Kytičky aneb zelené prsty...

01. února 2015 13:31
Offline Sweet Potato
39947 příspěvků moje polička 22. června 2021 10:25

moora To je ten mizera! Lalokonosec!

Online Pinot Noir
29639 příspěvků moje polička 22. června 2021 11:47

Kokoska Lituju a soucítím. Ale musím ti napsat, že mě vždycky pobaví, jak tady to áchání a sluníčkovost umíš správně rozčísnout

Ale mám taky stížnost: jahody nejsou vůbec dobré! Některé spíš dost hnusné. Zavadlé, bez šťávy, strašně rychle vybarvené do tmavě červené, ale cukr se nestihl vytvořit, takže jsou kyselé. Hádám, že teď po dešti začnou hnít. A to jsem je všechny loni obnovila, takže letos měla být největší a nejkvalitnější úroda

Offline olte
737 příspěvků moje polička 22. června 2021 11:51
Reakce na Pinot Noir:

Kokoska Lituju a soucítím. Ale musím ti napsat, že mě vždycky pobaví, jak tady to áchání a sluníčkovost umíš správně rozčísnout

Ale mám taky stížnost: jahody nejsou vůbec dobré! Některé spíš dost hnusné. Zavadlé, bez šťávy, strašně rychle vybarvené do tmavě červené, ale cukr se nestihl vytvořit, takže jsou kyselé. Hádám, že teď po dešti začnou hnít. A to jsem je všechny loni obnovila, takže letos měla být největší a nejkvalitnější úroda

​tak s jahodama mám to samé. Mám i trochu zavadlé rostlinky a přemýšlím, jestli jsem je jen neuzalívala nebo je to nějaká choroba

Offline moora
8663 příspěvků moje polička 22. června 2021 11:56

Pinot Noir jezis jahody jsou moje nejvetsi letosni fiasko! Uplne nove zalozeny zahony, novy rostliny a neni to k jidlu. Zavadly, tmave cerveny az skoro cerny, ale vubec nenarostly, nektery naopak plny svetlych az bilych flicku...

Online Pinot Noir
29639 příspěvků moje polička 22. června 2021 11:57

olte já jsem zalívala dost, rostliny jsou krásné, veliké, plné plodů, ale ty stojí za houby :(

Offline Liesel
1652 příspěvků moje polička 22. června 2021 13:22

Pinot Noir Jahody řeším samosběrem, bez práce a letos byly fakt výstavní a výborné. Doma mám jen malinké měsíční.

Online Pinot Noir
29639 příspěvků moje polička 22. června 2021 14:05

Liesel ale já chci každý den malou misku na chuť, ne si samosběrem nasbírat X kilo a co pak s tím? Záhon jahod tu mám deset let, letos jsou zatím asi nejhorší.

Offline Kokoska
34405 příspěvků moje polička 22. června 2021 16:22

Pinot Noir když mně je to líto, že všichni mají tak krásné zahrady a já na co sáhnu, to je odsouzené k zániku. Takže ta moje zakyslá nesluníčkovost, to je čirá závist!

Offline Sweet Potato
39947 příspěvků moje polička 22. června 2021 16:25

Kokoska Hele, já vždycky říkám, že nesázím, ale pohřbívám.

Vyfotím ti své saláty, to ti zvedne náladu.

Online Pinot Noir
29639 příspěvků moje polička 22. června 2021 16:44

Kokoska tak já jsem třeba zeleninu úplně vzdala, kromě pár symbolických rajčat, protože to byl jen každoroční zmar, zoufalství a depréze. Stromy, to je kapitola taky, pořád nějaké problémy, škůdci, choroby, blbé počasí, plus moje zásahy na těch stromech, to by se myslím odborník vyvrátil. Švestku máme deset let a ještě nerodila, fíkovník zmrzl, kiwi umřelo úplně. Jahody jsou letos hnusné, loni byly hnusné ostružiny. A takové ty bezproblémové plody, které jsem zasadila kvůli dětem, jako rybíz, kamčatské borůvky, muchovník, ti milánkové odmítají ochutnat. Takže tady taky není všechno růžové

Offline Vilemina
2359 příspěvků moje polička 22. června 2021 17:40

Pinot Noir ale ten fìkovník na IG mě přes střídavý úspěchy a neúspěchy docela navnadil. Letos poprvé v životě mám okurky, papriky, hrášek, tak jsem zvědavá, jak to dopadne, jsem takový zeleninový antimičurin

Plevel všude, teď po pozehnanym dešti roste před očima!

Offline Magráta
8098 příspěvků moje polička 22. června 2021 17:58

"Úroda"

Offline Magráta
8098 příspěvků moje polička 22. června 2021 18:03

Kokoska já na zahradu žádnou zeleninu nedám, ani tu není od předchozích majitelů, protože je mi jasný, jak by to dopadlo... je tu rybiz, angrešt, malinik, tam to snad dospěje k nějakým plodům... třešní bude málo, nestačila se opylovat... švestky a ořechy vypadají nadějně, ale radši mlčím:-)

Offline Magráta
8098 příspěvků moje polička 22. června 2021 18:08

A pivoňky se nakonec krásně rozvily, ale noční bouřka jim dala zabrat (+asi i vlastní vahou)

Offline Sweet Potato
39947 příspěvků moje polička 22. června 2021 18:18

Kokoska Vystavka gosudarstvennyj uspechu

Offline viktorka_od splavu
49114 příspěvků moje polička 22. června 2021 19:07

jahody mame sice male, ale chutne. zato tresen obsypana prtavymi seschlymi plody bez chuti, jak planka

Offline Magráta
8098 příspěvků moje polička 22. června 2021 19:45

viktorka_od splavu u nás jahody nic moc, ale třešně sladký 

Offline Sweet Potato
39947 příspěvků moje polička 22. června 2021 20:07

Mým objevem loňského a láskou roku letošního jsou řebříčky.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 22. června 2021 20:08

Sweet Potato Jsou krásný a daj se sušit.

Online Jos
příspěvků moje polička 22. června 2021 20:27

Zelenina venku je zmar. Hrach uz potreti vyzobali ptaci, dyne kazdorocne sezerou slimaci, cesnek posel sam. Nastesti mame sklenik, to je jistota. Ale pristi rok kaslu na vlastni sadbu a pekne vsechno koupim, vysla akorat rajcata, ktera maji do tech kupovanych dost daleko. Snad aspon budou plodit.