Cestování

09. srpna 2014 10:36
Offline Karja
44197 příspěvků moje polička 23. května 2022 21:21

andulka01 Ráda bych ti něco poradila, ale moc nevím co...když tu vidím doporučení na tu Zahrádku, tak všude u prehrady je zákaz vstupu, ale normálně se všude dá, občas slyším že někdo dostal pokutu, ale myslím, že musel hodně drzkovat, u Želivky jsou ještě zajímavé Hitlerovy mosty, ale to už je Středočeský kraj. Já mám ještě ráda Želiv, je tam krásná vycházka podle řeky, ale jak se píše výše to enormní kácení hodně ničí krajinu, pak je tam kláster, ale nebyla jsem tam. Pak tu vloni psala continuity, že se jí moc líbila Lipnice a ty kamenné sochy tam.

Offline continuity
42333 příspěvků moje polička 23. května 2022 21:54

Karja klášter Želiv je super, já bych zkusila i Sázavu, ale já jsem na ty sakrální památky dost vysazena.

Díky za tu Lipnici, já jsem byla líná to hledat. Tam je ten les hezky. 

Offline continuity
42333 příspěvků moje polička 23. května 2022 21:56

Ještě jsou hezké výlety u nového Města na Moravě, Devět skal, Tři studne a tak. Pořád ty lesy nejdou poničené, jen nevím, jestli to už není mimo trasu. Klidně tam doporučíme konkrétní výlet. 

Offline luciole
1213 příspěvků moje polička 23. května 2022 21:57

andulka01 

Krásná technická a kulturní památka přehrada Pařížov, ukrytá v lesích - bohužel dneska už se nedá přijít přes hráz...

A nedaleká zřícenina hradu Lichnice a vůbec Železné hory

Offline Karja
44197 příspěvků moje polička 23. května 2022 22:03

andulka01 Žďársko počítám že znáte? Tam jsou fakt moc hezke výlety v přírorode, ale je to celkem turistické už. Město jako takové nějak extra hezké není, ale Zelená Hora a její bezprostřední okolí za nějakou procházku taky stojí. A taky to údolí Doubravy je fakt malebné. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. května 2022 22:25

Karja mně hrozně nadchlo to museum ve Žďáře

Offline belmonte
43 příspěvků moje polička 23. května 2022 22:33

Karja v Zahrádce je teď 18. června pouť. Na té jsem teda nikdy nebyla, ale jinak jsem tam byla mockrát a nikdy jsem nepotkala živou duši 

a moc krásný jsou kostelíky pod Lipnici, v Dolním Městě, Loukově, v Řečici 

Offline Karja
44197 příspěvků moje polička 23. května 2022 22:39

belmonte Na pouti jsem taky nebyla. Vloni jsem se chystala na noc kostelů nebo nějakou večerní akci, kde byl otevren i kostel vevnitř, ale děti usnuly pozdě. Tak snad letos! Známá tam měla svatbu, venku teda před kostelem, ale prý s tím bylo hrozně moc vyřizování.

Offline belmonte
43 příspěvků moje polička 24. května 2022 06:53

Karja letos je to zase, v Loukově i odpoledne, děti můžou taky, je jich tam vždycky spousta 

https://www.podlipnickekostely.cz

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 24. května 2022 10:56
Reakce na KonečněTady:

Lamicka Nám se pro víc rodin s dětmi moc líbilo tady https://www.farmaruzova.cz/ubytovani/

Lamicka ​Tady jsme byli letos už potřetí, je to tam opravdu moc fajn, umazlený zviřata jako bonus pro děti. Jen nemají polopenzi, pouze snídaně. Ale zato z domácích produktů. 

Offline Karja
44197 příspěvků moje polička 24. května 2022 11:00

belmonte Díky za tip, asi se tam podíváme. Tyhle akce pro děti a dospělé budou u mě letos nejvyhledavanejsi. A ani jsem tam nikdy nebyla. 

Offline andulka01
12759 příspěvků moje polička 24. května 2022 12:04

Karja continuity luciole belmonte Všem moc děkuji, myslím, že na týden je toho spousta
Většinu pojedeme ve všední dny, takže snad žádné tlačenice. Lipnici, Želiv a Sázavu znám, ale ráda se tam stavím znovu (teda Lipnici na kole si asi odpustím, minule jsem tam málem vypustila duši ).

Offline Karja
44197 příspěvků moje polička 24. května 2022 12:14

andulka01 No co, musíš prostě tlačit!:-D. Tak pak dej vědět, pro co jste se rozhodli. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. května 2022 09:36

Takže pokračuju v cestování prstem po mapě:)

Nakonec možná pojedeme na pár dní do Drážďan. Máte nějaké tipy, co nevynechat v okolí (příroda, města, cokoliv)? Taky by se mi hodil tip a nějaký fajn hotel buď na okraji Drážďan nebo někde v blízkém okolí s dobrým spojením do centra. Předem děkuji.

Offline continuity
42333 příspěvků moje polička 26. května 2022 10:13

Evaeva a co tak Bad Schandau? Do Drážďan se dostanete i vlakem. Bydleli jsme tam kdysi v nějakém hotelu, jsou tam termály (výborný relaxační bazén), kolem je toho tak na týden. Doporučuji každopádně pevnost Konigstein. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. května 2022 10:22

continuity tak zrovna tam už jsme byli. Ale co ty skály okolo? Stojí za to, nechodí tam zástupy? Vlak byl právě první volba, ale nakonec tam budeme asi 4 noci, tak bych se chtěla podívat po okolí, proto hledám hotel mimo centrum.

Offline continuity
42333 příspěvků moje polička 26. května 2022 10:36

Evaeva no však, z Bad Schandau do Drážďan vlakem. 

Sasko je úžasné, lidí je tam asi v sezóně hodně, těžko říct, jak s tím zamával COVID. My tam byly nějak na konci zimy, protože jsem se zrakvila na lyžích a bylo vylidneno.  

Na SV od Drážďan ještě určitě stojí za návštěvu Moritzburg. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. května 2022 10:38

continuity Jo takhle, to není špatný nápad

Offline continuity
42333 příspěvků moje polička 26. května 2022 10:46

Evaeva hodila jsem to pro jistotu do idosu, jede něco po půl hodině, celkem 45 minut a poslední jeden někdy v 11 večer. 

Až do Pirny ta trať bude hezká. Já tu městskou turistiku absolvují radši hromadnou dopravou. To parkování je už všude prisernej vopruz.  

Offline Tabea
7863 příspěvků moje polička 26. května 2022 21:08

Evaeva kdybyste bydleli mimo, nebo vyráželi vlakem po okolí, koukni na 9€ Ticket. Platí na regionální vlaky i na tramvaje, metro, ..