Cestování

09. srpna 2014 10:36
Offline Garfie
28247 příspěvků moje polička 06. března 2024 22:23

Kokoska To asi ano, jede druhé kolo, takže víš jak...

Offline Kokoska
34402 příspěvků moje polička 06. března 2024 22:29

Mrakoplas jedte na Menorcu, je tam klid, autem se tam jezdi dobre a plaze na jihu jsou krasne a pisecne. Da se jet do Mahonu a plout lodi, jezdi i s pruhlednym dnem. Na druhem konci ostrova je prijemna Ciutadela s hezkymi ulickami a dobrou zmrzkou, v pristavu jedna restaurace vedle druhe, vsude dobre varili. Jinak se daji objevovat majaky, ukryte plazicky v zalivech, prehistoricke kamenne stavby, moc se mi libil stary lom, ktery je upraveny na zahradu a trochu bludiste, uprostred s fontankou, takove az magicke misto. Byla jsem tam nekolikrat a klidne bych jela zas.

Offline Kokoska
34402 příspěvků moje polička 06. března 2024 22:35

razorblade nemluvim o setrvale spatnem pocasi, ale bourky, dest nebo mlhu jsme v Portugalsku nejaky den zazili snad vzdycky, proste u toho oceanu se to stridani trochu da cekat.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 06. března 2024 22:35

Kokoska ja idem podla cien leteniek, takze tak su nejake prijatelne na Menorcu, kludne idem aj hned! Ono sa to v styroch uz celkom predrazi. Ked si spomeniem, ze do Thajska s Qatarom som letela za 350 Eur, to bol iny low cost

Offline Kokoska
34402 příspěvků moje polička 06. března 2024 22:38

Mrakoplas tak to bohuzel nevim, jake jsou ted ceny. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 06. března 2024 22:42

Kokoska no skusila som pozrieť a najlepsia letenka za 330. No tak nic :D Ale vyzera to tam pekne. 

Offline Garfie
28247 příspěvků moje polička 06. března 2024 23:35

Já mám pocit, že to jsou přesně ty destinace, kam se dostaneš nejlíp s cestovkou. Je to paradox, že vzdálené země se dají procestovat výrazně levněji po vlastní ose, než Evropa. :-) 

Offline continuity
42333 příspěvků moje polička 07. března 2024 08:05

Garfiejá ti nevím, ono to na začátku vypadá s cestovkou možná levněji, ale pak začneš dopočítávat ty poplatky a příplatky za volitelné vstupy, většinou v tom programu není oběd a jsem na tom stejně. Kdybychom se v tom Římě s jídlem trochu krotili, taky nás to stojí 2/3 max. 

S čím souhlasím, že Evropa je na cestování dražší než některé jiné destinace. 

Offline Garfie
28247 příspěvků moje polička 07. března 2024 08:23

continuity Já  spíš myslela, že se někam přepravíš, máš hotel a letenky a jdeš si po svým. Evropská města, jako je třeba ten Řím je něco jiného, ale takové ty ostrovy, Malorka, Kanáry, Korsika...tam si myslím, že se levné letenky shání hůř.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 07. března 2024 08:39

Garfie to bych taky řekla. Ale funguje to jen v případě, že chceš bydlet na jednom místě.

Offline Friga
2044 příspěvků moje polička 07. března 2024 09:34

Mrakoplas ja na Malte stravila pred dvema lety dva mesice na praxi. O vikendech jsem mela volno a jezdily jsme se spoluzackou na vylety autobusy. Doprava mi tam prisla celkem silena, nevim, jestli bych tam chtela ridit :) Pokud chcete jezdit autobusy, dala se predem objenat karta, pres kterou listky staly polovinu. V autobuse melo byt mozne platit i platebni kartou, ale ne vzdy to fungovalo a muselo se platit hotovosti a nevraceli drobne. Vypsane jizdni rady byly dost orientacni, ale aplikace fungovala celkem dobre, dalo se v ni podivat na realne odjezdy z konkretni zastavky, coz vetsinou celkem odpovidalo. Ja tam byla leden a unor, jak doprava funguje v lete, netusim. Ty prehistoricke megaliticke stavby byly super a doporucuju navstivit Hal Saflieni Hypogeum, listky se musely rezervovat predem, v lete pry dost dlouho predem. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 07. března 2024 10:25

Friga dakujem. Vidim, ze doprava bude zabava :)

Offline Kokoska
34402 příspěvků moje polička 07. března 2024 10:31

Evaeva tak zrovna ty ostrovy, Menorca speciálně, jsou celkem malé, tam nevadí být na jednom místě. Teda nevadí to mně, protože na všech poznávacích dovolených pořád jedem a jsme skoro každou noc jinde, rozbalujem a balíme, už jsem se naučila "bydlet v kufru". Tak je mi docela vzácné být týden na jednom místě. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 07. března 2024 10:47

Kokoska on taky dospělý zvládne klidně tři hodiny denně v autě, děti by z toho byly otrávené. Ale samozřejmě se člověk může omezit třeba na jižní část. Prostě možností je spousta a nikdy se nedá vidět vše.

Offline Garfie
28247 příspěvků moje polička 07. března 2024 11:24

Zrovna kupuju letenky na léto a hurá, Rakušáci obnovili přímé lety z Vídně, teda jenom na letní sezónu, ale super! Ovšem rozdíl mezi letem tam a zpátky je dvě hodiny , to je docela mazec!

Offline andulka01
12759 příspěvků moje polička 07. března 2024 11:25

999 ohó, ty tam nemám, děkuji!

Offline Amy_Mee
148 příspěvků moje polička 07. března 2024 11:47

tina ZOO, Prater, Haus des Meeres jasné, ale moc se nám/dětem líbilo Technické muzeum. Jako mokrá varianta super https://www.technischesmuseum.at/

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 07. března 2024 12:43

Friga este sa ta spytam..ja by som si rada pozrela pobrezie, utesy atd..to sa da asi len autom alebo sa na taketo miesta dostanem aj busom?

Offline continuity
42333 příspěvků moje polička 07. března 2024 13:24

Garfie zemekoule docela rotuje, kdyby nebylo gravitace odletavame jak kapky ze psa.

Teď jinak proběhly nějaké zprávy, že se snad rokuje od zavedení linky Praha - Tokio. Tak to třeba klapne taky.

Offline continuity
42333 příspěvků moje polička 07. března 2024 13:26

Garfie tak vždy je možnost koupit u cestovky jen letenky a myslím že Smart prodává letenky i na chartery. 

Cestovka to má určitě levněji, asi to chce se přeptat.