Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline Hanka H
2914 příspěvků moje polička 24. dubna 2022 21:40

Dadoo No ty jsou! Vypadají po zimě nějak vypaseně!

Offline Dadoo
11690 příspěvků moje polička 24. dubna 2022 21:55

Potrefenáhusa on Ládik tak jako temně vrčí. Cvaka drapkama o sklo. A pak tam vlitne Růžena...

Ty mrchy Zrzavý je mají na háku. Normálně je provokujou, klidně sedí i na parapetu okna.

Offline Dadoo
11690 příspěvků moje polička 24. dubna 2022 21:57

Potrefenáhusa on Ládik tak jako temně vrčí. Cvaka drapkama o sklo. A pak tam vlitne Růžena...

Ty mrchy Zrzavý je mají na háku. Normálně je provokujou, klidně sedí i na parapetu okna.

Online Potrefenáhusa
38879 příspěvků moje polička 24. dubna 2022 21:58

Dadoo to mate ale boží divadlo 

Offline milacka
5881 příspěvků moje polička 24. dubna 2022 22:00

Hanka H druhá dáma bude mať taký istý v inej farbe, len sa neviem rozhodnúť v akej. 

Offline milacka
5881 příspěvků moje polička 24. dubna 2022 22:01

Dadoo u vás je ale veselo

Offline milacka
5881 příspěvků moje polička 24. dubna 2022 22:06

Daridari tvári sa tak, ale to divadlo pred obliekaním...

Zalezie pod stôl a chvíľu to trvá, kým ju presvedčím, aby vyliezla. S chvostom medzi nohami nakoniec rezignuje. Ale keď je oblečená, všetko je opäť v poriadku, veselo poskakuje.

Teraz zisťujem, aké sú povahovo rozdielne. Niki je skvelá aportérka, Emka ju rýchlo doháňa a nemieni zaostávať. Je odvážnejšia ako Niki, rýchlo sa učí, všade chce byť prvá, pri hrách Niki neustupuje, až mám pocit, že onedlho bude dominantná. A je aj väčší prítulniačik, kam sa pohnem, všade za mnou. Niki je občas tuláčka, Emka ma očami sleduje, aby som sa jej nevzdialila. Aj na vôdzke neťahá, pekne hopká pri nohách. Hneď prvýkrát nekládla odpor, ako by sa s vodítkom narodila. S Niki som mala a občas mám problém, aby sme kroky zosúladili. Je krpatý ťahún.

Online 711990
18320 příspěvků moje polička 24. dubna 2022 22:14

Dadoo tyjo to je rodinka! Bozi

Offline Dadoo
11690 příspěvků moje polička 24. dubna 2022 22:16

711990 jo, asi rodinka. Minimálně jedna z těch veverek je mrňousek.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 25. dubna 2022 11:07

Nám naše kočička stárne. Dneska jsem ji musela sundat z pergoly. Vždycky si tam vylezla i slezla sama, ale ráno se bála dolů

Offline Hwi
748 příspěvků moje polička 25. dubna 2022 12:51

Karja Těžko soudit takhle z pár příspěvků, důvody můžou být různé, napadá mě ale, jestli nemůže být v nějaké psychické nebo fyzické nepohodě (teoreticky třeba i kvůli tomu, že je březí?) a tudíž je proště extrémně citlivá na podněty a reaguje z Vašeho pohledu přehnaně. Kočky jsou v tomhle dost přecitlivělé, může jim vadit celá škála věcí, které by člověka ani nenapadly a přestože ta reakce pak působí jako blesk z čistého nebe, kočka už je ve fázi, kdy nevidí jiné východisko. Zvážila bych i návštěvu veterináře, minimálně tím budete moct tuhle příčinu vyloučit.
Nevím, jak je kočička stará, ale přimlouvala bych se i za to, aby jste o přestěhování i s ní přece jen ještě popřemýšleli. Pro kočky jsou veškeré změny hodně stresující a změna prostřědí je lépe zvládnutelná za předpokladu, že se alespoň něco - v tomhle případě lidské osazenstvo - zachová.

Vždycky je mi moc líto, kyž čtu podobné názory "kočka nás nemá ráda", "kočky jsou falešné a nevěrné" a podobně, protože z velké části prostě vychází z toho, že lidé kočičí chování jednoduše nechápou. Ale možná na to taky koukám zbytečně sentimentálně z pohledu člověka, který má dvě bytové rozmazlené číči, je mi jasné, že na vesnici si ty kočky prostě žijí vlastním životem. :)

Offline Daridari
1131 příspěvků moje polička 25. dubna 2022 15:47

dynda to je smutnékoľko rokov má mačička?

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 25. dubna 2022 16:50

Daridari 

Nevíme, vzali jsme si ji z útulku před 10 lety jako dospělou. Taky už bere denně lék, šediví, prostě už to není ono.  Nějak touteklo

Offline SunEclipse
3488 příspěvků moje polička 25. dubna 2022 17:30

Dadoo no ale ňuňu, ty jsou krásný

Offline Daridari
1131 příspěvků moje polička 25. dubna 2022 17:52

dynda uteká to veru, minulý mesiac mal náš kocúr 10 rokov, takže máme doma seniora už

Offline Malvin
1648 příspěvků moje polička 25. dubna 2022 19:22

Karja a byli jste s ní u veterináře? Vím, že jsi vždy psala, že ji dcera milovala a je škoda, že ji teď odmítá. Mohl by za tím být nějaký zdravotní problém a třeba i jen ta březost. To, že nemůže do domu, kde byla zvyklá, jí určitě na náladě nepřidá. Je hravá? Ma nějaké oblíbené pochoutky?

Offline Malvin
1648 příspěvků moje polička 25. dubna 2022 19:22
Offline Malvin
1648 příspěvků moje polička 25. dubna 2022 19:25

U nás dnes takto. 

Offline Miru
16833 příspěvků moje polička 25. dubna 2022 19:26

Malvin 

...to je přímo kočičí aristokracie!

Offline Karja
44728 příspěvků moje polička 25. dubna 2022 20:16

Malvin Ona do domu nemůže poměrně cerstve, takže v tom se ty jeji útoky neskrývají. Myslím si, že prostě dospívá a plus ta březost a nemá náladu. U veterináře jsme byli je to tak šest týdnů kvůli tomu kočičímu svrabu a mimo toho svrabu byla dobra. Občas si ji vezmou domu rodiče a je s nimi dole. Hwi Ona zůstane tady s našima, z hlediska prostředí to má stejne lepší, jen jeden čas jak byla na nás upnutá jsem si říkala že třeba by pro ni bylo lepší se s náma přestěhovat, ale myslím, že kočky jsou dost navyklé i na místo nejen na lidi.