Kokoska To je krása!
Cestování
Kokoska Díky, vidíš, to mě nenapadlo, jak tam vlastně topí, to je taky zajímavé. Olejová kamínka se objevují i v literatuře třeba ze Skotska, ale myslela jsem, že je to něco, co se už nepoužívá, přesně kvůli ekologii.
Mrakoplas děkuji tobě i ostatním za tipy. Kdyby kohokoli cokoli ještě napadlo budu rada, zatím nejsem vubec rozhodnuta... zvažuji i to Zakopane pripadne, no uvidim...
jinak btw tu Oravici v rohacich znám, jsou tam hezke male termaly, da se bydlet přímo v nich, mají tam pár apartmánů a vstup v cene; byli jsme tam loni i rok před tím vzdy touto dobou, je to moje nouzovka i nyní, ale ráda bych byla pro změnu. To je teda zase tip ode me, ta (ty?) Oravice s malými dětmi fajn (teda mám jen zkusenost všední dny před echt sezonou)
Neviem, co uz to bolo zmienene, ale uprednostnila by som Chocholowske Termy pred Oravicami. Ovela vacsie, plus cast pre deti rozneho veku. A su iba kusok za hranicou. Listky sa daju kupit online, dokonca aj cez zlavomat.
cudzinka to neznám! Mrknu, děkuji za tip
Myrtila jeste k tem stavbam - ty puvodni nejstarsi domky byly kamenne, s kamennou strechou a na ni byla jako izolace trava. Dodnes tu jsou ty zelene strechy dost videt i na novych domech. Mela jsem, ze proste nasejou travu, ale maji takove travni dlazdice, dneska jsme videli, jak to na jednom dome menili.
Prvni den jsme se namlsali slunicka, ted uz je skoro porad zatazeno. Ale zatim jsme zmokli jen jednou a jen chvilku a ne moc, pry temer zazrak! Zato je porad sileny stdeny vitr, chodili jsme dneska po utesech a bylo to o strach, strasne silne poryvy.

A jsou tu fakt divny ovce ![]()

Kokoska Díky, to je taky zajímavé
Vždycky mi na cestách přijdou nejzajímavější právě tyhle každodennosti, o kterých nás třeba ani nenapadne přemýšlet, protože si nedovedeme představit, v čem všem je ten běžný život tam jiný ![]()
Myrtila ja bych tu bydlet trvale nechtela, ani v tom meste, natoz na venkove. V lete 11° se rovna zazraku, ten neustaly vitr (mezi temi ostrovy to protahuje jak kominem), v zime navic skoro porad tma... nic pro me!
Jeste musim napsat o tunelech, jednak ve skalnich masivech a taky jsou tu podmorske, spojujici vetsi ostrovy. A nekdy ten runel postavili kvuli jedne, dvema vesnicim o par domcich. Snazi se lidem ulehcit zivot. Plati se mytne, u novych tunelu dost vysoke, snad 150-200 DK za prujezd (nevim presne), usedlici maji nejakou slevu. Az se tunel zaplati, mytne se snizi tak, aby pokrylo udrzbu. Z mytneho z tunelu s vetsim provozem se plati i ty tunely do"nikam". Nejstarsi jsou snad z 80.let. Mely jen jeden pruh a mista na vyhybani aut, nektere uz byly nahrazeny novejsimi dvoupruhovymi. Hluboke jsou v nejnizsim bode cca 180 m.
Kokoska ty ovce jsou roztomilé. ![]()
Všechno, co píšeš, je zajímavé. Nezmínil průvodce nějaký čtivý román, který by si člověk měl přečíst, když by ho život na ostrovech zajímal více?
Malvin ne, ale muzu se zeptat.

Kokoska ty útesy jsou parádní! Ale žít bych tam taky nechtěla ![]()
Dlouhý muž

Kokoska mas nadherne fotky. Jak nekdo posila fotky od more a vedra jsem naprosto v klidu, ale ten sever
Jsem si i trochu zazavidela![]()
monis dik:) zrovna jsem dneska rikala, ze snad radsi tech 8 km v tom vetru nez na slunci ve 35°.
Malvin nasla jsem na internetu, mohlo by to byt zaiimave. Rozhodne popis
"podivne ostrovy neustale bicovane vetrem" sedi
https://www.cbdb.cz/knizni-serie-5318-trilogie-z-faerskych-ostrovu
monis mně ten sever taky láká. Jako tohle už k životu úplně není, ale na dovolenou rozhodně. Do severu zahrnuju i Británii
Sweet Potato
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje