RoSa Krehutka Dík za tipy! Včera jsem hodila do googlu "obojek a vodítko pro psa" a už se to na mě valí ze všech stran. Když já si neumím vybrat ![]()
Chlpáči a iné
brrr máte to jako jediné vodítko? Tahá hodně? Jako jediné vodítko bych vzala něco snad kožené do 2 m. Já mám třeba úplnou baterii, na každou příležitost: na běh nebo delší treky (s amortizérem), na chození po městě (úplně krátké a pěkné, jako jediný je většinou i čistý), do lesa (tamer 5 m), na normální venčení ( tamer 3 m), na parádu (mooria.eu) s kytičkama, na cvičák (gumový) a pak ještě kšíry, těch taky pár kusů máme (crazydoglady)![]()
![]()
Zu Tahá, potvora. Lonž máme, sháním něco na chození po vesnici, takže takové klasické do 2 metrů. Ale už máme odkaz i na ty stránky, ze kterých jsme měli minulé vodítko (dárek). Na minulou psici jsme měli takové jako že hrubé "lano", to je taky ok, akorat nevím, proč už nemá to oko na držení (ktere podle mě vždycky mělo). Na běh vodítko nepotřebujeme.
brrr na to mi nejlepší přijde ten easy long od tameru. Vzala bych klidně to 4m, dá se to velmi pohodlně posunutím zkrátit a hodit přes rameno.
brrr oujee věčné dilema - sežrat nebo vyválet...
Biothane hexa.. obojek má široký (4cm) z nějakého zoo řetězce. Vodítko mám taky biothane hexa, tenký vyrobený doma, ale to mám ca 5m bez ručky, občas používám jako couračku. Kdyžtak biothan vodítko na přání dělal rakbrno.
Potrefenáhusa já mám moorii jen na fešákování, když neprasí v louce a poli
, na normální provoz obojek Zero DC a to třímetrový vodítko, který si hodim přes sebe. Ale netahá a je pidi, u tahavejch bych doporučila kratší, při rozběhu to trhne míň ![]()
ale já jsem fakt pohodlná, na každou činnost mam nejpohodlnější vodítko, ale týká se to i sportů, tak výbava je prostě větší :))
bublifuk Potrefenáhusa Děkuju všem za tipy. To stačí! Jsem tak přehlcená, že se nedokážu rozhodnout.
Zu my tu moorii meli obyc cernou, z nejakyho jak softshellu, sponu plastovou, i tak se ro prodražilo, protoze napoprvy jsem ho objednala kratkej...zrovna nekdy tenhle mesic jsme ho konecne vyhazovali ![]()
brrr kup jedno a pak hned budeš vědět, jaký je nejlepší
(=to, co jsi nekoupila)
Potrefenáhusa ach ![]()
![]()
brrr my mame kozene voditko, 3 m, ma nekolik kovovych krouzku a karabinu na kazdem konci. Da se ruzne zkratit prepinanim mezi krouzky. Obvykle to mame na nejdelsi moznosti, ze je to zapnuty jen na takovy kratky madylko do ruky. Frigu nikdy nepoustime na volno mimo oploceny psi park. Ta kuze ma tu vyhodu, ze to muze prehryzat (uz se stalo, kdyz zdrhla i s voditkem).
Friga myslím, že přehryžou všechno kromě řetězu, nebo ocelovýho lana. Akorát to překousnutí ho napadá v absolutně nevhodných situacích. Kdyby se zasekl v lese, tak tam zůstane sedět...
bublifuk to je mozny, ze prehryzou vsechno
ale tu kuzi mam vyzkousenou. Friga se nastesti osvobodila sama, kdyz se zasekla. Prisla zpet s 15 cm zbytkem voditka visiciho u obojku
Jednou teda zustala pekne cekat zasekla u nejakych lidi na terase asi 5 km vzdusnou carou od mista, kde utekla.
Naša malá provokaterka. Micka nemôže ani chvíľku spat, ![]()

Potrefenáhusa
tak to je super záber ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje