Cestování

09. srpna 2014 10:36
Offline Kokoska
34402 příspěvků moje polička 06. července 2022 22:33

A hrad musi byt, tohle je Harlech

Offline Kokoska
34402 příspěvků moje polička 06. července 2022 22:34

Omlouvam se za zkresleni, obcas fotim na siroky objektiv a srovnam to az doma v PC.

Offline continuity
42333 příspěvků moje polička 06. července 2022 23:01

Offline continuity

Offline continuity

Offline Karja
44200 příspěvků moje polička 06. července 2022 23:04

Kokoska Stejně viď, v tomhle hradu dřív bydlet....fuuuu, zlata dřevěná chalupa snad:D

Offline continuity
42333 příspěvků moje polička 06. července 2022 23:10

Jeseníky jsou krásné, ne, že je. Ale musím říct,že čtyřhvězdičkový hotel, kde nám za sedm dní 2x zvládli vyměnit ručníky (Ato musely děti pověsit na dveře tu úklidovou cedulku a já na paní trochu číhat) a jednou vyluxovat předsíň. 2 číšnice máji k večeři na starosti 30 stolů + plus bufet, takže pití nám k večeři zvládly přinést za ten týden jednou. No nevím, asi by si měli trochu vstoupit do svědomí, protože cena byla rozhodně čtyřhvězdičková. 

Co musím opravdu hrozně pochválit je kvalita průvodcu všude. Prakticky ani jednou jsme nenarazili na nějaký odrecitovany výklad.

Výborná průvodkyně byla ve hornickém skanzenu, učitelka a fakt ji to šlo. navíc spousta zajímavostí, furt se děti na něco ptala. Stejně tak dnes renesanční okruh ve Velkým Losinách. To bylo lepší než přednáška z dějepisu. Téměř žádné data, ale zato ohromně moc různých střípků ze života, vývoj za pět generaci, proč se ty věci děly a jak spolu souvisely. Naprostá paráda. 

Offline continuity
42333 příspěvků moje polička 06. července 2022 23:12

Karja no dnes nám to právě vykládala ve Velkých Losinách. Ze ani ty renesační zámky moc vhodné k bydlení nebyly. 

Hned jak to šlo to buď přestavovali nebo dostavovali. 

Offline Garfie
28247 příspěvků moje polička 07. července 2022 00:47

continuity To jsem ráda, že si to užíváte, ty jo, mám je za rohem a už jsem v Jeseníkách dlouho nebyla! Jinak co se těch hotelů týká, tak jsem zrovna nedávno četla nějakou reportáž, jak se strašně Jesenické hotely a restaurace potýkají s nedostatkem personálu, protože jim během covidu odešli zaměstnanci a nejsou schopní je přitáhnout zpátky. Nějaký majitel hotelu říkal, že nutí celou rodinu uklízet a podobně, že je to fakt na hraně a třeba má jen jednu pokojskou, že vůbec není schopný vykrýt služby. 

Offline baltik
4962 příspěvků moje polička 07. července 2022 01:27

Garfie nerozporuju to, jen by me zajimalo  kam vsichni ti lide zmizeli, totez prece rikaji i vsechna letiste o personalu

Offline notna
9259 příspěvků moje polička 07. července 2022 01:40

brrr Děkuji  moc! Jsi moc hodná, že jsi si dala práci to sepsat. Jedeme na týden. Teď tedy nevím, jestli to není málo :-) Máme v planu i Wieliczku, což sebere asi celý den. Pokud bych mohla požádat, tak by mě zajímalo, zda lze pořídit nějaké výhodné jízdné na hromadnou dopravu . Přijedeme vlakem. Jsem na to zvědavá. Zatím jsme vždycky jezdili všude autem.

Offline Garfie
28247 příspěvků moje polička 07. července 2022 01:48

baltik Taky jsme se o tom doma bavili! Já myslím, že velká část těchto zaměstnanců (třeba ty pokojské) byli často cizinci, kteří se během covidu vrátili domů. A velká část se chytla eshop skladech nebo v rozvozových službách, jako Rohlík, DPD nebo eshop skladech a podobně, které jsou hodně na vzestupu. 

Offline baltik
4962 příspěvků moje polička 07. července 2022 02:15

Garfie jo, ty rozvazky je to jedine, co me taky napadlo. 

Offline Tabea
7863 příspěvků moje polička 07. července 2022 05:54

continuity ty ručníky mě zajímají. Hodili jste je na těm a stejně je nikdo nevymenil? Kdysi mi vykladala kolegyně, že jim na dovolené (nevím kde) ručníky ze země navěsili zpět.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 07. července 2022 06:26

continuity Rýžujete zlato? My tam byli celé odpoledne.

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 07. července 2022 08:50

Fakirka doufam, ze to vsechny nenapsaly uz prede mnou, ale pro me je srdcovka westerplatte (nejlepsi je tam vyrazit mhd, bus stavi pred nadrazim). Pokud mate vic casu, super je jednodenni vylet lodi na poloostrov Hel, skvela je i sama plavba. Miluju taky Mariackou ulici, jsou tam mala sperkarstvi a prodavaji tam hezke drobnosti s jantarem. Za ni je pak obrovsky kostel, kde je mozne vystoupat na vez. Lezla jsem na ni cca pred 8 lety a tehdy to bylo dost dobrodruzny pro me jako pro cloveka se zavratemi, schody jsou podel zdi a chvilema je zabradli dost rozviklane... ale treba to uz zkultivovali. Pak tam je samozrejme centrum solidarity pamatnik hrdinnych obrancu posty i muzeum wwii, ktery jsem zatim nestihla. A na jednodenni vylet je super hrad Malbork. Ten me uplne dostal, prohlidka trvala snad 4 hodiny, jak je to rozlehly. Jezdi tam z Gdansku primy vlak.

edit: opraven jeden vtipny preklep :)

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 07. července 2022 08:55

Victoria Kokoska obe mate krasne fotky. Tyhle krajiny ja fakt muzu :) a se sympatickejma Danama souhlasim! Zazila jsem, ze si k vam prisednou na lavicku jen proto, ze maji pocit, ze jste osameli.

Offline continuity
42333 příspěvků moje polička 07. července 2022 09:11

Tabea já jsem je našla večer na stejně hromadě, jako ráno nechala. Pokojská tam vůbec nebyla. A to několik dní, ne jeden, ale brala jsem to tak, že je vikend. Čtvrtý den ráno už jsem na ni číhala, ať nám alespoň doplní toaleťák a vymění ty nejhorší ručníky.

Garfie já tomu i rozumím, že nejsou lidi. Ale pak je potřeba ten provoz zreorganizovat. Třeba asi nevadí, že nebude na stole nachystaný príbor, když si ho můžu někde vzít a stejně tak můžu požádat hosty o odklízení nádobí. Ale večeře bez pití nemá řešení. ( Teda na, ale musíš utíkat do baru v lobby). Nebo nechám k dispozici postmix, to skoro nic nestojí.

Pokojská vůbec ty ručníky na vozíku nemá, takže pro mě musí někam běžet. Možná kdyby se provozní edukatívne projel po Evropě, nějaké další vylepšení ho ještě napadnou. 

Už teda ani nemluvě o tom, že je to za stejnou cenu jako v jsme byli v zimě Rakousku a tam jsou ty služby o parník lepší. O kuchyni už nemluvím vůbec. Dezert včera byly zapečené nudle s tvarohem.

Offline continuity
42333 příspěvků moje polička 07. července 2022 09:13

Kan dítko něco naryzovalo. Mají tam úplně parádní hadankovou stezku pro děti. Hodíš kilo do kasičky, vezmeš si obálku a na konci je poklad. Fakt nadšenci, moc se mi to líbilo. 

Offline Garfie
28247 příspěvků moje polička 07. července 2022 09:28

continuity Jojo, to nerozporuju, vyřešit se to dá, chce to jen trochu kreativity. 

Nudle s tvarohem jsou náhodou super!