Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline MP Marge
6808 příspěvků moje polička 01. října 2018 22:44
Reakce na barbucha:

Jdu si taky (zase) zaskuhrat... Těšila jsem se, že až vedra pominou, Otíček trochu pookřeje... no nevypadá to. Naopak je na tom pořád hůř. Celej den prospí, venku se vleče a pokud vůbec popoběhne, je po pár sekundách vyřízenej. Zvlášť večer - ráno, po celonočním spánku, to ještě jakžtakž jde. 

Jíst mu teda ještě pořád chutná, a určitě ho nic nebolí, sleduju ho furt, a celkově vypadá v pohodě... ale buď je starší než nám řekli, nebo ty prášky na epilepsii mu moc neprospívaj (ale zas fungujou), nebo kombinace obojího. Čert ví.

Tak vám nevim. Utěšuju se aspoň tím, že už ho máme rok - rok slušnýho života... a nemohli jsme čekat zázraky, samozřejmě. Ale je to smutný, no. 

​To je strasna zprava, je mi Oticka moc lito - a vas taky. 

Offline barbucha blogger
35336 příspěvků moje polička 01. října 2018 22:57

MP Marge 

Děkuju. Já jsem od začátku počítala s dočasnou péčí... to ani jinak nejde. Ale člověk je pořád optimistickej - podařily se nám vyřešit ty uši, aby ho netrápily... zvládnout epilepsii... tak vždycky vysvitne ta naděje, ale asi jen aby byla zklamaná. Už kolikrát ani nevyleze z pelechu, aby mě přivítal, to mě hodně dostává...

No nic, ještě neházím flintu do žita. Dokud bude mít aspoň radost z jídla... začínám se rozhlížet po psím kočárku 

Offline MP Marge
6808 příspěvků moje polička 01. října 2018 23:06

barbucha Oticek by kocarek urcite ocenil :-)  No, drzim palce, clovek nikdy nevi, i zazraky se obcas deji...

Offline RoSa
10029 příspěvků moje polička 01. října 2018 23:09

barbucha nepanikař! třeba se jen přizpůsobil tvýmu tempu... Ronďas byl zezačátku taky divoch, a pak si u mě časem tak nějak zvyknul a teď jsme v souladu

Offline barbucha blogger
35336 příspěvků moje polička 01. října 2018 23:22

RoSa 

Mýmu tempu, ty drzoune! Dyk si každej stěžuje, že mi (venku) nestačí... hele ale tohle je fakt už extrém, jsem ráda když za hodinu obejdem blok.

No uvidíme. Mně se zdá, že už to nějak nezvládá... chudák malá.

Offline Noren
616 příspěvků moje polička 02. října 2018 08:41

barbucha Kvido bere prášky na epilepsii a teď v kombinaci s věkem taky téměř nevyleze z pelechu a celý den prospí...Dostat ho každý den ven je dost horor Ale jinak je taky v pohodě, jíst mu chutná až moc. Ze začátku to bylo hrozný, teď už jsem si za tu dobu nějak "zvykla", že to tak prostě je a že má i přesto lepší život než spousta jiných vepříků :)

Offline barbucha blogger
35336 příspěvků moje polička 02. října 2018 09:41

Noren 

Jo, asi se s tím člověk musí smířit, no co taky jinýho. 

Kolikrát denně Kvida venčíte?

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 02. října 2018 09:48

barbucha to já nemůžu číst tohle, to mi nedělej

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 02. října 2018 10:21

barbucha Napadlo mě, je to teda jen taková střelba do tmy, ale dělaly se testy na štítnou žlázu? U nás za tou zhoršenou chůzí a horším snášením teplot byla právě ona, ale jelikož pes má i jinak naloženo, tak trvalo docela dlouho, než někoho napadlo se na ni podívat.

Offline barbucha blogger
35336 příspěvků moje polička 02. října 2018 10:39

Zina 

Krevní testy mu dělali, jestli vysloveně na štítnou žlázu ale nevim. Asi by to stálo za pokus...

Offline Noren
616 příspěvků moje polička 02. října 2018 13:12

barbucha Kvido se venší jednou denně, častějc ho nikdo nedostane. Ale ty prasata to maj takový divný...když zjistí, že prší, klidně nejde tři dny

Offline whiskas
20616 příspěvků moje polička 02. října 2018 13:21

barbucha Je to smutný ..., ale pokud Otíčka nic nebolí, jí, tak nezbývá, než se mu přizpůsobit a doufat, že se cítí dobře a má radost z každého dne, pohlazení, plné misky ... .

Offline barbucha blogger
35336 příspěvků moje polička 02. října 2018 13:21

Noren 

Tak ale to má taky něco do sebe, takový prase... 

Offline barbucha blogger
35336 příspěvků moje polička 02. října 2018 13:22
Reakce na whiskas:

barbucha Je to smutný ..., ale pokud Otíčka nic nebolí, jí, tak nezbývá, než se mu přizpůsobit a doufat, že se cítí dobře a má radost z každého dne, pohlazení, plné misky ... .

​No, takhle nějak 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 02. října 2018 14:21

prosím vás, máte někdo zdravého psa, který poslední dny prakticky nevylézá z boudy? já na tohle nejsem u našeho rakěťáka zvyklá, ale on to dělá  přivítá mně a hned zaleze do boudy. nevím, třeba je to jen tím, že je hnusně a celkově se konečně zklidnil, ale protože byl fakt hodně nemocný, jsem paranoidní.

jinak na něm nic nevidím, žere a klidně by žral víc, lesklý je, běhá, když jdeme ven, ale pak hned zaleze do boudy (kde dřív prakticky nebýval).

začala jíst léky na štítnou žlázu, asi tak 14 dnů, třeba to může mít souvislost. jinak nebere nic.

Offline Sweet Potato
39814 příspěvků moje polička 02. října 2018 14:29

Jiná Realita A jak to nakonec celé dopadlo, nějak mi uniklo rozuzlení? Zjistila se příčina, co mu bylo?

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 02. října 2018 14:52

Sweet Potato vlastně nijak. dostal atb, dostal léky na štítnou žlázu, kterou ale neměl zas tak strašně hroznou, matka ho nalila bylinama, dostal vitamíny...a je mu líp. proč mu tak bylo, nevíme. podle veterináře to vypadalo, že je buď otrávený nebo prodělal nějký silný zánět, ale čeho, to nedokázal říct. já mám pocit, že ho vždycky strašně oslabí línání, protože líná extrémně, a pak mu stačí málo. loni v době línání mu bylo taky zle, ale ne takhle moc.

teď běhá, žere, viditelně ho netrápí nic. nemám pocit, že by ho něco bolelo. blbý je, že mu nějak zřídla srst, včera jsem se dívala, že mu dokonce při některých polohách prosvítá kůže, předtím byl opravdu huňatý. vůbec nevidím podsadu. krmíme ho hodně, dostává tuk, všecko, snad se to ještě nějak do zimy trochu spraví.

Offline Sweet Potato
39814 příspěvků moje polička 02. října 2018 14:56

Jiná Realita To je nepříjemné, nevědět. Protože línat do plešata asi normální není. Držím palce.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 02. října 2018 15:03

Sweet Potato myslím, že nejhůř mu vyšly ukazatele zánětu. jenže čeho může mít zánět pes, na kterém nic není vidět, jen strašně líná? normálně žral, vylučoval, nikde mu nic nehnisalo, neškrábal ani nelízal si nic. 

je to fakt blbý, protože ho teď pozoruju jak bláznivá.

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 02. října 2018 16:18

Jiná Realita Ta štítná žláza, respektive léky na ní, se zhoršenou srstí může souviset, nejspíš asi i souvisí. A teda u nás, než se podařilo vychytat správné dávkování, tak to docela trvalo, vždycky po 14 dnech jsme měli volat, jak to vypadá a podle toho se to upravovalo. Vy jste takové instrukce nedostali?
Terk, než začal léky brát, tak byl zimomřivý, což nidky předtím nebyl, když pak měl moc vysokou dávku, tak mu naopak bylo horko. Jinak s tou zhoršenou funkcí š.z. jdou dohromady i různé bolesti svalů a kloubů atp., což by mohlo  vysvětlovalo to, proč je zalezlý.
Určitě bych na tu veterinu zavolala, nahlásial stávající stav a vyptala se na další postup.