Kytičky aneb zelené prsty...

01. února 2015 13:31
Offline Sweet Potato
40109 příspěvků moje polička 31. července 2022 19:20

Mha Děkuji, dobrá volba.

Já si na jaře koupila nějaký mix triple chocolat, ale kvést se zatím nechystají.

Offline Mha
příspěvků moje polička 31. července 2022 19:21

barbucha

To jsem přece nemohla nechat, ne?

Tak ještě jeden pro všechny, co se nechtějí nakazit

Offline moora
8667 příspěvků moje polička 31. července 2022 19:21

Mha ty nazvy jsou vtipny

Offline barbucha blogger
35599 příspěvků moje polička 31. července 2022 19:23

Mha 

To ne

Ale já bych nevěděla kam dřív skočit... ty barvy! Antivir teda dost jedovatej, ale ten Xavier vlevo Jak to ta příroda namíchá, co?

Offline Janulik03
20126 příspěvků moje polička 31. července 2022 19:24

Mha toľká krása, normálne ti závidím. Aaach. 

Sweet Potato no mne tiez nekvitnu. 

Offline Mha
příspěvků moje polička 31. července 2022 19:24

Sweet Potato

Čokoládové zbarvení mi vždycky zatím zmutovalo do oranžova.

Tentokrát půjdu spíš po fialových a švestkovych barvách, mám doma Conqueror a Plum Tart, vybarvují se dobře.

Teda i ostatní, ale třeba zelené odstíny mi taky moc nezeleni, spíš blednou. 

Offline dorota
1226 příspěvků moje polička 31. července 2022 20:03

Mha Nádherné, mečíky (gladioly) sú moje obľúbené kvety, tento rok nám zatiaľ nekvitnú. 

Offline Sweet Potato
40109 příspěvků moje polička 31. července 2022 20:07

Mha Ať si klidně mutujou, ale ať rozkvetou aspoň nějak!

Offline Vlm
897 příspěvků moje polička 31. července 2022 20:30
Reakce na Mha:

Vlm

JoA dneska se mi o nich bude i zdát. Uff.

to naprosto chápu

Offline Mha
příspěvků moje polička 01. srpna 2022 09:06

Vlm

Když se tak dívám, jak jsem to tu včera zuřivě vytapetovala

Ale ráno jsem se vzbudila a hned se šla podívat na své Plum Tart a hned tu máte fotku:)))

dorota Mečíkům prostě nejde odolat

Offline continuity
42652 příspěvků moje polička 01. srpna 2022 09:55

Mha to je nádhera.

Offline Pinot Noir
29746 příspěvků moje polička 01. srpna 2022 18:38

Mha nádhera! 

Na oplátku dám něco jedlého ze zahrady mých rodičů. Z kytek pěstují výhradně růže.

Offline moora
8667 příspěvků moje polička 01. srpna 2022 18:47

Pinot Noir krasna zahrada

Offline notna
9361 příspěvků moje polička 01. srpna 2022 20:34

Pinot Noir Krása! A mají broskve? Jestli se pamatuji, jsou rodiče severněji než my, na jihu Moravy, a stejně se jim u nás nedaří.

Offline Pinot Noir
29746 příspěvků moje polička 01. srpna 2022 22:54

moora notna děkuju! Vyřídím! Je to podhůří Jeseníků, takže úspěchy střídavé. Je to krásná zahrada, podle naší veliká, tam na vsi samozřejmě běžně velká, spousta ovocných stromů, od každého ovoce několik odrůd, takže každý rok se aspoň něco povede moc hezky, i pár hlav révy mají. Někdy je to s úrodou lepší, někdy horší, v jejich očích samozřejmě vždycky tragédie.

No a zelenina včetně brambor v záhoncích s chodníčky jak podle pravítka! Tuto dovednost jsem bohužel nezdědila.

Ale kytky téměř žádné, otec mi zatrhl i okrasné keře kolem maringotky.

Offline Pinot Noir
29746 příspěvků moje polička 01. srpna 2022 22:56

notna jo a tohle jsou broskve na zavařování, takové ty obrovské pevné, co bývají v konzervách. Letos je jich neskutečně, nikdy jich tolik nebylo. I těch "na jídlo" mají letos dost.

Offline notna
9361 příspěvků moje polička 01. srpna 2022 23:32

Pinot Noir Proč zatrhl okrasné keře? Nechce se mu o to starat?

Offline Pinot Noir
29746 příspěvků moje polička 01. srpna 2022 23:43

notna že by se jim musel vyhýbat se sekačkou

Víš co, já nijak nebojovala, ani jsem vlastně nic takového nenavrhovala, jen všechny ty tety, ségry, sestřenice, jak jsme tam tu maringotku nastěhovali, hned že si tam určitě zasadím kytky a osadím střechu a truhlíky ... a on že v žádném případě nebude o žádné neekonomické rostliny pečovat, tak já, že aspoň keře by mohly jít, ale spíš v legraci jsem to řekla, a on že kolem rozhodně sekat nebude, taky tak naoko... Takové pošťuchování, no. Asi by to strpěl, ale když vidím, jak moc invazivní je pouhý náš víkendový pobyt tam jednou za měsíc až dva, tak jim tam nic měnit nechci. Už ten samotný barák na kolech je docela zásah.

Offline notna
9361 příspěvků moje polička 01. srpna 2022 23:47

Pinot Noir To jo, ožel kytky, když tam můžeš mít weekendhouse. Horší by bylo, kdyby "povolil" kytky a zakázal barák

Připomnělo mi to babičku. Ta kytky pěstovala, ale jen ty, které se mohly ustřihnout a dát do vázy na hřbitov. Jinak to taky bylo podle ní zbytečný.

Offline Pinot Noir
29746 příspěvků moje polička 01. srpna 2022 23:58

notna přesně tak.

Táta je, co se zahrady týká, muž plný rozporů. Bývalý lesák, vlk samotář, takový ten chlap, co přežije v divočině s nožíkem na hříbky, vždycky uznával jen stromy, a teď se piplá s mrkvičkou a řeší podpěry pro hadovky... Kytky jsou podle něj neekonomické, ale má snad deset druhů růží, dělá, že ho štvou, ale ve skutečnosti je na ně pyšný, na hrozny šije pytlíčky ze záclon proti vosám...

Užívám si, že rodiče mám a že tam můžeme být, o žádné spory kvůli prkotinám nestojím.