Potrefenáhusa Ja ted sklizim krasnou mrkev ve skleniku, setou na podzim.
Kytičky aneb zelené prsty...
černá káva Já sklizela hořkou zakrslou pidimrkev, kde vzešla tak každá pátá
Potrefenáhusa Tak neco se kazdy rok nepovede... Mně zas nevzešla letošní.
Ale zase mrkev se da kozpit i u nas, kde nejsou trhy, pěkná
Taky se pochlubim našim fikem, foto vevnitř, ale bydlí na balkoně. A mám rada jak větší stromy krásně voní.
Krásnej! A kde bydlí přes zimu?
černá káva My taky. Akorát ta mnou pěstovaná stojí tak jejich váhu ve zlatě. Utěšuje mne jen to, že se aspoň mohu do libosti načichat vůně rajčatové nati, kterou miluju.
Přesně. Přepočteno na peníze by asi vyšlo lépe chodit kupovat bio zeleninu do obchodu.
letos jsme s dcerou poprvé zasely okurky. Poprvé nevzešlo nic, podruhé jedno semínko
Takže zase budeme kupovat sazenice ![]()
Krásnej! A kde bydlí přes zimu?
Většinu času taky na balkoně ;) Vyčetla jsem, ze by měl fík v květináči vydržet celkem bez újmy až -5. To teda úplně neriskuju, když jsou největší mrazy, tak přechodně bydlí v chodbě. Ale tady v Praze ve vnitrobloku je to fakt málokdy. Myslím, ze jsem ho měla uvnitř víceméně leden-únor.
Garfie Díky, jsou to takové echt těžké “betonové”, mám jich víc.
U nás už taky něco kvete

brrr Krása! ![]()
brrr krásné. A ten jetel je fakt boží.
brrr nádhera a jetel ![]()
Biely kvet Pinot Noir Magráta Dík, my máme zahradu takovou lehce džungloidní.
brrr mně se džungloidní právě líbí:-)
Nákup ![]()

brrr A úly!![]()
Ounz Pekný nákup! Ja som odvtedy, čo si tu dala fotku rhipsalisu, ho stále zháňala. A nedávno som naň natrafila vo Flóre v Žiline. Radujem sa z neho, dúfam, že sa mu u nás bude dariť.

Ale tá drina! A aj to, čo som urobila, stále niekto ničí - burina, psisko, krtko, a teraz mám najnovšie všade mravce..
Minulý týždeň muž zrotavátoroval ďalší kus z trávnika na záhon, len ešte potrebujem ponatierať mreže a môžem makať ďalej. V sobotu som sa snažila dorobiť kút, kde som mala podsypanú len kôru, ale ešte kopec roboty a výsledok zatiaľ nepoznať.
Presádzali sme bazu, muž na nej zlomil dva rýle! Dúfam, že sa chytí na novom mieste. Frflal, že to neviem hneď na riadne miesto posadiť, ale tak nie som záhradník, ja o tom mám chabú predstavu, takže sadím štýlom pokus-omyl. Ale baví ma to! ![]()
Dievčatá, figovníky máte krásne
ja som si tiež jeden domov dovliekla, len ešte čaká na svoju príležitosť.
brrr nádhera
a tá wistéria!
Tyhle palmy, nebo co to vlastně je, chtěla tchýně vyhodit, tak jsem je přesadila a vrzla mezi naši zeleň, ale jsem zvědavá, co s nimi budu dělat v zimě, píchá to jak potvora, doma na to rozhodně místo nemáme ![]()

Pinot Noir Není to nějaká juka? Já jednu dostala, nesnáším ji a loni jsem ji takhle na podzim "zapomněla" venku....a ona to přežila!!
Tak uvažuju, že ji normálně zasadím a děj se vůle boží....
Pinot Noir zasad, nektere v klidu prezimuji i kvetou
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my