Kokoska Emerald na velssky horniky mam vzpominku z gymplu. Byli jsme ve Walesu na navsteve partnerske skoly a vzali nas tam do nejakejch dolu a ja jsem poprve v zivote zjistila, ze muzu nerozumet nekomu, kdo mluvi anglicky
ti stari panove meli brutalni prizvuk. My jsme na ne jen zirali a snazili se pochytit aspon kazdy druhy slovo. Myslim, ze hlavu v pejru mela i nade jinak vyborna anglictinarka![]()
Cestování
razorblade ono tady dost lidi mluvi velssky a anglinu se uci ve skole jako cizi jazyk. Ti starsi asi moc neumi. On je casto problem rozumet i lidem v hotelu.
Sweet Potato Donatelova Máří Magdalena a Michelangelova Pieta Rondanini jsou pro mě naprosto fascinující sochy. Kdybych se mohla setkat s Michelangelem, asi bych s ním mluvila hlavně hlavně o téhle Pietě :-).
Kokoska vazne? Nam v ty skole velsstinu vysvetlovali jako velmi okrajovej jazyk, kterej se ucej jen aby se nereklo. A mam pocit, ze ti panove mluvili anglicky. Jen tak nejak... jinak
jezis ale na Wales mam super vzpominky, na tamni vesnicky hospody!![]()
Boli sme na par dni na Orave. Prenajata chatka pri potociku pod lesom mala neskutocne vybaveny exterier pre deti ako 2 domceky, 2 smykacky, 3 hojdacky, 2 male pieskoviska, trampolinu, domcek na strome, hracky a pre dospelych virivka a kryty gril s pizza pecou. Interier bol strasne preplacany dekoraciami na prizemi a na poschodi nebola dekoracia vobec co si oddychli moje oci od vizualneho bordelu. Bola tam aj sauna ktoru nikto nevyuzil. Minusom boli strasne prudke schody na poschodie (uplne nevhodne pre deti) a jedina minikupelna s wc a sprchovym kutom kde poriadne netiekla voda. Takato velka kapacita lozok mala mat este druhu kupelnu lebo bol problem uz pri 2 5rocnych detoch a 4 dospelych z toho 1kus v prvom trimestri takze furt obsadene wc. Strop prizemia resp podlaha poschodia boli len latky na tramoch takze ziadne odhlucnenie aj pri chodeni opatrne po spickach a dupalo to a hlasno vrzgalo aj tak. Napriek nedostatkom je ubytovanie vhodnejsie pre nizsi pocet ludi tj max 4-5.
razorblade ono pry je to ruzny v ruznych oblastech Walesu, nepamatuju si presne kde to maji jak rozdeleny. Ale dvojjazycne jsou vsechny napisy na budovach, smerovky na silnicich, vsechno. Zajimavy, ze nekde byla welstina prvni, nekde je prvni anglictina. Ale anglicky mluvej vsichni nejak jinak ![]()
eless pošleš mi prosím odkaz na tú chatu? Ten exterier znie super, to mi vyváži aj nepohodlie v interieri, znie to ako raj pre Alicu
eless ja nechápem vetu: bola tam aj sauna, ktorú nikdo nevyužil. To sa dá? ![]()
U nás vliezol muž do nášho prenajatého domčeka a prvá veta bola: večná škoda, že tu nie je sauna.
Inak tie kúpeľne spojené s WC vo veľkých apartmanoch sú mor. To je koľkokrát problém aj pre nás štyroch, končí to tým, že si tam lezieme hlava nehlava. ![]()
continuity ja treba miluju vedro,ale saunu vubec.![]()
Zarinya Vedro jsem milovala v mladých letech, teď dávám přednost teplu, ale v sauně jsem byla přesně jednou. Nemám ráda prudké střídání teplot a vlastně mi tam vadí víc věcí.
Hanka H já se třeba po sauně nechladim, ale vlezu si tam na prohřátí po lyžích moc ráda. Po fyzickém výkonu mi je zima kolikrát i v létě.
continuity Jo, tomu prohřátí rozumím, ale já bych ji musela mít soukromou, doma za barákem
.
continuity sauna po lyžích
to byly naše nejlepší dovolené, ještě před dětmi, pěkný hotel s wellness v Alpách. Já teda saunu mužů kdykoliv, ale naopak miluju to schlazení poté, nejsem ráda, když někde nemají bazének, ale jen sprchu. Do sauny chodím ráda i v horku, právě kvůli tomu schlazení![]()
Kokoska Wales je krásny
Muž je polovičný welšan, jeho mama odtiaľ pochádza a má vo Walese rodinu. Veľmi radi tam chodíme. Majú nádhernú prírodu a pláže a keď sa vydarí počasie tak je to super. Akurát na ich prízvuk som si dosť dlho zvykala ![]()
999 Koukám, že jsem napsala madony, opraveno.
Socha všech soch, pro mne. A vidět ji takhle zblízka, sama, v klidu, zážitel.
Ty druhé dvě jsou taky krásné. Ale tamta je jen jedna. ![]()

Sweet Potato Vnímáme to úplně stejně. Socha soch.
Evaeva
saunu úplne milujem a to schladenie potom, to je paráda. Ale čo neznášam, sú bazény s teplou vodou. Pre nás s mužom ísť spoločne do welness, to je hádka zaručená. On neznáša saunu a najradšej by dve hodiny sedel v teplom bazéne a ja zasa naopak. Mne teda nevadí sa rozdeliť, ale jemu áno. No toto nie je ideálne trávenie voľného času ![]()
betsey tak to my se naštěstí shodneme:) Vířivka je fajn, ale jen na chvilku, sauna je sauna. Co teda moc nemusím a muž naopak ano je pára
continuity da sa. Ja sauny neznasam, tehotna nesla a chlapi sa potili pri ohni. Pocasie bolo celkom teple. Vyuzila som virivku ![]()
Evaeva vírivka je fajn aj pre mňa, ale ja myslím normálny veľký bazén s teplou termálnou vodou, kde vlezieš a máčaš sa tam v podstate bez pohybu, ani to nebublinkuje
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje