Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 15. května 2017 10:20
Reakce na DrowRanger:

Ja som nasla super 3mesacny intenzivny kurz(3x v tyzdni), bohuzial sa to ale krylo s terminom kastracie. A neskor sme sa uz pripojit nemohli  

Zavidim palahniukowej jej cvicak a cvicitelku. Fakt nieco podobne by som chcela najst. 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 15. května 2017 10:26
Reakce na paktofonika:

Nápodobne, mne by úplne stačilo násjť niekoho, s kým by som mohla chodiť venčiť a Riki sa mohol hrať s iným priateľským psíkom. Len bohužiaľ, pri malých plemenách je problém, že takmer nik ich tu naokolo nevníma ako psi, čiže s nimi podnikajú max. kratučké vychádzky okolo paneláku alebo sú tie psíky absolútne nesocializované (agresívne alebo naopak absolútne bojazlivé). Vraj tu mám v okolí nejakú slečnu s JRT, ktorý ovláda hádam 60 povelov, tú by som chcela stretnúť, ale zatiaľ sa mi to nepodarilo, počula som o nej len od iných psíčkarov.

Offline Kiore
208 příspěvků moje polička 15. května 2017 10:35

Potrefenáhusa Já se omlouvám, že reaguju na něco před osmi stránkama, ale nedalo mi to 

Offline Potrefenáhusa
38276 příspěvků moje polička 15. května 2017 10:44
Reakce na Kiore:

tohle je přesný ale!!!

Jako my dodnes vzpomínáme, jak Goliáš seděl na kredenci a shazoval Čendovi věci hezky jednu po druhý s výrazem: "Tohle chceš?"

Offline Kiore
208 příspěvků moje polička 15. května 2017 10:50
Reakce na Potrefenáhusa:

U přítelovejch rodičů byl taky jeden takovej (zrzavej ) a u toho jsme si museli dávat fakt majzla, protože když měl náladu, tak šlo dolů fakt všechno včetně plné skleničky a mobilu 

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 15. května 2017 10:50
Reakce na whiskas:

roztomilá 

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 15. května 2017 10:55
Reakce na DrowRanger:

aha, tak u nas je tych prestavok pocas cvicenia aj 6,7... takze tam vybehaju naozaj vsetci - napr. sa nakombinuju aj tie nie najmilsie psy s tymi psami, ktore su flegmaticke, provokateri a neurotici pockaju - cim sa zaroven ucia, ze musia vydrzat a pockat a majitelia sa zaroven ucia, ako na psa, ktory sa trha za ostatnymi psami ;-) plus po skonceni cviceni je vzdy este cas na to, aby sa psy spolocne vybehali. ked som prisla prvykrat (a je to tak u vsetkych novoprichodiacich), tak Zunu iba sledovali a mali ju nastarosti trenerky, aby zistili, co je zac :-) u "novych psov" tam sa spravidal pocas prestavok caka na povel trenerky (pustit/nepustit), potom uz sa majitel vie, v ktorej skupine "povah" je pes zaradeny, a podla toho sa sam orentuje. ale vacsinou je to aj tak vzdy o tom, ze trenerka urcuje, ktore psy mozu byt kedy navolno a zatial sa s nou nepohadal nikto :-) stale plati, ze za kazdeho psa zodpoveda majitel.

ten utok na Blacka bol pocas brigady, nie pocas vycviku.

Offline Potrefenáhusa
38276 příspěvků moje polička 15. května 2017 11:00
Reakce na paktofonika:

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 15. května 2017 11:00

a este teda, ked pride novy pes, vsetky psy musia byt pod kontrolou (idealne na vodzkach) prave preto, aby niektoremu nenapadlo na noveho psa vystartovat a tym ho na novom mieste traumatizovat. raz prisli so steniatkom, psy sa salili v ramci prestavky, boli v pohode, nic sa nestalo, ale to, co sme si vsetci od trenerky vypoculi... ehm ehm :-) 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 15. května 2017 12:17
Reakce na Potrefenáhusa:

To je presne. 

Ja si ale na Amy nemôžem sťažovať. Na to ze sa jej venujem len ja a az teraz sme začali chodiť na cvičák, tak v rámci možností poslúcha veľmi dobre. To odvolanie je problém. No a chôdza pri nohe je tiež kostrbatá. Ale to už akosi vypilujeme. Normálne to od nej nevyžadujem ale hodí sa to keď ideme do mesta aby sa nemotala ľuďom pod nohy.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 15. května 2017 14:26
Reakce na palahniukowa:

To znie úplne rozprávkovo  Ja som akurát dovolala s trénerkkou, ktorá má na starosti skupinu nových mlaých psíkov a šteniatok, dnes o šiestej tam ideme, tak nám držte palce, aby to bolo OK. Beriem aj stopovačku, ak by sme ich náhodou mohli pustiť (vravela ale, že teraz posledné 3 hodiny nepúšťali, lebo ľuia nemali zvládnuté odvolanie), tak nech mám Rikiho možnosť "odvolať". 

Aj tak predpokladám, že odvoanie bude mínusové a poslušnosť tiež nebude nič moc, lebov  prítomnosti psov Riki nezvláda ten level vzrušenia a povely typu sadni, ľahni a čakaj síce vykoná, ale na milisekundu a potom sa snaží hneď hrať...

Offline Potrefenáhusa
38276 příspěvků moje polička 15. května 2017 14:42
Reakce na DrowRanger:

tak proto člověk a pes na ten cvičák choděj, no, že to neuměj dokonale...

my sme teďkonc strašný lemry, máme trenérku čerstvě na mateřský a neděláme nic, slovy NIC (když nepočítám ukaž bříško a podobně, potřebujem oba asi ten bič! )

Offline dzizisketa
8788 příspěvků moje polička 15. května 2017 14:44
Reakce na Potrefenáhusa:

No my na začátku jara slavnostně zase začali s výcvikem, a po měsíci ho neslavně ukončili a vypadá to, že pár týdnů se tam ještě nedostaneme

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 15. května 2017 14:44
Reakce na DrowRanger:

perfektne, ze sa predsa nasiel nejaky sposob, no super! budem silno drzat palce, nech su dojmy pozitivne a Riki nech sa vyjasi a najde kamaratov.

u nas tiez nemaju vsetci zvladnute odvolanie (ani ja nie). ale minule sme mali cvicak zamerany na odvolanie a to bolo proste... no zazitkovy psi cvicak pre ludi, psychiatria suvix, fakt  lebo vacsinou clovek na psa zavola, pes nic. tak sme sa ucili putat pozornost. takze si predstavte ludi rozneho veku, profesie (od studentov po serioznych lekarov) a povahy, ako postupne jedne po druhom pobehuju hore-dolu, spievaju, kricia, skacu, mavaju rukami, spievaju, tancuju (lol) a snazia sa uputat pozornost vlastneho psa z masy psov  to bolo skor psychologicke cvicenie ako cvicak :-D aby sme sa nehanbili v krizovej situacii zo seba pokojne urobit idiota (v prospech veci). takze neviem, ci mi este zavidite ten nas cvicak :-D 

Offline Potrefenáhusa
38276 příspěvků moje polička 15. května 2017 14:45

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 15. května 2017 14:47
Reakce na Potrefenáhusa:

listicka vo svojom prirodzenom prostredi 

myslim tym aj prirodu, aj tu naruc a spolocnost, samozrejme.

Offline Potrefenáhusa
38276 příspěvků moje polička 15. května 2017 14:49
Reakce na palahniukowa:

přirozené prostředí na gauči? :-D

ba ne, lištička je náhodou docela přírodní, hodně ráda chodí. A pak zas na ten klín :-D

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 15. května 2017 15:01
Reakce na Potrefenáhusa:

presne tak, prirodzene prostredie :-)

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 15. května 2017 15:29
Reakce na Potrefenáhusa:

to tulení s kočičkou 

Offline Sweet Potato
39673 příspěvků moje polička 15. května 2017 15:31

Takové výmluvné fotky z přirozeného prostředí bych tu měla, a prý jsou moc velké!