Kokoska no, možná se ozvu:) Já to myslela celkově, i ten sever před tím byl krásný. Jedete letos ještě někam?![]()
Nás příští rok čeká předposlední léto bez školy, tak asi využijeme toho a pojedeme třeba už v květnu někam, kde bysme se v červenci upekli.
Kokoska no, možná se ozvu:) Já to myslela celkově, i ten sever před tím byl krásný. Jedete letos ještě někam?![]()
Nás příští rok čeká předposlední léto bez školy, tak asi využijeme toho a pojedeme třeba už v květnu někam, kde bysme se v červenci upekli.
Kokoska to je takova krasa!
Kokoska Děkuji a nápodobně přeji pěkný Wales:-)
A všem ostatním děkuji za pozitivní ohlasy!
Přidám další fotky severodánského pobřeží. A další maják, tentokrát od městečka Hirtshals, to má krásnou dlouhatánskou pláž s bílým pískem. Mám to trochu jednotvárné asi, v podstatě trávíme čas dlouhými pochody po pobřeží anebo na
terasách hospod hledíce na moře:-) Je to docela boj s živly, strašně fouká, pálí
slunce, ve vzduchu je písek a sůl, pálí mě obličej, vlasy mi létají a trčí všude, v zrcadle se moc nepoznávám.... 

Evaeva v rijnu Istanbul a Bursa, taky odlozene kvuli covidu. Snad zase neprijde v takove mire, aby to padlo.
Kokoska budu držet palce!
Severní Dánsko má překvapivě písečné duny ve vnitrozemí poloostrova, duny migrují, jsou velké asi kilometr na kilometr, celkem vysoké (asi 40 metrů) a je to turistická atrakce

Victoria je to krasny! Ja to more vzdycky nasavam do foroty na zimu, ny to bych mohla koukat hodiny, i kdyz je ledovy.
Evaeva na to Norsko taky mam program, kdyby nahodou :)
Kokoska Děkuji, ano je. Covidu se hodně bojím, máme na podzim plavbu, také odložené, děsím se, že mě v Kanadě natestují pozitivní a plavba nebude ...
Victoria a muze se na ty duny? Moje dcera ma nesmrtelny zazitek z duny nekde nad Bordeaux, jak bezela dolu a pisek ji ujizdel pod nohama a pry se ji zdalo, ze lita! To byla jeji prvni cesta do ciziny. Bylo ji asi 10 a psala si denicek stylem Dnes jsem poprve uvidela more a dosla jsem si konecne na zachod ![]()
Kokoska Ano, na duny se může, celkově je to celkem pevná chůze, úplně jsem se nebořila, překvapilo mě to. Zde děti spíš válely sudy z těch prudších míst:-)
To je pěkná vzpomínka!
Victoria to je nádhera. ![]()
continuity Vy jste v Priessnitzu? Odtamtud máme spoustu veselých historek, tam se hodně zastavil čas. Jejich předstsvě romantického víkendu pro dva se budeme smát ještě dlouho.
Jinak dámy, všechno nádhera. Užívdjte si, ať jste kdekoli!
Sweet Potato už jsme naštěstí v Polsku v takovém montovaném domečku za vesnicí. Udělala jsem si pořádný kafe a čumím z okna. Kdyby tam nebylo 12C, tak sedím venku.
Konečně dovolená podle mého gusta, my ty hotely nějak nedáváme ani jeden.
Sweet Potato ale můžeš nám přispět nějakými historkami.![]()
My měli welness na přání, tak to bylo z tohto pohledu celkem fajn, co si vybereš, to dostaneš. I ten zdravotnický personál byl v pohodě. Zato ty služby v hotelu...
Jinak k pozitivním zážitkům. Včera jsme cestou navštívili tvrz Hůrka u Králíků a teda průvodce byl fakt nadšenec, bývalý voják očividně. Jen se dobře oblečte, protože z 90 minutové prohlídky udělal bez pár minut dvě hodiny, protože by nebyl schopny nám to všechno předat.
Ale parádně vysvětlil taky logiku těch opevnění, proč to bylo navrženo právě tímto způsobem a za to byla na tu dobu opravdu technologická i vojenská špička. Škoda, že to tehdy nestihli dostavět a dovybavit, možná i to rozhodování by probíhalo jinak.
Do kolen mě dostal výraz: odpočinková činnost a pak dotaz jedného účastníka, že jak dlouho teda ty bunkry odlévali, když byly tak perfektní. Vyuka novější historie má očividně dost mezer.
continuity Wellness byl v pohodě, až na to, že nám to rozepsali tak nesmyslně, že bychom se celé dva dny v podstatě nepotkali. Možná jiný level romantiky? ![]()
No ale hotel. Jde asi o to, že to je primárně lázeňské zařízení. Takže nás ubytovali na pokoji se dvěma oddělenými postelemi a dveřmi polepenými povely, co všechno nesmíš. Navštěvovat se na pokojích. Stěhovat nábytek. Zamykat se na pokoji...
Jídelna. Večeře bufetová, na umakartu. Jeden večer jsme měli v ceně "romantickou večeři se šampaňským a svíčkami" Na kdy ji chcete?
Tak asi co nejpozději, léto, dlouho světlo, chceme být dlouho venku...
Opatrně špitneme, že na osmou. No to neexistuje, to už v kuchyni dávno nejsou! (No jo, lázně, večeře od pěti)
Vyškemráme tedy v sedm. A romanticky večeříme. Mezi ostatními lázeňskými hosty čníme jak bolavý palec, umakart nám přikryli bílým ubrusem, na který hodili pár umělých orchidejí. Teplé demíčko. A k oknu natáhli improvizovaný paraván, aby ta ubohá svíčka trochu vynikla.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.