barbucha tak to by mi stejně nepomohlo, mám je i na zahradě v nejvzdálenějším rohu, smrděj i venku ![]()
Kytičky aneb zelené prsty...
Mně voněj ![]()
Trochu jsem si spravila náladu u Chládka, kromě kytek i semínka bylin, tunu hlíny a perlitu a spol, květináče a hnojivo :) dneska se bude přesazovat ![]()

Ounz tunu zeminy, jak mě vždycky opravuje dcera![]()
Vilemina oj ![]()
ale už je přesazeno a teda byla to fuška (už žádný nový nesmim koupit!)
Ounz mě to čeká, jen až se trochu oteplí, abych mohla dělat binec venku na zahradě![]()
Vilemina já jsem si udělala binec v kuchyni na podlaze..zahradu závidím, ta je mnohem lepší :)
Ounz no, já jsem právě hroznej matla, tak jsem za zahradu vděčná![]()
A zrovna projizdim nabídku skleníků, malinkatej bych moc chtěla.
Vilemina no já měla hlínu všude
skleník dobrej nápad!
Vilemina já poslední dny na zahradě realizuju svou destrukční sílu - ruším trávník. Měli jsme takový narýsovaný čtvercový zeleninový záhon, který už dávno zeleninový není a kytky v tom pravidelném čtverci vypadají blbě. Tak jsem si řekla, že kolem zruším kolem kousek trávníu a osázím kytkami v nějakém nepravidelném tvaru, ať se to trochu rozvolní. Tak jsem nejmíň na dvojnásobku původní plochy a vidím to na takových 6 - 8 keřů, stinný záhon s bohyškami, kapradinou, srdcovkou a dalšími drobnostmi, slunnou část, kterou musím ještě vymyslet, lavičku, pítka, nášlapné kameny... ![]()
Pinot Noir tyjo :)
Ounz Ty velký listy, to je Alokazie? Trošku mám tik z těch bílejch teček, všude vidím molice, třásněnky, svilušky. Pěkný nákup.
Kan jj alokazie a děkuju :)
edit: ty tečky byly nějaký drobky a prach, bylo mi blbý to tam nějak mohutně oprašovat, nechala jsem to až na doma..
Pinot Noir no teda!!! Je fakt, že můj sen - anglická zahrada něco jako v Midsomeru, se mi zatím nějak nedaří;-) Obdivuju, že máš takovej plán a těším se na fotodokumentaci, na IG vždycky obdivuju. Letos se do toho chci pořádně dát, zatím to bylo takový šolíchání![]()
Pinot Noir juky mam normalne roky venku, vlastně tu bydlej o moc dyl, nez ja
A dneska jsem vyplela prvni zahon ![]()
moora teď už vím, mně je donesla tchýně s tím, že potřebují přesadit do většího, ale že na to kašle, že je vyhodí. Květináče prasklé, ani kousek hlíny, pardon zeminy, tak jsem je nejdřív přesadila a teprve potom zjišťovala, co jsou vlastně zač
. Zároveň mi vzhledem k dětem připadaly dost nebezpečné, neměla jsem je kam bezpečně zasadit. Ale letos právě budu mít, tak půjdou do země. Ale teda v zahradách vidím jen ty juky, které mají listy rovnou od země, tyhle s vysokým kmenem jsem asi nikde venku neviděla.
Ounz Krásná, já tam byla minuly víkend a určitě je neměli, asi nová várka. Ale jinak jsem byla dost zklamaná tam, dost kytek bylo ve fakt špatným stavu, třeba tyhle úplně chciply klematisy za dost peněz, nebo dost nešťastnej silver sword, plnej smutnic ... a to tam bylo na každým kroku. Byla jsem tam víckrát, ale pokazdy si říkám, ze už tam asi příště nepůjdu. Vysoký ceny a kvalita neodpovídá.

Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje