Dadoo bože, to je hrozný, chudinka malá ![]()
Chlpáči a iné
Dadoo To je mi moc líto ![]()
Dadoo ach, to je mi moc líto ![]()
![]()
Dadoo to je smutné![]()
Dadoo dočítam a je mi to ľúto.
Dekuju za souciteni.
Dcera je už zase veselejší, protože v útulku mají teď dvě štěňata a snad to klapne a jedno dostanou oni.

Tak susedova kocicka uz je kamarát aj so psom. Že im to trvalo.

Já jsem se pustila, zatím opatrně a předběžně, do hledání ženicha pro Růženu.
A řeknu vám, zlatý lidi..! Tam se dva potkaj a sprsknou zcela dle vlastních preferencí. ![]()
![]()
Za dva týdny máme výstavu a po ní zdravotní vyšetření, i v narkoze, kyčle, patelly apod.
A pak.. Najít ženicha.
Nejsložitější je najít vhodného. Rodokmenem a zbarvením.
Nejhezčí by byl pes bílý nebo modrý, i v kombinaci. Ale kvůli zdraví by nejvhodnější byl pes černý, ideálně s modrým genem.
Mám možnost nádherného psa, černého, ale byly by po něm černá nebo zihana štěňítka.
A já bych chtěla ty bílé čumáčky ![]()
Dokonce je i aktivní canisterapeut. Ale černá štěňata.. ![]()
Dokonce bych měla i velmi příjemnou cenu za krytí, ale..
Pomáhá mi majitelka táty, pomáhá mi majitelka toho černého krasavce, radí i jeho chovstelka, mmch jedna z nejlepších chovek u nás, sami šampioni.
Ale jsou černí.. ![]()
Cena za krytí je taky důležitá, v ideálním případě bych neprodavala, 4 štěňítka zůstanou v rodině, tak zaplatit 30-60 tis se mi nechce.
Prostě.. Je to děs.
Ale moje Chovatelka Růženky táty je fakt úžasná a neskutečně mi pomáhá, což určitě není zvykem, nejsme "jeji" odchov.
Tak mi držte palce, ať Růže najdeme nějakého paradniho fešáka.![]()

Dadoo Hele, u krysariku je modra spojena s rannym pesatenim, u staffbukiku to neni? (supr jestli ne) Modri a fialovi krysarici jsou nejdryl v 7 letech uplne holi.
Dadoo ale prosimtě, nebuď rasista
Hele i černý pejsky budete milovat
A navíc, pokud kvůli zdraví černý, tak bych neváhala..co je ti platný krásný nemocný štěně? To nechceš.
Solathis u stafbuliku jsem o plesateni neslyšela. Resp že by se to pojilo přímo s modrou. Ale protože modrá je vlastně genetická vada, přináší to spoustu nebezpečí a oslabení. Větší náchylnost k problémům, alergii a kožním problémům apod.
Proto se nedoporučoval krytí modrý X modra. Teď už to klub dokonce zakazuje úplně.
Ale lidi to i před nedoporučeni dělali, protože modrá je populární a modrá fena stala bezmála dvojnásobek třeba černé.
Bílá liga, ne asi![]()
To rozhodně. Proto právě zjišťuji, jakého psa vlastně hledat.
A to je věda. Chovatelka Růži táty, Petra, mi už našla dva vhodné adepty, jeden ještě vhodnější, u druhého je tam někde dávno částečná příbuznost. Ale i tak ok.
Oba černí s malou bílou a modrým genem. To by bylo ok.
Ještě udělá strukturovaný rodokmen, tzv. Pedigree, Růže a bude prý hledat a pátrat. Naštěstí ji to prý baví.
Fakt neskutečná ochota a laskavost. Ale prý jsme taky její, když je Růža od jejího psa.
A toho celocerneho Sunnyho budeme mít v záloze. Jeho majitelka mi dokonce nabídla, že bych mohla štěňata odchovat pod její chovkou.
Vůbec narážím u těch stafbulikaru na samé prima lidi.
S majitelkou Sunnyho jsme se seznámily v září na výstavě. Prazilo slunce a ona nás pozvala do stínu svého stanu.
Jako jo, zdravá štěňata jsou prioritní, ale pokud bude jen trochu možné tam mít bílé cumacky, nemůžu jinak.
Mám čas, budeme hledat. My jsme na ty bílé psy prostě. ![]()
Dadoo hele vy fakt nemate modrou klubem zakazanou?
edit:uz vidim, ze jen modra x modra. No stejne bych to nedelala, je to fakt tyrani zvirat, umyslne krejt barvu, ktera se poji s gen.vadama
Dadoo Mi se třeva černí stafíci líbí hrozně moc, mi by takové štěně nevadilo ( kdybych sháněla psa)
711990 jj, to bych neudělala, proto hledam.
Z předchozího vrhu, před Růžou, byla modrá fena. Její majitelka si ji pojmenovala Chanel.. . A ta úmyslně Kryla modrým psem. Za štěňata chtěla 50/60 tis. A lidi ji to zrejme dali. Minimálně o jedné fene za tuto cenu vím.
Kdyz jsem s ní mluvila, sondovala jsem tenkrát štěně pro dceru, a zeptala se, proč to riskuje, děsně se rozcilila a byla dotčena, protože ona má střední zemědělskou a tak o genetice taky něco ví.. ![]()
Prostě prachy nesmrdi a s problémy se budou potýkat jiní.. Hrozný přístup. ![]()
brrr mně se takyibi, ale prostě ty bílé čumáčky jsou srdeční záležitost. Mají čitelný výraz, jsou každý jiný. Černí jsou černí. ![]()
Chovatelka Petra má zase štěňata, nabízí chlapečky, bílé čumáčky s černými plotnami.
Ona má ta štěňítka vždycky tak naducana, tlusťoučká, prostě k umackani.
CatherinneProsím, ty jsi doporučovala před časem nějakou podestýlku pro kočky. Já jsem jí tenkrát koupila a byla jsem moc spokojená, jen poto měla nějaký výpadek a já už zase nevím, co to bylo.
Renusatko hledala jsem podle objednávek a měl by to být tenhle. Taky ho musím dokoupit, teď jsem v obchodě vzala co bylo a je to jak štěrk.

Dadoo nemaj bili stafbulove problém s hluchotou?
(taky si mi černí psi libej víc)
Catherinne Nějakej z těchto to byl, ale tohle ne. Minimálně to bylo určitě bez vůně. Bylo to něco micro white, ale nemůžu nic takového najít.
EDIT: už jsem to dohledala v diskusi a objednala. Bylo to white dream. To mi přišlo v poslední době to nejlepší. Akorát jemné, zase to tolik nevynášeli, dobře to hrudkovalo a nerezpodalo se to.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.