Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline Zu
2779 příspěvků moje polička 30. dubna 2022 16:10

Dadoo bože, to je hrozný, chudinka malá

Offline Dadoo
11690 příspěvků moje polička 30. dubna 2022 16:16

Zu Bledule je to strašně smutné. Dceři to volali dnes v noci. Holčička by měla nádherný život s nimi, po všech těch utrapach, kterými si prošla.

Dcera je úplně zničená. Už ji milovala.

Offline andulka01
12854 příspěvků moje polička 30. dubna 2022 18:23

Dadoo To je mi moc líto

Offline Magráta
8129 příspěvků moje polička 02. května 2022 14:39

Dadoo ach, to je mi moc líto

Offline milacka
5881 příspěvků moje polička 06. května 2022 15:12

Dadoo to je smutné

Online Janulik03
20275 příspěvků moje polička 07. května 2022 09:30

Dadoo dočítam a je mi to ľúto.

Offline Dadoo
11690 příspěvků moje polička 07. května 2022 09:39

Dekuju za souciteni. 

Dcera je už zase veselejší, protože v útulku mají teď dvě štěňata a snad to klapne a jedno dostanou oni. 

Online Janulik03
20275 příspěvků moje polička 07. května 2022 09:52

Tak susedova kocicka uz je kamarát aj so psom. Že im to trvalo. 

Offline Dadoo
11690 příspěvků moje polička 07. května 2022 09:58

Já jsem se pustila, zatím opatrně a předběžně, do hledání ženicha pro Růženu. 

A řeknu vám, zlatý lidi..! Tam se dva potkaj a sprsknou zcela dle vlastních preferencí.

Za dva týdny máme výstavu a po ní zdravotní vyšetření, i v narkoze, kyčle, patelly apod.

A pak.. Najít ženicha.

Nejsložitější je najít vhodného. Rodokmenem a zbarvením.

Nejhezčí by byl pes bílý nebo modrý, i v kombinaci. Ale kvůli zdraví by nejvhodnější byl pes černý, ideálně s modrým genem. 

Mám možnost nádherného psa, černého, ale byly by po něm černá nebo zihana štěňítka. 

A já bych chtěla ty bílé čumáčky

Dokonce je i aktivní canisterapeut. Ale černá štěňata..

Dokonce bych měla i velmi příjemnou cenu za krytí, ale.. 

Pomáhá mi majitelka táty, pomáhá mi majitelka toho černého krasavce, radí i jeho chovstelka, mmch jedna z nejlepších chovek u nás, sami šampioni. 

Ale jsou černí..

Cena za krytí je taky důležitá, v ideálním případě bych neprodavala, 4 štěňítka zůstanou v rodině, tak zaplatit 30-60 tis se mi nechce. 

Prostě.. Je to děs. 

Ale moje Chovatelka Růženky táty je fakt úžasná a neskutečně mi pomáhá, což určitě není zvykem, nejsme "jeji"  odchov. 

Tak mi držte palce, ať Růže najdeme nějakého paradniho fešáka.

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 07. května 2022 10:41

Dadoo Hele, u krysariku je modra spojena s rannym pesatenim, u staffbukiku to neni? (supr jestli ne) Modri a fialovi krysarici jsou nejdryl v 7 letech uplne holi.

Offline SunEclipse
3488 příspěvků moje polička 07. května 2022 10:52

Dadoo ale  prosimtě, nebuď rasista Hele i černý pejsky budete milovat

A navíc, pokud kvůli zdraví černý, tak bych neváhala..co je ti platný krásný nemocný štěně? To nechceš.

Offline Dadoo
11690 příspěvků moje polička 07. května 2022 11:00

Solathis u stafbuliku jsem o plesateni neslyšela. Resp že by se to pojilo přímo s modrou. Ale protože modrá je vlastně genetická vada, přináší to spoustu nebezpečí a oslabení. Větší náchylnost k problémům, alergii a kožním problémům apod.

Proto se nedoporučoval krytí modrý X modra. Teď už to klub dokonce zakazuje úplně.

Ale lidi to i před nedoporučeni dělali, protože modrá je populární a modrá fena stala bezmála dvojnásobek třeba černé.

Offline Dadoo
11690 příspěvků moje polička 07. května 2022 11:10

SunEclipse

Bílá liga, ne asi

To rozhodně. Proto právě zjišťuji, jakého psa vlastně hledat.

A to je věda. Chovatelka Růži táty, Petra, mi už našla dva vhodné adepty, jeden ještě vhodnější, u druhého je tam někde dávno částečná příbuznost. Ale i tak ok.

Oba černí s malou bílou a modrým genem. To by bylo ok.

Ještě udělá strukturovaný rodokmen, tzv. Pedigree, Růže a bude prý hledat a pátrat. Naštěstí ji to prý baví.

Fakt neskutečná ochota a laskavost. Ale prý jsme taky její, když je Růža od jejího psa.

A toho celocerneho Sunnyho budeme mít v záloze. Jeho majitelka mi dokonce nabídla, že bych mohla štěňata odchovat pod její chovkou.

Vůbec narážím u těch stafbulikaru na samé prima lidi.

S majitelkou Sunnyho jsme se seznámily v září na výstavě. Prazilo slunce a ona nás pozvala do stínu svého stanu.

Jako jo, zdravá štěňata jsou prioritní, ale pokud bude jen trochu možné tam mít bílé cumacky, nemůžu jinak.

Mám čas, budeme hledat. My jsme na ty bílé psy prostě.

Offline 711990
18320 příspěvků moje polička 07. května 2022 11:19

Dadoo hele vy fakt nemate modrou klubem zakazanou?

edit:uz vidim, ze jen modra x modra. No stejne bych to nedelala, je to fakt tyrani zvirat, umyslne krejt barvu, ktera se poji s gen.vadama

Offline brrr
12358 příspěvků moje polička 07. května 2022 11:32

Dadoo Mi se třeva černí stafíci líbí hrozně moc, mi by takové štěně nevadilo ( kdybych sháněla psa)

Offline Dadoo
11690 příspěvků moje polička 07. května 2022 11:33

711990 jj, to bych neudělala, proto hledam. 

Z předchozího vrhu, před Růžou, byla modrá fena. Její majitelka si ji pojmenovala Chanel.. . A ta úmyslně Kryla modrým psem. Za štěňata chtěla 50/60 tis. A lidi ji to zrejme dali. Minimálně o jedné fene za tuto cenu vím.

Kdyz jsem s ní mluvila, sondovala jsem tenkrát štěně pro dceru, a zeptala se, proč to riskuje, děsně se rozcilila a byla dotčena, protože ona má střední zemědělskou a tak o genetice taky něco ví..

Prostě prachy nesmrdi a s problémy se budou potýkat jiní.. Hrozný přístup.

brrr mně se takyibi, ale prostě ty bílé čumáčky jsou srdeční záležitost. Mají čitelný výraz, jsou každý jiný. Černí jsou černí.

Chovatelka Petra má zase štěňata, nabízí chlapečky, bílé čumáčky s černými plotnami.

Ona má ta štěňítka vždycky tak naducana, tlusťoučká, prostě k umackani. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 07. května 2022 11:59

CatherinneProsím, ty jsi doporučovala před časem nějakou podestýlku pro kočky. Já jsem jí tenkrát koupila a byla jsem moc spokojená, jen poto měla nějaký výpadek a já už zase nevím, co to bylo.

Offline Catherinne
10853 příspěvků moje polička 07. května 2022 14:15

Renusatko hledala jsem podle objednávek a měl by to být tenhle. Taky ho musím dokoupit, teď jsem v obchodě vzala co bylo a je to jak štěrk.

Offline Potrefenáhusa
38879 příspěvků moje polička 07. května 2022 15:18

Dadoo nemaj bili stafbulove problém s hluchotou? 
(taky si mi černí psi libej víc)

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 07. května 2022 15:25

Catherinne Nějakej z těchto to byl, ale tohle ne. Minimálně to bylo určitě bez vůně. Bylo to něco micro white, ale nemůžu nic takového najít. 

EDIT: už jsem to dohledala v diskusi a objednala. Bylo to white dream. To mi přišlo v poslední době to nejlepší. Akorát jemné, zase to tolik nevynášeli, dobře to hrudkovalo a nerezpodalo se to.