continuity Na Hůrce jsou úžasní srdcaři. Škoda, že tihle nadšenci postupně vymírají.
Cestování
continuity Sweet Potato Do lázní Jeseník jsem jezdila s dcerou. Bylo to vždy perfektní. Ale v měřítku lázeňský pobyt. Servis i jídlo dobré. Ale dostávat stejný standard za peníze, které platí rekreant je neadekvátní. Já si původně myslela, že to mají nějak oddělené. Ale ne. Když přijel někdo za námi a bydlel v Priessnitzi, dostával to co my na pojišťovnu. Jak píšete, pokoj s instrukcemi, jídlo školní kuchyně /sice dobré, ale furt je to něco, na co člověk do restaurace fakt nejde/ atd. Je to škoda, je tam fakt krásně, lázně skvělé, wellness, upravené okolí.
Sweet Potato no jo, večeře od pěti jsou teda fakt jak v nemocnici. Ale asi se zlepšili, výběrová strava se podává v restauraci na stolech s dvema ubrusy a živou květinou ve váze, zato konec v 18,30.
Vlastně tam nevařili vůbec špatně, asi jako ve výborné školní jídelně, což mě osobně vyhovuje. Děti byly výslovně nadšené.
Sweet Potato neboj nevymiraji, průvodce na Hůrce byl mladší než já a na Stachelbergu má muž kamaráda, je o něco málo starší, ale hned tak myslím neumře. Mají to teď různé spolky, těch nadšenců je myslím pořád dost. Zrovna nám ukazoval prototyp střely Rochling, kterou dostali darem od nějakého německého důchodce. ( Jsou celkem tři). Musí to mít neuvěřitelnou hodnotu. A pořád tam vyrábí další expozice.
To jsou všechno tak úžasné fotky! Rozhodně se musím ještě v tomhle životě vypravit do Walesu, severního Dánska a Polska.
continuity Nás taky prováděl kluk, pod 18. Ale obecně, celirepublikově, jim věkový průmer stoupá.
Sweet Potato
pěkná romantika
Ďakujem za krásne fotky a zážitky. My sme zatiaľ len doma a môžem len dúfať, že nám v auguste vyjde mala dovolenka na Slovensku.
Dnes jsme využili pochybného počasí a vyrazili do skal (Velká Hejšovina) na místo, které jsem původně kvůli davům chtěla radši vynechat. A nakonec se udělalo hezky.

continuity to vypada skvele ![]()
Lilly_Ku skvělý to opravdu je, akorát tím pádem hodně lidi. je tam regulovaný vstup 400 lidi za hodinu. Podle webu měli ještě 150 míst mezi 13 a 14, kdyz jsme tam lezli my a celkem to šlo, ale v těch exponovaných dnech si to nechci radši představovat.
continuity tak z tech fotek to ale vubec neni poznat :)
Pár postřehů z Florencie pro Luna
O Dómu, Gallerii Uffizzi a tak ti asi psát nemusím.
Do Dómu jsou pekelné fronty, měli jsme předem koupené lístky na Brunelleschiho okruh a i tak jsme jednu část vzdali. Doporučila bych Muzeum dell'Opera del Duomo. Je hned za Dómem, moc lidí do něj nechodí a je tam spousta originálů a zajímavostí.
Měli jsme štěstí na dočasnou výstavu tří Michellangelových piet, nevím, jestli tam budou ještě na podzim.

Vystoupat na Zvonici je skoro stejně zajímavé jako na vršek Dómu. A bez front.
Otázka k diskuzi:
proč jsou součástí výmalby kopule automatické pračky? ![]()

Donatellova výstava v Palazzo Strozzi je bohužel jen do konce měsíce. Neskutečné.
Nejsilnějším zážitkem ale byla Donatellova Máří Magdalena v Muzeu dell'Opera.

Parfumerii Santa Maria Novella už jsem opěvala v parfémovém vlákně. Jen ještě napíšu, že je obrovský rozdíl, jestli jdeš do jejich "hlavního stanu" za stejnojmennou bazilikou, nebo jen do malé pobočky.
continuity Velka Hejsovina - tam jsme byli a je to pekny, ale lidi hodne.
V Palazzo Strozzi je i výstava Let's get digital! Volně přístupná projekce v atriu muzea je úžasná, zbytek nás moc neoslovil.
Video kdyžtak na ig.

Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje