Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline bublifuk
příspěvků moje polička 18. května 2023 13:01

Dadoo Růža je moc šikovná, že je takový kliďas.

Flati sice taky fungují jako psí pomahači, ale mám dojem že ten můj by je spíš ušlapal, olízal a nakonec jim ukradl brýle. Včera mě dost překvapil, když jsme potkali starou paní co si ho chtěla pohladit a vypustil té energie mnohem míň než obvykle.

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 18. května 2023 13:05

Na doživotí do konce života!

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 18. května 2023 13:19

bublifuk Ono to chce vybrat vhodné štěně, ale taky s ním na tom odmala pracovat, což určitě platí u všech psů. 
Flat má neskutečné množství energie, kterou je třeba umět usměrnit, pak udělají pro pána v podstatě vše. 
Cid je občas přezdívaný hromdopolice, tak si říkám, že by na to nebyl, ALE už jsem se mu v duchu nejmíň 10x omluvila za to, že jsme is myslea, že bude mít tendenci batole válcovat, a on se k němu chová až překvapivě ohleduplně. Tak když tohle zvládne sám s naším neodborným salámovým vedením, tak kdoví, co by dokázal v povolaných rukou.

Dadoo Já už jsem ti to psala, ale napíšu to znovu - máš můj velký obdiv za to, žes to fakt dotáhla, že nezůstalo jen u nápadu a chodíte s Růžou pomáhat, fakt klobouk dolů.

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 18. května 2023 13:29

Zina jojo, a to já mám pocit, že není takový éro, akorát zatím každej flat kterýho jsem potkala, byl klidnější :D. Ale některé věci jsou chyba učitele (moje).

Úplně jsem čuměla, když jsem na procházce kolem řeky potkala lidi s kočárkem a flatem na volno. A on normálně šel spořádaně se skupinkou stejně pomalu jako kočárek a ani neodbíhal do řeky! To ten můj neumí ani chodit.

Offline Marbuša
1400 příspěvků moje polička 18. května 2023 13:38

Takže hned u malýho štěněte se rozhodne, jestli je dost klidný na canisterapii a odmalička se k tomu vede? Já jsem si laicky myslela, že má někdo klidného psa a rozhodne se, že by bylo fajn s ním dělat canisterapii a domluví se s nějakým domovem, jestli mají zájem. Prosím trochu osvěty :-)

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 18. května 2023 13:47

Zina ale je super, že je na malýho hodnej. Snad to bude i obráceně a lidský mládě nebude válcovat Cida!

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 18. května 2023 13:52

Marbuša určitě se vybírají štěnata vhodná na asistenčního psa.

Pro canisterapii se  člověk může rozhodnout/vyzkoušet kurz v průběhu psího života. Ale pokud by člověk vyloženě chtěl dělat canisterapii, tak si nechá určitě poradit správný vrh a správné štěně.

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 18. května 2023 14:17

Marbuša Zkušenej chovatel dokáže říct, který štěně k tomu má lepší předpoklady, určitě například nedoporučí štěně, který je vyloženě bázlivý. Tou opačnou cestou to samozřejmě taky jde, akorát bych řekla, že že spíš než to, aby byl pes klidný, je důležitý, aby měl rád kontakt s lidmi, úplně vyklidněný pes taky nebude nejvhodnější. Já bych si třeba tipla, že spíš to půjde s nějakým hodně živým psem, kterýho energii bude samozřejmě třeba usměrnit, než s nějakým super kliďasem, kterýho moc nezajímají cizí lidi. Ale k tomu by nám víc mohla napsat Dadoo :-)

bublifuk No pomalou chůzu vedle kočárku taky nedáváme, jinak bych nevstávala každej den o hodinu dřív. Nebo jako já si ji umím vynutit, když je nejhůř, ale je to otrava pro nejmíň dvě strany ze tří. Jinak hodný na sebe jsou navzájem, od toho jsem tu já, kdyby to někdo třeba chtěl jinak :-D.

Offline Jos
příspěvků moje polička 18. května 2023 14:21

Zina Nas pes ma sice energie relativne malo, ale me pokazde prispendli na zed a mam kolikrat problem jeho lisani ustat . Ale na syna je nezny a na male psy taky. Ted byl par dni poprve v psim hotelu. Obavy jsem mela velke, ale az na to, ze jim kontinualne vyleval misky s vodou a myl si v nich tlapy (chudaci psi), byl pry zlaty. Ostatni psi pry prvnich deset minut zkameneli, nez zjistili ze jim nic neudela. 

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 18. května 2023 16:07

Jos To se nedivím, oni třeba tak velkýho psa ještě ani neviděli. Já si pamatuju, jak mámin ridgeback zkameněl, když viděl poprvý vlkodavku, on byl hodně velkej a do tý doby myslel, že je největší na světě, vůbec netušil, že se tak velký psi dělají :-D.

Offline Jos
příspěvků moje polička 18. května 2023 17:20

Zina . Jednou se nejaky pan zeptal, jestli je to jeste pes nebo je to uz neco jineho . Ale vazne jsou i jeste vetsi psi. 

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 18. května 2023 20:00

Marbuša chovatel u psa pozna temperament, jeho chování k ostatním psům apod. Ale říci. Že bude pes vhodný na canisku, to asi těžko. Pokud ten chovatel nemá zkušenost s caniskou.

Dá se říci, alespoň podle naší trenerky, velmi zkušené, dělá to už skoro 20 let, že vhodný je jakýkoli pes, který má velmi dobrý vztah s panem. Je dobré ovladatelný, má rád lidi, hlazení a dotyky. Rád poslouchá a poslechne pana i když mu to není příjemné, ale poslechne rád. Pánovi pro radost.

Některé ct skupiny vyžadují u psa složení základních zkoušek ovladatelnosti, u nás to nechtějí, protože vztah pana a psa si ověří sami na dvouvikendovem kurzu. Pomohou, poradí, je možnost si všechny situace vyzkoušet. Seniory, děti, vozíčkáře, hluk, berle, socializace ve větší skupině lidí i psů. Navíc jsme dostali školení od odborníků i praktiku. Zkoušeli jsme si, jak nás pes reaguje i co mu nejvíc sedí. Třeba na polohování jsou fajn větší, klidní psi. Musí vydržet ležet třeba 30 minut a na nich leží klient, nebo oni odkládají klienta. 

Každý pes není vhodný pro každou techniku.

Já třeba vím, že s ruzou bych do školky nešla. Je trochu buldozer a malé děti ji nebaví. V DS  vydrží hodinu, jde z postele do postele a po hodině toho má dost.

U holčiček 2 hodiny žádná doba. Ona je u nich úplně šilene nadšená.ale mladší holčičce je 9 a starsi těch 12. A to jí baví.

Dokonce misto hrani i vydrží ležet a Týnka si na ni pokládá nožičky. Chodidla, jemně jí chodidly jakoby masíruje záda. A Růža drží.  Tynka se prestava třást  a telicko se ji zklidni. Třeba 5 minut tak Růža drzi.. Pak zase hraní a zase ležet. Střídavě to tak, aby ji to bavilo.

Psi mají úžasnou vnímavost. Jak se ke komu chovat. A staficci zvláště. 

Ve spolku máme cca 100 týmu a psů nejrůznějších plemen. Třeba i novofudlanďaky, dogu , hodně loveckých psů, borderky a Voříšky. Několik staficku, ..prostě strašně moc různých plemen. I mrnousu, třeba frbulů, kavalír a jiné a jiné.

Je to o vnímavost psa a souhre mezi panem a psem.

Já jsem měla s Růženkou úplně zázračné štěstí.

Offline Jos
příspěvků moje polička 18. května 2023 20:05

Dadoo . V Liberci chodila na canisterapii pani s dvema leonbergery a stridala je s dvema mainskymi kockami. Uplne neskutecna sestava, hlavne ty kocky byly uzasne. Kolegyne si udelala ty kurzy co pises se sheltii, ale nakonec se ukazalo, ze ten pes nema uplne trpelivost. Takze z toho pak nakonec seslo. 

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 18. května 2023 20:31

Jos přišel big boss (do psího hotelu)

Zajímalo by mě, jak by na něj reagoval ten můj. Byla jsem o víkendu na komunikačkách a k plotu za kterým byl rotvajler se přibližoval hodně dlouho. Byla tam černá doga (samec) a to je taky dobrá velikost

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 18. května 2023 22:45

Tohle mě fakt rozesmálo.. ale asi to pouziju taky.

Jak na drápky..

Offline Marbuša
1400 příspěvků moje polička 19. května 2023 08:19

Dadoo Dík, to je hrozně zajímavé! Mě to moc zajímá, ale naše opice na to asi není vhodná. Je dost ustrašená a moc nestojí o to, aby na ní někdo cizí sahal. Naposled se bála keramického květináče, který má obličej ježka, asi po týdnu se s ním teda zžila . Na twitteru jsem narazila na paní, která vodí koně k seniorům. Zkusím pohledat a dát sem. Je to úžasný.

Offline Marbuša
1400 příspěvků moje polička 19. května 2023 08:33

Offline Magráta
8098 příspěvků moje polička 19. května 2023 12:23
Reakce na Catherinne:

Dadoo 3.6 jsou závody, tak nemůžu, ale ta fotka je nádherná, čiší z ní radost babiček a dědečků. Přeju ať Růženka vyhraje, ale i kdyby ne, tak jste skvělý, obě dvě

​aha, takže předpokládám, že 3. 6. budeš v ČB? :-D

Offline Magráta
8098 příspěvků moje polička 19. května 2023 12:23
Offline Catherinne
10750 příspěvků moje polička 19. května 2023 12:30

Magráta ano