betsey
To je vtipný, ale pořád lepší cestovat na Krétu a vystoupit na Korfu, než ta partička, co cestovala do Nice a vystoupila v Nis! ![]()
Cestování
Garfie tak to máš pravdu ![]()
Garfie hele, ale to se nám kdysi před 20 lety stalo. Jeli jsme vlakem za kamarádkou do Francie. Bydlela ve Virieu. No a já jsem si nevšimla, že ve Francii jsou Virieu dvě
Takze jsme večer dojeli do toho špatného, samozřejmě nikde nikdo, mobily nebyly a jediná paní, která tam byla a které jsem se svojí lámanou francouzštinou odvážila zeptat na radu, byla hluchoněmá!
Mulen
Ale to jsou nejlepší zážitky!!!
Mulen
. Dúfam, že aspoň od seba neboli stovky kilometrov!
Porto v červenci (bez dětí), je to dobrý nápad? Bude tam horko? Měli bysme tak tři dny a nechceme je strávit na pláži.
Evaeva letím začátkem června a doufám, že vedro nebude, neb chci podnikat hlavně městskou turistiku. A bohužel v květnu jsem letět nemohly. V červenci bych měla strach, že vás to na tu pláž donutí jít. Byla jsem v Lisabonu na konci května a vedro bylo velké. Nefoukalo ani u majáku na konci světa.
Teraz som zistila, že Grécko uznáva certifikát o prekonani covidu len 90 dní. To už bude mať syn viac a tento týždeň dosiahol 5 rokov. Bez testu ho nepustia ani do mhd, reštaurácie (vnutri) atď. Ešte by som ho stihla dať zaočkovať ale kvôli dovolenke sa mi to nechce (aj keď na jeseň som ho mala v pláne dať ak by bola situácia zlá). Mne vôbec nedošlo, že už má 5 a výnimky sa naňho nevzťahujú
.
Malvin my máme volno jen na začátku července právě
Mrakoplas V Řecku je to u dětí tak, že stačí čestné prohlášení rodičů o tom, že si ráno udělal Ag test. Mají na to formulář v aj a řečtině-tady. Normálně mu vždycky ráno udělej doma samotest a pohoda. Na příjezd totéž, Ag nesmí být starší 24 hodin, PCR má delší platnost, teď přesně nevím kolik. Kažodpádně před vstupem musíš vyplnit nějaké to prohlášení o příjezdu, které ti vygeneruje QR kód. Můžeš ho vyplnit za celou rodinu a ptá se to tam na "situaci" (teda očkování, prodělání, test atd.) jen toho hlavního člověk, který to za rodinu vyplňuje. My na to prošli bez mrknutí oka všichni.
Evaeva poučena Lisabonem si tentokrát beru i plavky. A možná tu dopadne jako Paříž v červnu, kde hodně pršelo, byla zima a já nosila na sobě vsechno, co měla s sebou
.
Garfie to prohlaseni o prijezdu uz neni do recka potreba.
Evaeva my sme boli v Porte prvú polku augusta a teplota sa nevyšplhala vyššie ako na dákych 22 stupňov
boli sme tam týždeň a odtiaľ pokračovali do Lisabonu a tam už bolo 30
Zarinya Tak to je nějaká novinka. My byli v polovině března a ještě jsme ho museli mít. Ale kontrolují teda očkování nebo potřebuješ test? Ono totiž to prohlášení to nakonec hrozně urychlilo, vůbec nic nekontrolovali a prošli jsme čtyři na jeden papír, bez zádrhelu.
Garfie to nevim,to se musim zeptat.Ja nezjistuji nic,protoze mam tri ockovani,ale,ze uz se nevyplnuje ten prijezdovy formular mi rikala recka kamaradka a i muz.
Zarinya Už to čtu, zrušili to 15.3., tak to nás minulo úplně těsně! :-) Musíš mít očkování nebo test AG 24 hodin, nebo PCR 72.
betsey to by bylo super! Nám o koupání moc nejde. Máma by si vzala děti na pár dní, tak přemýšlíme, co s nimi. Taky je možné, že zůstaneme v Čechách ![]()
Garfie ja som včera tie podmienky študovala, našťastie na prílet stačí prekonanie do 180 dni (tam je to zjavne zjednotené v rámci EU) a v rámci krajiny budeme musieť riešiť tie samotesty. Len sa trochu obávam, aby to dovtedy nezmenili a keď prestanú samotesty uznávat, už ho nestihneme dať zaockovat.
Kokoska Portugalsko mame taky projeté, nadhera ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje