercni, hodne resortu ale pro deti bude sever urcite lepsi.
Kokoska Piscite plaze by mely byt kolem poostrova Gramvousa, ale tam jsme nakonec nebyli. Ten uplny vychod mi prisel zas trochu monotonni, ale uz si to moc nepamatuju, tam jsme byli uz hodne davno. Zasahla me Spinalonga, ta ma velke genius loci. Co se tyka cen, tak neposoudim. Ale na jihu jsme byli s nemeckou cestovkou (fly and drive, ubytko jsme hledali sami), ceske cestovky tam nic nenabizely.
continuity už som na tú Elafonisi pozerala, že tam len autom na výlet, ono tam nejaké ubytovanie aj je ale služby skoro žiadne, to s deťmi nechcem.edit. tak nie, to som poplietla s inou plážou, už začínam mať guláš ![]()
Jos ja som sa vždy rezortom a veľkým plážam s ľuďmi vyhýbala, keby som ti ukázala fotky z dovoleniek, všade pusto, podľa toho som aj vyberala. Raz sa ma kamoška spýtala, či som všetkých ľudí pojedla keď na fotkách nikde nikoho
. Ale teraz chcem len aby sme mohli vyjsť z ubytka na pláž, ktorá nebude špinavá a decká sa tam mohli hrať a reštaurácia a obchod boli v pešej vzdialenosti, ostatné požiadavky som zasunula niekam hlboko, teda okrem veľkých hotelovych komplexov, to nedám :)) A prípadnú nudu vyriesime tým autom. Ale chceme len na týždeň, to ani veľa nestihneme.
Jos to je ten byvaly ostrov malomocnych? To by se i detem mohlo libit doplout tam na lodi, netrva to dlouho, ale myslim, ze jinak toho tam moc na zabavu neni.
Mrakoplas tak jedte na Menorcu, kolem Santo Tomas na jihu jsou piscite plaze, autem pul hodiny do Ciutadely, to je krasne mesto, teda to stare centrum - obchudky, kavarny, zmrzlina, ulicky, a lidi malo. A vylety k majakum by se mohly detem libit.
Kokoska sme limitovaní tým, kam teraz lieta Wizzair, máme tam kredit za stornovane letenky a musíme ho už minút, inak prepadne. Tá Kréta mi z toho vychádza zatiaľ najlepšie, aj keď mi bude trocha ľúto, že na pamiatky sa s deťmi nedostanem (alebo dostanem ale mi celý zážitok pokazia :))
Mrakoplas aha, to mi uniklo. Tak priste.
Mrakoplas to uplne chapu, taky nemam rada turisty
. Na Mallorce jsme vstavali snad v 6 a skoro vsude jsme byli sami (M. je mimochodem uzasna). Na Krete podobne, ale tam uz je vsechno dost daleko, to jsme meli smulu. Ten sever je hodne komplex na komplexu, ale treba ne vsude. Ale vsude jsem byla jako bezdetna, to je uplne vsechno jinak...
Mrakoplas já myslím, že nějaké památky dáš i s dětmi, co si vzpomínám, tak jsme tam navštěvovali samé venkovní (ruiny v písku
, moje děti by byly spokojené). Na žádný vítr si nepamatuju, když to porovnám například s Portugalskem.
Evaeva no ruiny sú zrovna to, čo ich nezaujme. Maximálne by na ne začali vyliezať
. A kde ste boli, vieš mi nejakú oblasť odporučiť?
Mrakoplas a co Barcelona, je krasna, ma plaz a pro deti (co jsem slysela) super. Wizz tam leta.
Lamicka pláž je v Barcelone super, ale je tam docela brzo u břehu hluboká voda.
Lamicka tam som bola a deti by som vzala až keď budú staršie, aby ocenili aj mesto. Majú sľúbené more a starší sa už dosť teší a ja sa priznám, že nemám rada kúpanie vo veľkých mestách, aj keď je pravda, že v Barcelone som v mori nebola, tak je to z mojej strany len predsudok (boli sme v novembri a ja ešte nachcipana).
Mrakoplas loni jsme byly v na Krétě v Malii a líbilo se nám tam

Mrakoplas pry je nejaky aquapark u Stalidy i pro mensi deti, ale nebyli jsme tam.
Mrakoplas prosím tě, to už je deset let, o moc vic si už nepamatuju. Kdybys o to stála, možná by mamka věděla. Ale myslím, že jako dobré vodítko by ti mohl posloužit i nějaký katalog z cestovky. Mívají tam popsané ty oblasti, kde je písek, kde velké resorty,...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje