Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline Dadoo
11698 příspěvků moje polička 06. zaří 2020 13:47

JanieB on je vážně rozkosnicek

Offline vydratarka
155 příspěvků moje polička 06. zaří 2020 17:54

JanieB ten jeho neuvěřitelnej úsměv ... Je to manekýn ...

Offline JanieB
552 příspěvků moje polička 06. zaří 2020 18:35

Joo, ti stafíci jsou prostě super <3 ;-)

Offline Zu
2783 příspěvků moje polička 07. zaří 2020 09:51

Mám dotaz na paktofonika - v roce 2017 se mi podařilo přes hledání dohledat, že jsi řešila amortizační vodítko nebo sedák, pořídila jsi nakonec na doporučení Potrefenáhusa to Roamer leash od Ruffwearu? A případně, jakou velikost?

Nemám žádnou zkušenost se sedáky, ale právě zvažuju, jestli pořídit jen takhle vodítko (ale mám taky malýho psa, tak nevím, jestli by M nebylo krátký) nebo rovnou zkusit nějaký sedák (ten mi zase bude ale půlku podzimu a zimy nahouby, protože je mi zima a mám dlouhý parky :( A psa učím na postroji mírně do tahu, takže nevím, jestli jen vodítko nebude nevyhovující...

Ještě mě napadá, že možná Zina doporučovala nějaký sedák nebo opasek? Poraďte prosím, doufám, že nevadí, že vás hromadně oslovuji, ale napadlo mě, že by se info mohlo hodit i někomu dalšímu.

Offline Potrefenáhusa
38913 příspěvků moje polička 07. zaří 2020 09:58

Zu To roamer leash je super, ale mám M a je kratky, když ho dam kolem pasu, tak se mi malej pes motá pod nohama, na vysokyho psa u nohy by to asi bylo akorat.

Offline Potrefenáhusa
38913 příspěvků moje polička 07. zaří 2020 09:59

Zu Ještě ty super postroje, vodítka s amortizerem a sedaky dela firma, co si teď nevybavim název, maj na tom norskou vlajku 

Offline Zu
2783 příspěvků moje polička 07. zaří 2020 10:18

Potrefenáhusa děkuju, děkuju, to jsem právě v té části diskuse od tebe četla - takže velikost L má podle všeho cca 50 cm navíc v klidným stavu, to by pak mělo vyjít v pohodě i pro pidipsa teoreticky... Prosím tě, ta karabina je odelhčená, viď? Se bojím, že sice odlehčená, ale při velikosti L to bude na naší 8 kg psici hrozně obrovský.

Stejně nejsem schopná se rozhodnout, asi budu muset zvolit osobní zkoušení a vidět rozdíl mezi sedákem a vodítkem. Přece jen, jestli se dokopu k tomu běhání, bude asi sedák lepší volba.

Offline Lucylle
33 příspěvků moje polička 07. zaří 2020 10:21

Zu My používame vodítka a sedáky od Manmatu, ale teraz uvažujem o opasku od Nonstop dogwear. Vyzerá, že by sa dal nosiť aj pod bundou, čo mi u toho od Manmatu nejde.

https://eshop.mushgo.cz/non-stop-bezecky-opasek/

Offline Potrefenáhusa
38913 příspěvků moje polička 07. zaří 2020 10:32

Lucylle Díky, non stop dogwear je ta značka s norskou vlajkou

Zu karabina odlehčená je, já se taky bála. Nevim teda, jestli je na tom L stejně velká 

tahle je v pohode (nemam moc velký ruce)

Offline Potrefenáhusa
38913 příspěvků moje polička 07. zaří 2020 10:44

Co taky jinyho, když přijdete po tejdnu domu, než pořádně zrasit sedačku (ví dobře, ze na nej nemuzu)

Offline Zu
2783 příspěvků moje polička 07. zaří 2020 10:44

Lucylle ha a tenhle opasek by byl univerzální a mohl by občas vyběhnout se psem i muž! Jen mi teda přijde, že vypadá fakt divně, ale na koukání to není, že :D 

A z praktickýho hlediska, dá se sedák použít i na volnější střih kalhot? Já téměř vůbec nenosím legíny.

Offline Zu
2783 příspěvků moje polička 07. zaří 2020 10:47

Potrefenáhusa tyjo, já si i tu vlajku googlila a říkám si, že je mi to povědomé... jo, mám od Nonstopu postroj

Díky za foto, já si na to zkoušení asi naobjednám jak tohle vodítko, tak ten opasek a sedák a fakt to vyhodnotím na sobě a psovi, jinak to nevidím, vyhodit víc než 1000 Kč a pak to nepoužívat by mě štvalo hodně.

Offline Lucylle
33 příspěvků moje polička 07. zaří 2020 11:03

Zu Ten od Manmatu je taký univerzálnejší, netreba ho toľko nastavovať (ale ja ho nosím dosť na voľno). Natiahnem a idem. Na šírke nohavíc nezáleží...

Nonstop som mala požičaný od priateľa a asi pol hodiny ma doňho rôzne doťahoval. Teda ten opasok

A príšerne vyzerajú obidva, ale neviem si vynachváliť voľné ruky a psa pevne pripútaného k sebe.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 07. zaří 2020 12:53

Zu Ja som od toho dotazu snáď už nikdy nebehala

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 07. zaří 2020 13:04

Zu Já jsem nedoporučovala, já jsem tu taky hledala radu. Nakonec jsem nákup odložila, protože mě trochu odradila cena, nějak se to zrova nehodilo, a pak mě zradilo koleno a běhání šlo zas k ledu. 

Ve flatí skupině se ale hodně doporučuje Nonstop dogwear, co o něm píše Lucylle

A teda po týdnu v horách na nás musím prásknout, že Cid a spořádaný vodění na vodítku velký špatný, tahá jak blázen. Ono v domácím prostředí fungujeme hodně na volno, na vodítku jen vždycky na omezenej čas, kde se to ztratí, ale v Alpách byl zalaněnej asi tak 98 % času, a tak vyšla ošklivá pravda najevo. 

Přitom to není tak, že bych na to rezignovala, občas se fakt zařeknu a jedeme podle doporučených postupů, ale vsjo marno. Dokud se soustředí a bere to jako cvik, tak je to pomalu na soutěž, ale jakmile máme prostě jen jít a nervat, tak je to konečná. V domácím prostředí to vydrží i docela dlouho, ale kombinace novýho prostředí plus vodní plochy v dosahu (v tomhle případě Alpy) vygeneruje tak velký vzrušení, že funguje buď pod povelem, nebo táhne jak blázen. A neunaví se ani po x hodinách rvaní mojí ne zrovna subtilní osoby do skoro kolmýho krpálu.

Offline Zu
2783 příspěvků moje polička 07. zaří 2020 13:23

paktofonika (teda já dala smějícího se smajla, ale doufám že se ti jen nechtělo a že to není kvůli zdraví!)

já to nevidím na nějaký velký štreky, (na příští rok mám v plánu jen jeden 6 km závod, na to asi moc trénovat nepotřebuju a teoreticky to zvládnu i s vodítkem) ale třeba i v lese občas nachodíme hodně kiláků a mě by se hrozně šikly volný ruce. Navíc sambo miluje takový hrozně hrubý stopovačky a mám od nich sežraný ruce. 

Zina 

A Cid má postroj? Nebo tahá i na obojku? Naprosto stejnej problém má kamarádka s bordercolliákem, já jí ale chvílema závidím a bojím se říkat nahlas, že tu naší myš potřebuju na postroji naučit tahat Kamarádka je malinká a dost teda trpí, přitom jak píšeš, na povel a na obojku je to parádní, ale procházka se vzruchy velký špatný :/ 

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 07. zaří 2020 13:49

Zu Normálně chodí na obojku, do těch hor a vzhledem k tahání měl postroj. Rve do obojího. Tahání není co závidět, respektive tahání na povel se hodí, ale to je tak všechno. Ještě na úzkých cestách to šlo, tam táhnul jen dopředu a dost teda při chůzi do kopce vypomáhal, ale na širokých cestách samozřejmě rve i do stran, kde zrovna něco načuchne. A má 40 kilo ve svalech, i muž už toho pak měl plný kecky, a to jeho docela kus.

Si připadám fak marná, Terka jsem to normálně naučila, s landseerem jsme se dohodli, s vlkodavkou jsem fungovala, dokocne i mámina 50kilovýho ridgebacka jsme to naučili, všechno to byli větší a těžší psi, a s "blbým" retrívrem na to prostě nějak nedokážu přijít. Navíc on je fakt snaživej a chce vyhovět, jsem přesvědčená, že kdyby to pochopil, tak s tím přestane, ale my mu to nedokážeme srozumitelně sdělit.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 07. zaří 2020 13:57

Zu Zdravá som ako repa a lenivá ako veš. :D 

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 07. zaří 2020 15:53

JanieB Ten usmev

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 07. zaří 2020 16:25

Zina Moc bych si to nevycitala, to tahání bude podle mě prostě povahou psa, zvlášť pokud jsi celkem zkušená chovatelka a povel zná a umí provést, ale nevydrží. Může se to ještě vekem změnit, když vytrvate a pes se zklidní. Měla jsem hyperaktivní kousek v rámci obecně velmi temperamentní rasy a přiznám se, že jeho prvních 6 let mám celkem v mlze. Kdybychom chodili na zkoušky, za chůzi na vodítku by nás vyhodili už na parkovišti, prostě ta vzrusivost u ruznych podnětů byla az moc velká. S věkem to částečně opadlo.

S flatama nemám úplně zkušenost, ale teď nastupuju jako dobrovolník pecovatel o budoucího vodiciho psa. V té škole mají taky několik flataku na výcvik a zdá se, že v pohodě, chůze u nohy a klid obecně je jedna z důležitých prerekvizit, takže asi fakt štěstí a dobrý výběr daného jedince hrají podstatnou roli.